darh
darh Nieuws 1 februari 2006

iPhoto 6: Kalender Review

Zoals bijna iedereen hier wellicht weet zit er in iPhoto 6 een optie om, naast de bekende fotoboeken, nu ook kalenders en kaarten te bestellen. Ik heb deze functie geprobeerd en het leek mij wel leuk om jullie mijn ervaring te vertellen zodat jullie er ook wat aan hebben.

Ik heb foto’s gebruikt van mijn wintersport vakantie met kerst. Ik heb zowel foto’s van mijn digitale camera met een resolutie van 2560×1920, mijn telefoon met een resolutie van 1632×1224 als de telefoon van mijn broer met een resolutie van 640×480 gebruikt. Dit heb ik expres gedaan om te kijken hoe de kwaliteit van de foto’s zich tot elkaar verhoudt. Lees verder om te weten te komen wat voor resultaat dit alles heeft opgeleverd.

iPhoto voorbereiding
Ik heb de gebruikte foto’s een klein beetje bewerkt om ze tot een iets betere kwaliteit te brengen met de iPhoto bewerk functie (fantastisch zo fullscreen editen!!) Waarna ik het fotoalbum met de gewenste foto’s selecteerde en en klikte op kalender. Hierna ging het lekker simpel zo als te verwachten was, gewoon lekker slepen. Ook kon ik de foto’s, door er op te dubbelklikken, nog gewoon bewerken nadat ik ze toegevoegd had aan de kalender. Makkelijk dus!

Levering
Ik heb de bestelling gedaan op 16 januari, iPhoto gaf aan dat de levertijd 4 tot 5 werkdagen zou zijn. Dit bleek achteraf de tijd te zijn tot de verzending, ik kreeg toen opnieuw een mailtje waarin stond dat de kalender verzonden was alleen dat het nog 7 tot 9 dagen zou duren tot ik hem werkelijk zou ontvangen. En inderdaad na 7 werkdagen heb ik hem ontvangen.

Eerste indruk
De kalender was netjes verpakt, een gewoon bruine kartonnen doos voor de verzending waarin een mooie apple doos zat waarin de kalender (in een plastic hoesje) zich bevond. Het eerste wat mij opviel dat hij toch redelijk klein was (ik had de “belangrijke datum” variant gekozen, de grootste). Wat mij ook opviel dat het gebruikte papier erg dik en van hoge kwaliteit is.

De verpakking

Kwaliteit
Zo als ik hier boven al aangaf het papier(bijna karton) is mooi stevig en ziet er zeker niet goedkoop uit. De druk kwaliteit is ook goed, vooral de foto’s die ik met mijn digitale camera gemaakt had zijn zeker goed! De foto’s van m’n telefoon waren ook goed echter de foto van de andere telefoon (zie inleiding) was wel wat minder wat echter ook te verwachten was. iPhoto gaf dit trouwens ook al aan toen ik de foto in de kalender sleepte doormiddel van een geel driehoekje die zei dat de kwaliteit misschien niet voldoende zou zijn.

Conclusie
Ik vindt het een geslaagde aanschaf het enige grote nadeel wat ik kan noemen is de prijs, namelijk 28 euro inclusief verzendkosten. Je krijgt dan weliswaar een kalender van goede kwaliteit en helemaal zoals je het zelf wilt, dus die prijs valt te overzien. Mensen die verwachten dat het een grote kalender is moeten nog even twee keer nadenken voor dat ze er één bestellen want het formaat is niet erg groot!

Het formaat kan je hier mooi zien ten opzichte van een bekend toetsenbord

Reageer op artikel:
iPhoto 6: Kalender Review
Sluiten