iMac G5 20-inch in prijs verlaagd

19 reacties

Apple heeft de prijs van de iMac 20-inch met G5 processor verlaagd. Deze ‘oude’ iMacs moeten namelijk snel het veld ruimen voor de iMacs met Intel processor. De prijs van de 17-inch iMac G5 blijft gelijk aangezien deze nog wel goed verkoopt zolang de voorraad strekt.

De 20-inch iMac G5 is vanaf nu te koop voor €1589, zolang de voorraad strekt. In vergelijking met de 17-inch G5 iMac heb je dus voor slechts 200 euro meer een groter scherm, een grotere harde schijf, een processor die 200 Mhz sneller is en een betere videokaart.

UPDATE
Inmiddels is de 17-inch iMac G5 niet meer te koop via de online Apple Store. De 20-inch iMac G5 is nog steeds in de uitverkoop, zo lang het duurt.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Daan.

  En die half zo snel is als de 20′” intel.
  Voor mij ben je gek maarja…. blijft korting he.:p

 • Profielfoto
  foobar

  vet… die zou ik wel willen hebben voor die prijs!!!
  als er geen snellere was geweest, waardoor deze zo weer achterhaald is…

 • Profielfoto
  athens

  Ik zou nog gewoon deze imac kopen, heb je tenminste nog een echte mac. Ik kocht hem een voor voordat de nieuwe kwam. Heb er al een maand van kunnen genieten.
  Nimmer spijt gehad :p

 • Profielfoto
  Jean-Jacques

  Jah ik ook niet de G5 versie werkt prima, heb m nu 2 maandjes en ben er super blij mee:D

 • Profielfoto
  strigoi

  Je zou nu haast verwachten dat de powerbook series en overige producten ook in prijs verlaagd moeten worden.. En een mac is en blijft een mac als je voor 100 E meer een Intel kan krijgen die 4x zo snel is zou ik het wel weten ;)

 • Profielfoto
  Cornelis

  een 2.1 die 200mhz sneller is dan de 2.0, waar heb jij op school gezeten?

  ah ik zie het al in vgl met de 17 ” ok je hebt gelijk,

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  kijk gebruik je hem alleen maar voor tekst enzo… is ie best okee

 • Profielfoto
  Anoniem

  Nu de intels nog even afprijzen :D

 • Profielfoto
  donut

  Deze Imac werkt wel veel sneller met photoshop en adobe CS; Adobe heeft net laten weten dat CS3 pas de ondersteuning gaat verzorgen voor de Intel chips. Dit betekent een jaartje wachten en ( weer) 500 euro betalen. Tot die tjd werkt CS en meer programmatuuronder het langzamere en ram verslindende Rosetta (‘???’)

 • Profielfoto
  Petje

  Dat hie half zo snel is, is relatief, zoals DAAN schreef.
  In de meest ideale setting en met de aplicaties die geschreven zijn voor de intel chip is hij 2x zo snel, maar wat zijn de adobe aplicaties traag zeg op die nieuwe intel imac. ik zou zeggen half zo snel als op de echte i-Mac.
  Voor mij voorlopig geen eerste generatie intel-macs.
  Mischien de tweede of derde generatie als al die bugs er uit zijn en er voldoende software te koop is.

 • Profielfoto
  Steff

  Worden de Powerbooks dan ook goedkoper (A)

 • Profielfoto
  luclodder

  vergeet niet dat de G5 versie een bus heeft van 700 mhz en 2.5Gb memory aankan.
  en de intel versie heeft maar 667mhz en kan tot 2gb memory:D

 • Profielfoto
  BenVG

  even reageren op luclodder
  de G5 versie heeft echter 2slots waarvan 1 definitief bezet is door een 512MB kaartje en dus enkel tot 2.5 kan uitgebreid worden met een 2GB kaart
  terwijl de Intel core duo 2 slots heeft die volledig te gebruiken zijn, maar bij gebrek aan 2GB kaarten max tot 2GB uit te breiden is, maar wie zegt dat er geen kaarten komen van 2GB? Alleen de toekomst brengt raad.

 • Profielfoto
  hans dorsman

  Toch wel interessant! De Intel versie is lang niet 2x zo snel. Er zijn zelfs onderdelen van ITunes 6 die sneller werken op de oude dan op de nieuwe iMac.

 • Profielfoto
  MedahOSX

  Nou ik vind het nogsteeds veel geld, zit al tijdje te denken aan een iMac ,en de keus is dan een 17″ intel iMac of een half jaar oude 20″ G5 iMac voor minder geld en waar vaak al veel geheugen inzit, en zelfs nog garantie.
  Ik houd het lekker op een tweedehands G5 nog voorlopig, over een jaar of 2 jaar zien we wel hoe het met de intel staat:)

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  DIt is toch gewoon een supergoede deal. Als je nu al voor de tijd uit wilt leven is een IntelMac misschien wel goed maar zoals vele al zeggen werken adobe programma’s gewoon sneller op de G5.
  Ik las in de krant dat de nieuwe Intel chips ernstige beveiligings”issue” heeft. Makkelijk te hacken en kraken. Een virus kan worden gemaakt zodat alleen de 1e core het doet etc…
  Koop toch gewoon een G5:-D

 • Profielfoto
  soulutions

  Wat een geneuzel over 200 euri voor een EOL of ‘verouderd’ product – net als alles gaat dit ook in de sale, niks bijzonders… wil je iets goedkoper een iets verouderde iMac: koop ‘m dan en klaar! Wil je ‘m niet koop je ‘m niet… wat ’n typisch Hollands nieuws, kunnen we het nu maar weer over ’t weer hebben – koud hè?!…

 • Profielfoto
  Whieee

  hmmmm beetje jammer dat ik dit nieuws al gemeld had… Maar goed, de 17″ iMacs zijn nog gewoon te koop bij de diverse Apple Centra zolang de voorraad strekt.

 • Profielfoto
  l-rs

  Het gerucht over beveiligingsrisico’s van de Intel-architectuur is in de wereld geholpen door niemand minder dan Symantec. Juist, producent van antivirussoftware.

  Die willen gewoon de indruk wekken dat er iets mis is met het type processor. Wat redelijk belachelijk is, want exploitatie en manipulatie gebeurt nooit op chipniveau, maar altijd lager – in de software dus.

  En hele volksstammen draaien Linux-smaken tot volle tevredenheid en in veilige omgeving op X86-processoren.

  Mac OS X heeft soms ook z’n lekken, maar is fundamenteel een stuk veiliger dan Windows, ongeacht of ie wordt aangedreven door een PowerPC of x86.

  Klassiek stukje FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) dus.