Het ultieme beveiligde formulier

20 reacties

Spam. Je moet je ertegen wapenen als je een website begint met een formulier. In het forumonderdeel ‘Webontwikkeling’ is men daarom op zoek het perfecte waterdichte formulier. Spamproof.

Denk mee!

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Napsju

  Krijgen we voortaan van elke vraag op het forum ook nog een nieuwsbericht op de frontpage?

 • Profielfoto
  HSL

  helemaal mee eens, dit hoort toch niet op de voorpagina? hoe leuk het onderwerp ook is.

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Ik ben nu niet het kuddedier aan het uithangen maar ik vind dit toch ook niet voorpagina-waardig…

 • Profielfoto
  Quack

  Komkommertijd? :)

 • Profielfoto
  Spongebob

  voorpaginanieuws!!!! kuddedieren hebben een eigen mening!!!:D

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Op voorpagina geplaatst om het initiatief wat extra aandacht en bereik te geven.

 • Profielfoto
  martijnG

  Het is zeker géén standaard forum onderwerp, waarin HELP! hard geschreeuwd wordt. Daarnaast is dit meer een ‘service’ voor veel applelaars en webdevelopers in het bijzonder.
  Maar als er weinig gebeurd op de voorpagina, hoor ik stilletjes ook mensen klagen. Ik vind dan ook dat het plaatsen van dit onderwerp op de voorpagina zeker een aanvulling is gezien de tijd ( weinig apple nieuws beschikbaar ) en informatie.
  Dit soort initiatieven mogen van mij dus ook vaker geplaatst worden van allerlei onderwerpen. ( mits past binnen deze website inclusief forum )
  Daarnaast erger ik me, dat mensen hier bashen zonder gegronde redenen aan te geven.
  keep-up the good work lucasraggers…

 • Profielfoto
  Night

  Ik denk dat het niet verstandig is om een ‘perfecte’ mail uit te vinden, want dit is dan binnen 24 uur door de spam jongens gekopiëerd. Beter lijkt het me om safari en mail (en outlook en explorer) beter met elkaar te laten samenwerken waardoor gebruik van ‘sleutels’ tussen die programma’s mogelijk word. Zonder de juiste sleutel is een spam bericht ook ècht spam.

 • Profielfoto
  tennapel

  @Night: het gaat dan ook niet om e-mail, maar om een formulier op een website. Een voorbeeld zijn de boxjes waarmee je op deze website je reactie plaatst.

  Het SPAM gilde misbruikt deze formulieren op grote schaal en steeds meer website eigenaren worden geconfronteerd met het feit dat hun provider of webhost hun formulieren op slot zetten vanwege het misbruik.

  Als het lukt om met de vereende krachten en kennis van de mensen op dit forum iets te bakken wat voor iedereen bruikbaar is, dan hebben we er allemaal wat aan. Er zijn heel veel MacOSX forum leden die websites danwel beroepshalve danwel als hobby bouwen en die worden allemaal met hetzelfde vervelende probleem geconfronteerd.

 • Profielfoto
  rbroen

  Leuk initiatief, ik doe mee.

  Maar als het bijvoorbeeld om de perfecte geluidloop ging of katten-mac interactie had ik een artikel op de voorpagina ook afgekeurd.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik vind het wel een goed idee om de frontpage wat actiever als verlengstuk van het forum te gebruiken: zoveel (interessant) Apple-nieuws is er toch niet. Anders hoppen we qua nieuws alleen nog maar van ‘keynote’ naar OMT, etc.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  – niet boeiend voor de frontpage. Dit is geen nieuws.
  – het ideale webformulier? Woehaa. Hoe pretentieus. Hier zijn al jaren allerlei knappe koppen mee bezig op internet. Zo zijn er al allerlei trucendozen opengetrokken met Gotcha’s (plaatjes) e.d. En nog steeds krijg je SPAM. Erg nobel initiatief, maar gedoemd te mislukken en daarom nog minder Frontpage waardig.

  Macosx.nl gaat erop achteruit laatste tijd. Accepteer nou eens gewoon dat als er geen nieuws is, dat er geen nieuws is. Stukjes op de FP zetten om maar weer eens wat te melden te hebben voegt erg weinig toe naar mijn mening. Maakt alleen maar dat ik minder geinteresseerd raak.

