Apple Media Event

52 reacties

Op het Apple Media Event van vanavond heeft Steve Jobs een verbeterde Mac mini en de nieuwe iPod Hi-Fi gepresenteerd, naast een nieuw leren hoesje voor de iPod.

Jobs’ presentatie, die niet langer duurde dan 40 minuten, werd gehouden in het kleine Town Hall Auditorium op de Apple Campus, wat waarschijnlijk een voorteken was voor de wat magere presentatie van overigens zeer aantrekkelijke producten.

Als eerste product kwam de Mac mini ten tonele. Deze low-end consumer desktop Mac is bij de overstap naar een Intel processor flink verbeterd. De rol als media center die deze kleine computer door geruchtensites kreeg toebedeeld bij de voorspellingen over het event, werd gedeeltelijk waargemaakt. Hoewel er geen dock voor iPods op bevestigd is, wordt de nieuwe Mac mini wel uitgerust met Front Row en een infrarood sensor voor de meegeleverde Apple Remote. En ook deze Mac is tegenwoordig verkrijgbaar in twee versies. Eentje met een single-core processor en eentje met een dual-core processor. Even een plaatje:

1.5 GHz
€649,-
Intel Core Solo
1.66 GHz?
€879,-
Intel Core Duo

2 MB L2 Cache
667-MHz Frontside-bus
512 MB geheugen (667-MHz DDR2 SDRAM)
60-GB seriële ATA harde schijf
Combo drive (dvd-rom/cd-rw)
Ingebouwd AirPort Extreme
Ingebouwd Bluetooth 2.0
Apple Remote

2 MB L2 Cache
667-MHz Frontside-bus
512 MB geheugen (667-MHz DDR2 SDRAM)
80-GB seriële ATA harde schijf
Double-layer SuperDrive (dvd+r dl/dvd±rw/cd-rw)
Ingebouwd AirPort Extreme
Ingebouwd Bluetooth 2.0
Apple Remote

De Mac mini kan voortaan ook op de televisie worden aangesloten. Bij de nieuwe versie van Front Row is een optie toegevoegd. Deze optie geeft gebruikers de mogelijkheid om gedeelde muziek en videos van andere Macs in het netwerk af te spelen in Front Row. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Bonjour om de overdracht seamless te laten verlopen.

Deze Front Row-update zal zo snel mogelijk aan alle andere Macs met meegeleverde Front Row worden aangeboden in de vorm van een Software Update.

Na de introductie van de nieuwe Mac mini, werd een nieuw leren hoesje voor de iPod gepresenteerd. Deze kekke accessoire is gemaakt van soepel leer en voorzien van een microfiber binnenlaag die je iPod tegen krasjes beschermt. Door een slim geplaatst koordje in de hoes, kun je met één beweging je iPod uit het hoesje toveren. Wil je veel geld uitgeven aan een luxe artikel dat ook gewoon vervangen kan worden door een iets minder overpriced iPod sokje, check dan wel even of je de goede iPod hebt. Alleen 5e generatie iPod video’s en iPod nano’s passen in dit yuppensokje. Prijs? €99.

Na dit hoesje presenteerde Steve het laatste product: de iPod Hi-Fi. Dit docking device zorgt ervoor dat je voortaan je muziek overal met je vrienden kunt delen. In zeer hoge kwaliteit welteverstaan. Want dit is niet zo maar een speaker. Deze boombox biedt een helder geluid zonder te gaan kraken bij hoge volumes. Hoewel het een flink zwaar apparaat is (Engadget verslag), kun je het ook meenemen en voorzien van 6 D-formaat batterijen om daarmee een plaatselijk feestje draadloos op te leuken. Deze stereoinstallatie van hoge kwaliteit kan in jouw kast staan voor een luttele €369.

Reacties

52 reacties
 • Profielfoto
  Pleeborstel

  Die BoomBox ziet er wel grappig uit. Doet me denken aan de tijd van de echte gettoblasters:D Doet wat retro aan. Verder vind ik de producten weinig verheffend. Het zijn leuke gadgets, meer niet. Ik vind trouwens dat mensen zich ten onrechte drukmaken om de geintegreerde videokaart in de Mac Mini. In dit segment zie je dat heel vaak.

  Afgezien daarvan zijn de onboard graphics meer dan voldoende voor Mediacenter-toepassingen. Wie een snelle gamemachine wil moet sowieso geen Mac kopen, zo simpel is dat.

