200GB voor je laptop

Door: Sachin - 13 reacties

Fujitsu heeft een 2,5″ S- ATA harde schijf aangekondigd met een capaciteit van maarliefst 200GB. De schijf, met de naam MHV2200BT, draait aan 4200 rpm en heeft een lees- en schrijftoegangstijden van respectievelijk 12 en 14 ms. Het buffergeheugen bedraagt 8MB. Volgens Fujitsu beschikt de harde schijf over een goede schoktolerantie en een laag stroomverbruik. De harde schijf is tevens stil. Vanaf mei zou de 200GB laptop harde schijf wereldwijd beschikbaar moeten zijn.

Moderne laptops zoals de MacBook Pro gebruikt nu ook 2,5” S-ATA harde schijven. Voor dit toestel levert Apple op dit ogenblik schijven van maximaal 120GB. Ook de toekomstige iBooks zullen ongetwijfeld over een S-ATA interface beschikken om de harde schijf aan te sluiten. Het zal dus mogelijk zijn de huidige en toekomstige Apple laptops met Intel processor uit te rusten met deze harde schijf.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Knap werk, maar 4.200 rpm is niet meer van deze tijd.

 • Profielfoto
  Napsju

  En het allerbelangrijkste: Hoe heet gaat dat ding worden?

 • Profielfoto
  kontheur

  Hoeveel inch harde schijven zitten er eigenlijk in een iPod?!

 • Profielfoto
  SebastiaanV

  @gijsraggers:
  Waarschijnlijk zal deze schijf sneller zijn dan de standaard (lees: bijv 40GB) schijven van 4200rpm. Door de grotere datadichtheid is het zo dat de schijf sneller is omdat het zo klein verpakt zit.

  Hoe het precies zat weet ik niet meer. Ooit heb ik dat wel precies geweten, maar tja..

  Iig, 200GB is héél veel:)

 • Profielfoto
  Napsju

  @ kontheur: afhankelijk van het model.;)

  In de 3g/4g zat een 1,8 inch, de rest is vast wel te vinden op Google.

 • Profielfoto
  DJ

  en nog belangrijken dan hoe heet ie gaat worden….
  wat gaat ie kosten…

 • Profielfoto
  Macs

  Tja, zeer handig voor in laptops! Maar voor in een desktop toch liever een iets groter maar sneller model! :D

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @SebastiaanV:

  Volgens mij zitten er veel meer bitjes per rondje op de schijf (hogere datadichtheid). Dus als ut ding 4200 rondjes per minuut draait dan komen er meer bitjes langs per seconde dan een een schijf die meer rondjes draait maar waar er minderbits per rondje voorbij komen.

 • Profielfoto
  Uxmal

  Prima schijf hoor, snel zat.;)

 • Profielfoto
  XBL

  4200rpm omdat het een laptop schijf is. Dit drukt zowel het energie gebruik en daarmee ook de vrijkomende hitte. Beide nogal van belang in een laptop (hoewel 5400rpm schijven tegenwoordig ook wel in laptops zitten).

  Jochem

 • Profielfoto
  Mango NL

  wat moet je nou met zoveel ruimte :O ik krijg 60 gb nog niet eens vol.

 • Profielfoto
  sypie

  Ik heb hier een 200 gig normale schijf naast me liggen, die zit stampie vol :D, dat is niet zo heel moeilijk.. Maar voor een laptop is het inderdaad wel aardig wat. Of je moet je powerbook (MBP) als dekstopvervanger gaan gebruiken?

 • Profielfoto
  kristo

  Die hitte is toch wel problematisch! bij de huidige laptops (zeker de 17″). 2 dagen na gebruik gloeien de billen er nog van. Iemand een tip voor een koelste tussenmatje/tussenkussen/tussenkoeler? :(