iPhoto 6: Kalender Review

28 reacties

Zoals bijna iedereen hier wellicht weet zit er in iPhoto 6 een optie om, naast de bekende fotoboeken, nu ook kalenders en kaarten te bestellen. Ik heb deze functie geprobeerd en het leek mij wel leuk om jullie mijn ervaring te vertellen zodat jullie er ook wat aan hebben.

Ik heb foto’s gebruikt van mijn wintersport vakantie met kerst. Ik heb zowel foto’s van mijn digitale camera met een resolutie van 2560×1920, mijn telefoon met een resolutie van 1632×1224 als de telefoon van mijn broer met een resolutie van 640×480 gebruikt. Dit heb ik expres gedaan om te kijken hoe de kwaliteit van de foto’s zich tot elkaar verhoudt. Lees verder om te weten te komen wat voor resultaat dit alles heeft opgeleverd.


iPhoto voorbereiding
Ik heb de gebruikte foto’s een klein beetje bewerkt om ze tot een iets betere kwaliteit te brengen met de iPhoto bewerk functie (fantastisch zo fullscreen editen!!) Waarna ik het fotoalbum met de gewenste foto’s selecteerde en en klikte op kalender. Hierna ging het lekker simpel zo als te verwachten was, gewoon lekker slepen. Ook kon ik de foto’s, door er op te dubbelklikken, nog gewoon bewerken nadat ik ze toegevoegd had aan de kalender. Makkelijk dus!

Levering
Ik heb de bestelling gedaan op 16 januari, iPhoto gaf aan dat de levertijd 4 tot 5 werkdagen zou zijn. Dit bleek achteraf de tijd te zijn tot de verzending, ik kreeg toen opnieuw een mailtje waarin stond dat de kalender verzonden was alleen dat het nog 7 tot 9 dagen zou duren tot ik hem werkelijk zou ontvangen. En inderdaad na 7 werkdagen heb ik hem ontvangen.

Eerste indruk
De kalender was netjes verpakt, een gewoon bruine kartonnen doos voor de verzending waarin een mooie apple doos zat waarin de kalender (in een plastic hoesje) zich bevond. Het eerste wat mij opviel dat hij toch redelijk klein was (ik had de “belangrijke datum” variant gekozen, de grootste). Wat mij ook opviel dat het gebruikte papier erg dik en van hoge kwaliteit is.


De verpakking

Kwaliteit
Zo als ik hier boven al aangaf het papier(bijna karton) is mooi stevig en ziet er zeker niet goedkoop uit. De druk kwaliteit is ook goed, vooral de foto’s die ik met mijn digitale camera gemaakt had zijn zeker goed! De foto’s van m’n telefoon waren ook goed echter de foto van de andere telefoon (zie inleiding) was wel wat minder wat echter ook te verwachten was. iPhoto gaf dit trouwens ook al aan toen ik de foto in de kalender sleepte doormiddel van een geel driehoekje die zei dat de kwaliteit misschien niet voldoende zou zijn.

Conclusie
Ik vindt het een geslaagde aanschaf het enige grote nadeel wat ik kan noemen is de prijs, namelijk 28 euro inclusief verzendkosten. Je krijgt dan weliswaar een kalender van goede kwaliteit en helemaal zoals je het zelf wilt, dus die prijs valt te overzien. Mensen die verwachten dat het een grote kalender is moeten nog even twee keer nadenken voor dat ze er één bestellen want het formaat is niet erg groot!


Het formaat kan je hier mooi zien ten opzichte van een bekend toetsenbord

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem

  Leuke review/artikel …:D

 • Profielfoto
  a la Mac

  Afgepakt van het forum ;).

 • Profielfoto
  Prohibit Art

  Leuk verjaardscadeautjuh “Made on a Mac”

 • Profielfoto
  ArjanW

  Leuk idee voor een geschenk, maar de prijs, zoals je zelf ook al zegt, is toch een domper. Hetzelfde geldt voor de fotoboeken.

  De fotokwaliteit van de centrale is erg goed. Ik stond versteld, toch een stuk rijker dan die gele doe-het-zelf automaten die je vaak bij fotografen ziet. Niet van analoge afdrukken te onderscheiden.

 • Profielfoto
  darh

  @ á la Mac
  Ik had em eerst op het forum gezet en toen werdt mij door de mods gevraagt om em op de voorpagina te plaatsen ;)

  @ Prohibit Art
  Beetje reclame maken hea voor je appeltje :p

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Leuk stuk.

  Wat ik alleen niet begrijp is de titel van een jaarkalender: Kerst 2005-2006.
  Betekend dit dat als je in augustus terug uit Florence komt weer naar een prachtig winterlandschap zit te kijken.;)

 • Profielfoto
  iAgree

  Best geinig moet ik zeggen, hoe groot is het nou eigenlijk , in verhouding tot bijvoorbeeld een a4tje ??

