Apple op eerste plaats in Business Week top 50

Door: darh - 13 reacties

Apple staat op de eerste plaats in de top 50 van BusinessWeek van de best presterende bedrijven in de Verenigde Staten. Dit is opvallend omdat minder dan tien jaar geleden Apple bijna failliet is gegaan. Nu door ondermeer de reorganisatie in 1997 door Steve Jobs, die net weer terug gekomen was bij Apple, presteert het bedrijf de dag van vandaag zeer goed.

Het is makkelijk om te zeggen dat dit door het succes van de iPod komt, echter is het aandeel van de Mac in de verkopen van Apple nog steeds ongeveer 40%. Analisten verwachten ook dat Apple juist door de verkopen van hun computers nog kan groeien.

Dit denken zij omdat in de computer industrie, volgens hen, meer toekomst zit dan in de markt van de mp3 spelers. Als het Apple lukt om hun marktaandeel nog groter te maken zullen zij als bedrijf flink kunnen groeien.

Er worden ook verschillende strategieĆ«n genoemd waardoor Apple de groei in hun marktaandeel kan realiseren. EĆ©n hiervan is dat Apple de mogelijkheid creĆ«ert om Windows programmaā€™s of zelfs het complete Windows in Mac OS X te draaien. Dit zou voor switchers de angst weg moeten nemen om hun bestaande programmaā€™s op te moeten geven. Als ze de mogelijkheid hebben om nog Windows of Windows applicaties te draaien zou dit een belangrijke steun geven om de uiteindelijke overstap te maken naar de Mac. Volgens een onderzoek zou dit leiden tot een stuk meer switchers.

Als Apple in 2006 net zo succesvol wil zijn als vorig jaar, zou dit volgens de analisten moeten komen door de verkopen van de Macs en niet zo zeer van de iPods en muziek uit de iTMS.

Met dank aan Maarten.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Mooi hoor..!:D

 • Profielfoto
  Mateusz

  Toch ook “Hulde aan de iPod” !

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Super!!! :D

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  aandelen!!!!

 • Profielfoto
  bieker

  Ik denk ook dat de verkoop van computers alleen nog maar gaat toenemen. De iPod zal toch wel een keer concurrentie krijgen denk ik.

 • Profielfoto
  japser909

  zou zielig zijn als het alleen de Ipod is die het doorslaand succes heeft,10 jaar geleden zou je dat ech nie verwachten, sterker nog als je toen zei dat in 2006 een intel mobo gebruikt zou worden en over gaat op de x86 structuur kon je een ram voor je bek krijgen. :D nee als jobs het door je strot duwt is het rete koel ;)

 • Profielfoto
  els

  Verder alles goed Japser?

 • Profielfoto
  Josh

  Apple blindelings vertrouwen zou ik niet doen temeer daar het opzienbarende chip-overspel ook niet voorzien is geweest. Wat de Grote Baas nu eigenlijk wil weet ook niemand: Wel eigengebakken Macs, geassembleerde Macs of helemaal geen Macs meer?
  We denken dat OSX proficiat.
  Daarom is een gezonde portie wantrouwen gerechtvaardigd.

 • Profielfoto
  chonazz

  Volgens mij moet apple niet zozeer schrik hebben van concurentie op de mp3 markt, maar bloeid deze dood. En daar moeten ze op inspelen.
  Er zal binnenkort wel iets nieuws komen dat mp3 spelers vervangt. En als apple daar mee op de boot stapt, komt het wel goed:-)

  Jonas

 • Profielfoto
  Roland53

  Ik denk dat er steeds meer ‘overstappers’ zullen komen. Alleen al in mijn familie- en vriendenkring heb ik het afgelopen jaar 3 keer mensen overtuigd van de voordelen van een mac boven de machines draaiend onder Microschoft.

 • Profielfoto
  MauZ

  de angs van het grote onbekende :p

 • Profielfoto
  strigoi

  pff had echt paar jaar terug aandelen moeten kopen.. :angry:

 • Profielfoto
  domien

  en in januari moeten verkopen :)