Sachin
Sachin Nieuws 28 maart 2006

200GB voor je laptop

Fujitsu heeft een 2,5″ S- ATA harde schijf aangekondigd met een capaciteit van maarliefst 200GB. De schijf, met de naam MHV2200BT, draait aan 4200 rpm en heeft een lees- en schrijftoegangstijden van respectievelijk 12 en 14 ms. Het buffergeheugen bedraagt 8MB. Volgens Fujitsu beschikt de harde schijf over een goede schoktolerantie en een laag stroomverbruik. De harde schijf is tevens stil. Vanaf mei zou de 200GB laptop harde schijf wereldwijd beschikbaar moeten zijn.

Moderne laptops zoals de MacBook Pro gebruikt nu ook 2,5” S-ATA harde schijven. Voor dit toestel levert Apple op dit ogenblik schijven van maximaal 120GB. Ook de toekomstige iBooks zullen ongetwijfeld over een S-ATA interface beschikken om de harde schijf aan te sluiten. Het zal dus mogelijk zijn de huidige en toekomstige Apple laptops met Intel processor uit te rusten met deze harde schijf.

Reageer op artikel:
200GB voor je laptop
Sluiten