darh
darh Nieuws 27 maart 2006

Apple op eerste plaats in Business Week top 50

Apple staat op de eerste plaats in de top 50 van BusinessWeek van de best presterende bedrijven in de Verenigde Staten. Dit is opvallend omdat minder dan tien jaar geleden Apple bijna failliet is gegaan. Nu door ondermeer de reorganisatie in 1997 door Steve Jobs, die net weer terug gekomen was bij Apple, presteert het bedrijf de dag van vandaag zeer goed.

Het is makkelijk om te zeggen dat dit door het succes van de iPod komt, echter is het aandeel van de Mac in de verkopen van Apple nog steeds ongeveer 40%. Analisten verwachten ook dat Apple juist door de verkopen van hun computers nog kan groeien.

Dit denken zij omdat in de computer industrie, volgens hen, meer toekomst zit dan in de markt van de mp3 spelers. Als het Apple lukt om hun marktaandeel nog groter te maken zullen zij als bedrijf flink kunnen groeien.

Er worden ook verschillende strategieën genoemd waardoor Apple de groei in hun marktaandeel kan realiseren. Eén hiervan is dat Apple de mogelijkheid creëert om Windows programma’s of zelfs het complete Windows in Mac OS X te draaien. Dit zou voor switchers de angst weg moeten nemen om hun bestaande programma’s op te moeten geven. Als ze de mogelijkheid hebben om nog Windows of Windows applicaties te draaien zou dit een belangrijke steun geven om de uiteindelijke overstap te maken naar de Mac. Volgens een onderzoek zou dit leiden tot een stuk meer switchers.

Als Apple in 2006 net zo succesvol wil zijn als vorig jaar, zou dit volgens de analisten moeten komen door de verkopen van de Macs en niet zo zeer van de iPods en muziek uit de iTMS.

Met dank aan Maarten.

Reageer op artikel:
Apple op eerste plaats in Business Week top 50
Sluiten