ifeelfine
ifeelfine Geruchten 15 maart 2006
Leestijd: 2 minuten

De vreemde geluiden van de MacBook Pro

Heb jij onlangs de MacBook Pro aangeschaft? Dan zit de kans er dik in, dat ook jij geplaagd wordt door een irritant, hoog, piepgeluid. Er zijn verschillende oorzaken voor dit probleem genoemd, maar het winnende lot zit er nog niet tussen. Intussen is er ook nog geen reactie van Apple.

Er zijn drie verschillende situaties bekend waarin de MacBook Pro disproportioneel veel herrie maakt. De eerste is de situatie waarin de tweede core niet actief hoeft te zijn, omdat je weinig kracht van je notebook vraagt. De tweede is de situatie waarin de helderheid van het scherm niet op het maximum staat. De derde situatie is het continue spinnen van de linker fan.

De eerste situatie wordt door sommigen veroorzaakt door de stroomtoevoer naar de processoren. Wanneer de tweede processor tijdelijk niet nodig is, wordt er minder stroom gevraagd, waardoor de frequentie van het geluid verandert van een onhoorbare hoogte naar de hoogte die het probleem veroorzaakt. Dit probleem schijnt binnen de PC-notebookwereld common good te zijn. Praktisch alle notebooks schijnen in die wereld dit geluid te produceren.
De tweede situatie heeft nog geen duidelijke oorzaak. Het probleem wordt hier lastiger, omdat het bij sommigen voorkomt wanneer het scherm op de maximale helderheid staat, terwijl er bij anderen alleen een probleem is wanneer dit juist niet het geval is.
De derde situatie schijnt normaal te zijn. Bad luck dus. Hoewel je natuurlijk altijd naar Apple kunt bellen.

Er is voor het eerste probleem intussen een oplossing gevonden, hoewel dit niet bij iedere MacBook Pro schijnt te werken. Je moet je laptop helemaal uitschakelen, de adapterkabel losmaken en de accu eruit halen. Vervolgens druk je tegelijkertijd control + [shift] + [command] in voor 5 seconden. Daarna doe je de accu terug, steek je de adapterkabel erin en zet je de MacBook Pro weer aan. Je hoort het geluid weer, maar na een paar seconden zou het weg gegaan kunnen zijn.

Andere oplossingen zijn nog niet bekend en Apple heeft nog geen officiele reactie op het probleem gegeven.

Links:
Draadje Apple Discussions 1
Draadje Apple Discussions 2
Engadget

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.