Maarten ter Horst
Maarten ter Horst Nieuws 30 maart 2006

Benchmarks van alle MacBook Pro modellen

Op MacWorld zijn benchmarks verschenen van alle nieuwe Macbook Pro modellen en de nieuwe iMac. Het betreft de MacBook Pro 2.16 GHz, 2 GHz, 1.8 GHz en de iMac Core Duo 2 GHz en deze zijn uitgezet tegen de Power Mac Dual Core 2 GHz en Powerbook G4 1.67 GHz. De resultaten van alle Core Duo computers liggen bij applicaties die native op Intelmachines werken net wat lager dan van de Power Mac G5 Dual Core maar een eind boven de Powerbook en iBook. De iMac 2.0 GHz is de snelste van alle Intel-Macs.

De conclusie van het stukje is eigenlijk dat het niet echt de moeite is om de MacBook Pro die standaard met 2.0 GHz komt, te upgraden naar 2.16 GHz. Voor meer dan 300 euro is de snelheidswinst erg klein. Hieronder volgt een grafiek met de Speedmark 4.5 resultaten van alle geteste Macs.

De reden dat de iMac 2.0 GHz CD sneller is dan de Macbook Pro 2.0 GHz CD, ligt voornamelijk aan een snellere harde schijf en werkgeheugen.

Belangrijk is je te realiseren dat de Speedmark testsuite niet volledig maar wel grotendeels universal (Intel native) is. MacWorld schrijft hierover:

De Speedmark resultaten geven dus een goed beeld van de gemiddelde snelheid als je ook zo nu en dan PowerPC-only applicaties gebruikt, die via Rosetta uitgevoerd worden.

Reageer op artikel:
Benchmarks van alle MacBook Pro modellen
Sluiten