ifeelfine
ifeelfine Nieuws 27 februari 2006

Morgen: Apple Event

Zoals jullie intussen ongetwijfeld weten, is er morgen een Apple Event in Cupertino. MacOSX.nl ging voor jullie de talloze geruchtensites af en verzamelde alle geruchten en roddels over het aankomende event.

In Apple’s uitnodiging wordt niet veel verhelderd: “Come see new fun products from Apple”. De diverse geruchtensites springen hier graag op in en komen met uiteenlopende ideeën over de invulling van het event.

Zo komt MacRumors.com met een gerucht dat Apple nu eindelijk volledige films gaat aanbieden via de iTunes Music Store. Ook hebben ze het idee dat Apple met een widescreen iBook gaat komen en dat – zoals al eerder werd verwacht – de Mac mini een comeback gaat maken met een Intel-processor en Front Row met een meegeleverde afstandbediening. In aanvulling hierop weet FreeMacBlog te melden dat Apple geen grote orders voor Mac mini’s meer aanneemt, wat erop zou kunnen duiden dat er flinke veranderingen rondom deze kleine desktop Mac verwacht kunnen worden.

AppleInsider denkt dat Apple met een speciale iPod gaat komen, waarbij ook speciale accessoires te koop zullen zijn. Of dit te maken heeft met de geruchten dat Bono van U2, in het kader van (product) RED, samen met Apple een rode iPod op de markt gaat zetten, is nog onduidelijk.

Verder verwacht AppleInsider naast een aantal nieuwe iPod accessoires en een update van de iTunes software, ook de introductie van de iPod Boom Box. Met dit hi-fi apparaat kun je je iPod direct omtoveren in een stereoinstallatie voor in de huiskamer. Ook de Intel-Mac mini zou volgens AppleInsider wel eens gepresenteerd kunnen worden.

Net als MacRumors zegt ook AppleInsider dat er een kans is dat Steve Jobs een 13″ widescreen iBook aankondigt, hoewel verschillende bronnen aangeven dat deze ontwikkeling pas in april van dit jaar verwacht mag worden.

Think Secret zet zijn geld ook op de iPod Boom Box. Deze ‘docking device’ moet een beter geluid leveren dat alle third-party producten op dit gebied. Daarnaast wordt er gegokt op een iPod video met een groter scherm en misschien een touch-screen. Verder meldt deze bron opvallend weinig over het event.

Het is overigens opmerkelijk dat Apple dit event in het Town Hall Auditorium op de Apple Campus heeft gepland. Deze zaal biedt slechts plaats aan enkele honderden gasten, terwijl er bij andere media events in San José en San Francisco telkens ruimte was voor duizenden toeschouwers. Bij vroegere events in het Town Hall Auditorium werden vaak spraakmakende nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd: De iBook’s G3 in mei 2001, iTunes 2.0 in oktober van dat jaar, en ook de eerste 5 GB iPod. De laatste tijd is er echter weinig met het auditorium gedaan, op wat Pro-tools demonstraties na.

Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, is de zaal niet bijster groot en zal Steve het met een klein schermpje moeten doen. Maar goed, wie het kleine niet eert… Enfin, hopelijk is de jaren ’80 uitstraling van de zaal intussen wat opgeknapt.

Reageer op artikel:
Morgen: Apple Event
Sluiten