Systeemeisen Mac-versie Quake 4 bekend

26 reacties

Aspyr heeft de systeemeisen gepubliceerd van de nog te verschijnen Mac-versie van Quake 4. Voor het spelen de nieuwste first-person-shooter van ID Software, moet je Mac minimaal aan (onder andere) de volgende eisen voldoen:

 • Operating System: Mac OS X 10.3.9 or later
 • CPU Processor: PowerPC G4/G5 or Intel chipset
 • CPU Speed: 1.67 GHz or faster
 • Memory: 512 MB or higher
 • Video Card (ATI): Radeon 9600 or better
 • Video Card (NVidia): GeForce 6600 or better
 • Video Memory (VRam): 64 MB or higher
Dit zijn echter de minimum eisen, om lekker te kunnen spelen moet je minimaal over Mac OS X 10.4.4 en de volgende ijzerwaren beschikken:
 • CPU Processor: PowerPC G5 or Intel chipset
 • CPU Speed: 2.0 GHz or faster
 • Video RAM: 128 MB
Quake 4 bevindt zich op dit moment nog in het Alpha stadium van de conversie naar het Mac-plaftorm en de release staat gepland voor maart 2006.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Macs

  ‘k Weet niet veel over spelen, maar zijn dit geen erg hoge systeemeisen? ‘k Zou dit spel amper op mijn iMac G5 die ik vorig jaar gekocht heb kunnen spelen ???

 • Profielfoto
  remcodb2

  Zijn vrij pittige systeemeisen idd, maar ja, dat is nu eenmaal zo met games.

 • Profielfoto
  So Klear

  Quake zuigt, naar mijn spijt!

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ik las bijna Quark:P !

  maar ach, games speel je op een PC joh…
  hoeft voor mij allemaal niet die games voor een Mac.

 • Profielfoto
  jeroenimo

  Voor spelletje hebben we toch een console ? XboX of een Playstation

 • Profielfoto
  darh

  fps vint ik alleen geen suc6 op een console, heb liever muis en toetsenbord hoor!

 • Profielfoto
  Beathoven

  De G4 is misschien een verouderde processor, maar de systeemeisen zijn idd hoog.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Quake 4 draait op de Doom 3 engine, en dat was toen het pas uitkwam al niet echt vooruit te branden, zelfs met een g5/2ghz met de geforce fx 5200….als ze intussen de code hebben kunnen optimaliseren loopt het misschien beter, maar je hebt dus sowieso een sterkere videokaart nodig….

 • Profielfoto
  babysnake

  De systeemeisen worden wel lekker wazig met intel vs ppc. Is CPU speed 2.0 GHz or faster nu voor beiden van toepassing? Dat klinkt wel als natte vinger werk.
  De xbox360 versie schijnt al heel veel last te hebben van lage framerates. Ik hoop dat dit een iets betere conversie wordt.
  Ik ben nog op zoek naar een leuk spel op de mac. Ik zat te denken aan quuake of world of warcraft.

 • Profielfoto
  lowfi

  @ boskabouter…

  fx5200 is altijd al een lowbudget (rot) ding geweest

 • Profielfoto
  Bonte

  world of warcraft is magisch goed (wel eerst een weekje wennen) maar ik ben gestopt omdat het te goed werd, m’n werk leed er onder en ik was maar tevreden als ik 6 uur aan een stuk ofzo speelde.

  Voor shooters heb ik ook veel liever een computer dan een console maar met de PS3 kan daar best eens verandering in komen want die zal naar verluid standaard muis en toetsenbord ondersteunen. :O

 • Profielfoto
  Ketsjap

  Tja, dat zal dan niet voor mijn G4 iBookje zijn vrees ik! :)

 • Profielfoto
  strigoi

  WoW is een MMORPG die je qua eisen niet met een hardcore shooter kan vergelijken.. persoonlijk vind ik WoW wel een stuk beter! Dus laat allemaal quake links liggen en koop WoW (ziet er ook goed uit!) ;) :D

 • Profielfoto
  strigoi

  Kunnen we trouwens meer games op de mac verwachten aangezien een tijdje terug er geruchten waren over Apples OpenGL ontwikkelingen? Vind het geen must.. en de spellen die ik af en toe speel draaien al op mac. Maar gewoon uit nieuwsgierigheid. :)

 • Profielfoto
  BigAL

  Geef mij maar een console. Lekker weinig knopjes;-)
  Bovendien is het nog even wachten en dan weten we wat Sony en Nintendo ons voor lekkers voorschotelen.
  Zoek je een leuk spel: Conker, live & reloaded!

 • Profielfoto
  klaasb

  Een G4 van 1.67Ghz, bestaat die??? Alleen als powerbook volgens mij.

 • Profielfoto
  benj1989

  als ik me niet vergis is er een dual 1.8 versie geweest vd g4…

 • Profielfoto
  Tuvok

  Ik vind de specificaties vrij laag. Op mijn PC met twee 3,2 GHZ, 2 GB RAM en een video kaart met 512MB is het in hoog detail nog erg traag. De game is echt gemaakt voor de computers van de toekomst. Dit hoef ik op mijn G5 echt niet te spelen, nouja, laag detail met 640×480 misschien.

 • Profielfoto
  trabant

  je vraagt je zowat af wanneer ze dit spel willen verkopen? Blijkbaar alleen aan degenen die het afgelopen halfjaar voor een Mac diep in de buidel hebben getast. Ik ben gewend dat men de ontwikkelkosten zo snel mogelijk wil terugverdienen en dat doe je door een zo breed mogelijk publiek, lees: niet al te extreme hardware-eisen, aan te spreken.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Dus als intel ‘in theorie’ 2x zo snel is….dan zou het betekenen dat Quake beter draait op een intel mac dan op een G5 mac? *in de war*

 • Profielfoto
  Pjotr

  Nieuwe games schrijf je niet voor hardware uit een “ver” verleden. Wil je game er mooier uitzien dan die van de concurrent moet het spel optimaal gebruik maken van de hardware. De hardware zelf moet dan ook e.e.a. kunnen. Games zijn een belangrijke factor in de ontwikkeling van snellere processoren en videokaarten.

  Dus: prima spec’s

 • Profielfoto
  Nisei

  Hm, ik vind het vrij lage specs en ik denk dat je het met die configuratie alleen op laag detail en op een resolutie niet hoger dan 1024×768 kan spelen.

 • Profielfoto
  Berend

  Ik heb de demo gespeeld op mijn xbox360 en draait prima. Vind het spel alleen teveel lijken op Doom3 dus ik sla deze over!

 • Profielfoto
  strigoi

  naar mijn weten maken games nu nog geen gebruik van dual core systemen.. is dit bij quake al wel het geval? ???

 • Profielfoto
  dloko

  Deze games zijn gewoon gemaakt voor de PC markt, waar je voor de prijs van een 20″ iMac met gemak een AMD Athlon X64 X2 4400+, 2GB DD2 RAM en een GeForce 7800 GTX voor haalt.

  Wij betalen extra voor een geweldig werkende/uitziende machine + OS, maar je moet wel accepteren dat “something’s gotta give”.

 • Profielfoto
  malebolgia

  Mmm, het zal nipt worden om het op men niewe powerbook G4 te kunnen spelen wss?