 • Profielfoto
  tennapel

  @Zaphod_B

  Kennelijk gaat enige tongue-in-cheeck aan jou verloren, maar goed.
  Formulieren voorkomen geen SPAM in je e-mail, het gaat erom dat je formulier niet misbruikt kan worden door Spammers, dat is heel iets anders.

  En waar staat de wet dat alleen Apple Nieuws op de voorpagina van MacOSX.nl mag staan? Ik heb altijd de indruk gehad dat deze site wat meer is dan Apple nieuws alleen.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Tongue in cheeck?

  En ik weet wat je bedoelt met SPAM formulieren. Dankjewel voor het college ;). En ik weet dus ook dat dat iets anders is.

  Neemt niet weg dat het net zoiets is als: laten we samen gaan proberen kernfusie mogelijk te maken! Joepie, een topic over kernfusie!

  Ok, dat is enigszins overtrokken.;)

  Mijn punt is gewoon dat ik het geen nieuws vind en niet interessant. Maar ik geef meteen toe dat dat persoonlijk is.

  Er zijn geen “wetten” rond macosx.nl dat snap ik ook wel. Neemt niet weg dat macosx.nl zichzelf altijd profileerde als een nieuwssite. En niet als een forumsite of een blog of een whatever. Het is een nieuwssite met een actief forum. Prima.

  Het zou iets anders zijn als er een reuze interessante discussie al over gestart was die de moeite van het lezen meer dan waard is. Dan is het een FP vermelding misschien waard. Nu vind ik het dat niet.

  Maar hey, don’t be offended. Dit is gewoon mijn mening en hey ik ga er niet over. Ik ben maar een dagelijkse bezoeker hier sinds een jaar of 3 ofzo en dit is voor het eerst dat ik dit voorbij zie komen en ik vind het niks. Even goeie vrienden verder ;).

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  @tennapel: ah toch maar eens gekeken. Ik zie dat jij de topicstarter bent. Dat verklaart. Het is je kindje ;). Sorry hoor als ik je beledig, ik vind het een interessant topic. Maar dus niet voor de FP. Zie boven. Ik zie nml ook niet echt in wat dit met Apple te maken heeft.
  Maar goed dan ben ik maar een zeur :P.

 • Profielfoto
  tennapel

  Het mag dan ‘mijn kindje’ zijn, ik heb niks te maken met het plaatsen van artikelen op de FP.

  Ik ben overigens een voorstander van veel vaker interessante discussies naar boven halen; dit mag dan een primeur zijn (alhoewel? Volgens mij is het in het verleden wel vaker gebeurd, maar weet niet meer uit het blote hoofd wanneer en waarover), maar zeker voor herhaling vatbaar.

  Wat interessant is? geen idee, maar daar hebben we nu een redactie voor. Van mij hoeft het niet altijd nieuws te zijn op de voorpagina. Dat is het ook dan niet altijd, er worden ook recensies en columns geschreven en dat is een goed ding.

 • Profielfoto
  Oppernurk

  Heb ook formulieren op div. sites, maar de last valt mee. Wel wordt er nogal eens gespamd in gastenboeken, maar daarvan krijg ik per mail altijd een afschrift van. Als het echt de spuigaten uitloopt, maak ik gewoon een filter, bijv. dat de string http:// er niet in mag voorkomen.
  Dat werkt subiet.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Er zijn hele aardige Gotcha libs voor PHP tegenwoordig, onder andere als plugin voor WordPress beschikbaar. Geloog tegenwoordig ook al een PEAR lib geloof ik. Werkt prima, tenminste op mijn WP blog.

 • Profielfoto
  Pandikokku

  “Apple NIEUWS met een smaakje”?

  Nou ja, ik heb mijn duit ook maar in het topic gezet. Maar forumtopics op de nieuwspagina is duidelijk een gevalletje: “we hebben geen actieve redactie”.

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  als mensen hun mening hier er bij willen zetten is het hun plan toch. Ik vind het wel handig want zo kun je iedereen die alleen de voorpagina ziet toch laten meedenken.