Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 maart 2006

Microsoft lanceert XP voor Ultra Mobile PC

De afgelopen weken werd het project flink gehyped. Het heette ‘Origami’, het kwam van Microsoft en het werd een buzz-woord op het internet. Was de iPod-killer dan toch in aantocht? Een compleet nieuw gadget van Microsoft? Het speculeren is voorbij, de UMPC is geboren.

UMPC staat voor Ultra Mobile PC. Het heeft ongeveer het formaat van de Apple Newton uit de jaren negentig en bevat een touchscreen met een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Microsoft maakt het apparaatje niet zelf. Het laat dit over aan bedrijven als Samsung en Asus. Microsoft zorgt wel voor een aangepaste versie van Windows XP voor Tablet PC’s. Waar de Tablet PC Edition van XP een stylus vereist, is het bij de UMPC ook mogelijk om met je vingers het apparaat te bedienen. De software is hier op aangepast.

Zie jij toekomst in UMPC’s? Moet Apple zich er aan wagen?

Microsoft : UMPC


Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft lanceert XP voor Ultra Mobile PC
Sluiten