ifeelfine
ifeelfine Nieuws 28 februari 2006

Apple Media Event

Op het Apple Media Event van vanavond heeft Steve Jobs een verbeterde Mac mini en de nieuwe iPod Hi-Fi gepresenteerd, naast een nieuw leren hoesje voor de iPod.

Jobs’ presentatie, die niet langer duurde dan 40 minuten, werd gehouden in het kleine Town Hall Auditorium op de Apple Campus, wat waarschijnlijk een voorteken was voor de wat magere presentatie van overigens zeer aantrekkelijke producten.

Als eerste product kwam de Mac mini ten tonele. Deze low-end consumer desktop Mac is bij de overstap naar een Intel processor flink verbeterd. De rol als media center die deze kleine computer door geruchtensites kreeg toebedeeld bij de voorspellingen over het event, werd gedeeltelijk waargemaakt. Hoewel er geen dock voor iPods op bevestigd is, wordt de nieuwe Mac mini wel uitgerust met Front Row en een infrarood sensor voor de meegeleverde Apple Remote. En ook deze Mac is tegenwoordig verkrijgbaar in twee versies. Eentje met een single-core processor en eentje met een dual-core processor. Even een plaatje:

1.5 GHz
€649,-
Intel Core Solo
1.66 GHz?
€879,-
Intel Core Duo

2 MB L2 Cache
667-MHz Frontside-bus
512 MB geheugen (667-MHz DDR2 SDRAM)
60-GB seriële ATA harde schijf
Combo drive (dvd-rom/cd-rw)
Ingebouwd AirPort Extreme
Ingebouwd Bluetooth 2.0
Apple Remote

2 MB L2 Cache
667-MHz Frontside-bus
512 MB geheugen (667-MHz DDR2 SDRAM)
80-GB seriële ATA harde schijf
Double-layer SuperDrive (dvd+r dl/dvd±rw/cd-rw)
Ingebouwd AirPort Extreme
Ingebouwd Bluetooth 2.0
Apple Remote

De Mac mini kan voortaan ook op de televisie worden aangesloten. Bij de nieuwe versie van Front Row is een optie toegevoegd. Deze optie geeft gebruikers de mogelijkheid om gedeelde muziek en videos van andere Macs in het netwerk af te spelen in Front Row. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Bonjour om de overdracht seamless te laten verlopen.

Deze Front Row-update zal zo snel mogelijk aan alle andere Macs met meegeleverde Front Row worden aangeboden in de vorm van een Software Update.

Na de introductie van de nieuwe Mac mini, werd een nieuw leren hoesje voor de iPod gepresenteerd. Deze kekke accessoire is gemaakt van soepel leer en voorzien van een microfiber binnenlaag die je iPod tegen krasjes beschermt. Door een slim geplaatst koordje in de hoes, kun je met één beweging je iPod uit het hoesje toveren. Wil je veel geld uitgeven aan een luxe artikel dat ook gewoon vervangen kan worden door een iets minder overpriced iPod sokje, check dan wel even of je de goede iPod hebt. Alleen 5e generatie iPod video’s en iPod nano’s passen in dit yuppensokje. Prijs? €99.

Na dit hoesje presenteerde Steve het laatste product: de iPod Hi-Fi. Dit docking device zorgt ervoor dat je voortaan je muziek overal met je vrienden kunt delen. In zeer hoge kwaliteit welteverstaan. Want dit is niet zo maar een speaker. Deze boombox biedt een helder geluid zonder te gaan kraken bij hoge volumes. Hoewel het een flink zwaar apparaat is (Engadget verslag), kun je het ook meenemen en voorzien van 6 D-formaat batterijen om daarmee een plaatselijk feestje draadloos op te leuken. Deze stereoinstallatie van hoge kwaliteit kan in jouw kast staan voor een luttele €369.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Media Event
Sluiten