Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 22 maart 2006
Leestijd: 1 minuut

Eerste alpha-versie Firefox 2.0 uitgebracht

Gisteren is de eerste alpha-versie van Firefox 2.0 (codenaam: Bon Echo) uitgebracht. Firefox is de grootste concurrent voor Internet Explorer. Steeds meer Windows-gebruikers gebruiken deze browser vanwege de goed gehandhaafde standaarden, snelheid en veiligheid. Vooral veiligheid is bij Firefox hoog gegrepen. Versie 2.0 is dan ook uitgebracht nog meer te gaan concurreren met Internet Explorer. Ook Mac OS X-gebruikers zie je veel Firefox gebruiken, toch zie je daar minder concurrentie ontstaan tussen Safari en FireFox.

Mijn eerste impressie is dat ze het toch weer voor elkaar hebben gekregen om de browser nóg sneller aan te laten voelen. Ook dingen zoals Bookmarks, Historie, e.d. zijn gevoelsmatig stukken sneller geworden. Voor de rest is er nog weinig nieuws op te merken, zie deze pagina voor meer informatie over deze release. Bon Echo is de eerste stap naar een FireFox 2.0-versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.