 • Profielfoto
  Steff

  Juist, het perfecte verjaardagskado (niet alleen voor als je niets weet)

  Vooral dat de kwaliteid goed is vind ik heerlijk:D
  Zeker een zeer zeer goede vooruitgang.

  En opzich valt de levertijd ook wel mee 7 – 9 dagen. ;)

 • Profielfoto
  darh

  @ gijsraggers
  Haha ja ik kwam er ook achter toen ik em thuis had, logischer zou geweest zijn “kerstvakantie 2005/2006” ofzo maarja:p

  @kriska
  die 7 tot 9 dagen zijn vanaf verzending, daarvoor heb je ook nog eens 4-5 dagen vanaf je bestellen tot aan de verzending, dus houd rekening met twee weken!

 • Profielfoto
  MacBeer

  28 euro voor een grafisch verantwoorde kalender met jouw eigen beelden erin is helemaal niet veel! Je moet dit niet vergelijken met kalenders die in de winkel liggen en met massa’s worden geproduceerd.
  Dit is een ander procede waarbij andere druktechnieken worden gebruikt. Je hebt een soort ‘bibliofiele uitgave’ voor je liggen. 28 Euro is absoluut scherp geprijsd vind ik.

 • Profielfoto
  pieter010

  Zou de kwaliteit van de fotoboeken ook vooruit gegaan zijn met iPhoto 6?

 • Profielfoto
  espaan

  Mooie review. Is toch wel wat om een keer cadeau te doen. Zeker met goede digitale foto’s.

 • Profielfoto
  jaapoost

  Leuke Review!

  Het is idd wel erg duur, maar het ziet er wel weer keurig uit!

 • Profielfoto
  Daftz

  Afgezien van de spelfouten is het een leuk stuk:P

 • Profielfoto
  XyonN

  Rest mij één vraag. Heb je hier .mac voor nodig? Want bij mij werkte het mooi niet. Ik kan de knop niet gebruiken.

 • Profielfoto
  Stefan

  Wat ik een heel groot nadeel hiervan vindt is dat ze geen verjaardagskalender hebben ingebouwd, dus eentje zonder dagen. Nu moet je ieder jaar een nieuwe aanschaffen, als je teminste de goede dagen bij de data wilt hebben :p

 • Profielfoto
  darh

  @XyonN
  nope, je hebt geen .mac account nodig, wel een creditkaart!

 • Profielfoto
  XyonN

  Dan houdt het op, tnx.

 • Profielfoto
  els

  Leuke review! Ik zou net als Stefan trouwens ook graag de verjaarskalender-optie willen. Als ik nu een kalender voor dit jaar maak is de eerste maand al voorbij en da’s toch jammer voor iets wat je langere tijd aan de muur zou willen kunnen hangen.

 • Profielfoto
  Macs

  ‘k Zou hem alleen al bestellen voor die apple doos :p ! Echt tof! ‘k Weet al wat te geven als moederdagsgeschenk! Verder een tof artikel!

 • Profielfoto
  Matata

  Welke gegevens heb je allemaal moeten doorgeven? Ik zou graag de kalender cadeau doen aan mijn vriendin, maar ze mag het natuurlijk niet weten/te weten komen.

  Mooie review trouwens!

 • Profielfoto
  darh

  @Matata

  Je maakt gebruik van je apple account, je kunt een willekeurig bezorg adres invullen, maar let wel op je moet een creditkaart hebben en aangezien je daarvan ook rekeningen thuis krijgt moet je wel even opletten dat je vriendin die niet ziet;) maar voor de rest zie ik geen problemen daarvoor!

 • Profielfoto
  MrPapple

  Hmm, of ik het ga gebruiken weet ik niet, maar ik vind het heel tof van Apple dat ze het al beschikbaar maken in een van hun programma’s.

 • Profielfoto
  Elger

  het blijft wel vet hoor, een kalender met je eigen foto’s gemaakt vanuit je luie stoel!

 • Profielfoto
  ivan

  probeer de Hema eens veeel goedkoper en schijnt ook van zeeeer goede kwaliteit te zijn.

  ivan

 • Profielfoto
  Euroscale

  Ja… Bij de Hema kan het ook inderdaad. Wel eens geprobeerd? Ziet er werkelijk niet uit. Goedkoop flutpapier en een kalendarium die er niet uit ziet. Doe mij die van iPhoto maar!:)

  Leuk artikel!

  Euroscale

 • Profielfoto
  eus

  eh…als je hem zelf wilt afdrukken kan dat toch ook???? je moet hem dan alleen op mooi papier en zelf inbinden.
  gewoon de afdruk funktie van ons lief macje gebruiken!!!!!!!
  groet
  enne..leuk leuk artikel

 • Profielfoto
  remcojan

  Ik heb dit ook wel eens in andere fora gevraagd, maar nooit een antwoord gehad: wat voor technologie wordt er eigenlijk gebruikt voor dit soort producten? Fotopapier of inkjettechnologie of nog iets anders?