  Probeer maar eens een pc van 879 euro te vinden met een Dual Core CPU…

  Alleen bij de Aldi hebben ze er weleens een van Medion, maar zelfs die kost nog altijd 1100 euro of meer…

 • Profielfoto
  TRET

  Wat een lelijk ding, die ipod-hifi. iaagch! Hoe klink ie eigenlijk. Hij trilt niet, hoe kan dat nou? Er komt toch basgeluid uit. (Bas)geluid is trilling. ???

 • Profielfoto
  Orson

  De iPod HiFi ziet er wel mooi uit, nu enkele nog een goed geluid (verwacht een review op iLounge.com):) De prijs is hoog maar als je naar andere fabrikanten kijkt die een iPod speaker systeem aanbieden dan is het niet echt een enorm verschil. (Bose)

  Die iPod Leather case ziet er ook goed uit, alleen die prijs is echt veel veel te hoog. Ik versta niet dat ze daar 100 euro durven voor vragen. Komaan zeg :angry: Verkoop het voor de helft Apple en je zal veel kopers hebben.

  Mac Mini update ziet er goed uit. :)

 • Profielfoto
  Byron

  Yes, een ghettoblaster zonder alle functies van een ghetto blaster.. oftewel, een speaker met versterker voor 350 euro.. Daar moet hij wel heel goed voor zijn dan om dat geld er aan uit te geven.. Daarnaast, wat moet je met een heftige geluidskwaliteit als je 128kbps AAC bestanden er op afspeeld?

 • Profielfoto
  ive

  Als je het mij persoonlijk vraagt: wat een zooi die iPod Hi-Fi !
  Weinig innovatie, alleen maar een leuke accessoire markt induiken!

  De prijs is net iets hoger dan de “Bose SoundDock Digital Music System”,
  maar het zal wel lopen…

  Ik had eerder iets van een alarm clock functie verwacht, of een boombox mét iPod in de kast zelf i.p.v. er los bovenop. Gewoon een iPod xxl met speakers. Leuke wifi kaart erin en draadloos internet stations luisteren!

  Maar goed misschien verwacht ik te veel innovatie… : (

  Waar is de bluffende Apple met frisse en tegendraadse ideeën ?

  ???

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ik ga niet zeggen dat die boombox innoverend is of geniaal gevonden, maar Apple zou toch wel weer eens een hit te pakken kunnen hebben met die iPod-Hifi. Of zeg nou zelf wat is een mini-keten meer dan een versterker met een CD speler? Geen radio ondersteuning verbaast me wel maar ik denk dat Apple binnenkort nog een grotere voet gaat binnen hebben in de muziekindustrie.

  Als de klank goed is wil er zeker één! Ziet er toch al een pak beter uit dan zo’n JBL creatures naast je iMac ;)

 • Profielfoto
  OEPS

  Ik vind dat witte prul een hoog kijkshop gehalte hebben, alleen een koelvak voor een sixpack kan het nog enigzins interessant maken.
  Volgens mij worden ze bij Apple iets te overmoedig en denken ze momenteel dat alles wat je aan je iPod kan knopen verkoopbaar is.

  Hi-fi en mp3 :sealed:

 • Profielfoto
  iDJ

  @ OEPS, dat denk iedereen toch al, gezien het feit dat de meest stompzinnige dingen voor je iPod verkrijgbaar zijn, of alweer zijn uitverkocht.

 • Profielfoto
  Ce

  Dat moet wel heeeeeeeel bijzonder leer zijn om 100 euro voor een dubbelgevouwen stukje van 10×10 cm (nano versie) te vragen….of zou je er nog iGloves bijkrijgen tegen de vingerafdrukken?

  Ik heb voor mijn pda’s diverse hele mooie, uitstekende leren cases gehad voor de 1/2 van de prijs. Ik kan me dan ook aardig vinden in wat OEPS zojuist zei. Ronduit schandalige prijzen…een simpel hoesje voor 2/3 van de prijs van de instap nano.

 • Profielfoto
  O.D.Smolik

  Knomo heeft zeer mooie lederen hoesjes voor de iPod nano en video.
  En dat voor 1/3 van de prijs, wat Apple voor zijn pauper hoesje vraagt.
  https://www.knomobags.com/eshop/eshop_index.asp

 • Profielfoto
  HSL

  ik vind het wel jammer dat de iPod er zo op staat, ik had liever een systeem gezien waar de iPod in zou schuiven, zeker aangezien het een ding is wat ook bedoeld is om mee te nemen:)

 • Profielfoto
  Pleeborstel

  @HSL

  Zal nog wel komen, dit is pas het begin. Apparatuur evolueert ook. Kijk maar naar de eerste iPod in 2001 en die van nu ;)

 • Profielfoto
  HSL

  das waar, maar als je hem niet zo in de huiskamer zou laten staan dan is je iPod in dit apparaat wel vrij kwetsbaar.

  Ik snap ook niet zo goed waarom het ding iPod Hifi heet terwijl het geen ipod is, maar een accessoire, kan voor veel mensen verwarrend zijn denk ik.

 • Profielfoto
  ArjanW

  Geinig, maar 350 dollar voor een muziekje in de keuken gaat me wat ver.

  Het is geen vervanging van je woonkamer audio-apparatuur. Ik bedoel, zo moeilijk is het niet om je iPod aan te sluiten op je homecinema. En die gaat dus niet uit de deur voor een single-speaker systeem, hoe goed de kwaliteit ook moge zijn.

 • Profielfoto
  iDJ

  Hier een filmpje van de presentatie
  http://zdnet.com.com/1606-2_2-6044210.html

 • Profielfoto
  iDJ

  Sponsoreed by Microsoft :p

 • Profielfoto
  macpro

  HiFi? Met een frequentie gebied van 53 Hz tot 16 KHz.
  Dacht ’t niet…

 • Profielfoto
  Norm 2782

  Dat HiFi ding is gewoon dom tbh =/ Het ziet er niet uit.

  De Mac Mini begint wel steeds interessanter te worden, maar wat ik er op mis (zeker met Front Row dr bij!) is een TV-OUT stekkertje!
  Hoe makkelijk zou t zijn als je dat kleine, draagbare kastje aan je TV kan hangen om meteen afstandbediening op je TV je films te kijken =/

 • Profielfoto
  bv

  Wat een gezeur over het gebrek aan innovatieve ideeën ! Was dat dan aangekondigd misschien ? Ik dacht het niet.

  De uitnodiging had het over “some fun stuff”. Wel, de aangekondigde producten liggen helemaal in de lijn van fun stuff.

 • Profielfoto
  Appletaart

  De miniduo is leuk hoor maar wordt compleet neergesabeld door z’n intel gma950 onboard. Die draait b.v. doom3 op zo’n 9fps op 1024×768. Voor 989 euro (!) met 1gb verwacht ik veel beter. En nu niet aankomen met “een apple is niet voor games”, voor bijna 1000 euro verwacht ik een computer waarmee je alles kan doen, niet alleen je fotootjes op je tv laten zien, dat kan een xyz-tech dvd speler van 29 euro ook.

  En de rest van de Fun stuff is hoofdzakelijk fun voor apple, ze zullen in een deuk liggen van de klanten die dat soort prijzen voor een stukje leer of 2 speakerstjes betalen.

  Apple ga je schamen.

 • Profielfoto
  TandMac

  iPod Hi-Fi.
  Man toch,
  was de desingafdeling van Apple dan onderbemand..?

  Dit is pas lelijk!

  Ze moeten maar es rond te snuffelen op het web om te zien met wat voor sperieure desing-ideeën de mensen rondlopen.

  Dit komt niet in MIJN woonkamer!!
  Na de iMac G5 het lelijkste ding dat je nu in hun store kan vinden!!

 • Profielfoto
  bvds

  Tiens ik dacht dat de fundamentalisten alles goed vinden wat die dikke blaaskop uitbrengt.

 • Profielfoto
  Xigh

  Hij trilt niet, maar als je overal maar genoeg lood in gooit dan trilt niks meer. Ander iets zou weer kunnen zijn dat ie zo weinig vermogen heeft dat ie daarom niet trilt.
  Als het het eerste is dan is ie gewoon lomp zwaar en wil ik hem niet op m’n schouder. Als het het tweede is dan wil ik hem niet omdat ik hem altijd op m’n schouder moet hebben wil ik hem kunnen horen.

  Ik vind het gewoon een lelijk ding en het is spijtig dat dit uitgebracht word. Hier is niet overna gedacht, het is gewoon een lomp wit ding, het doet niet eens Apple aan. En ik heb het logo nog niet kunnen ontdekken en Apple kennende staat dat meestal pontificaal op de voorkant. Ach jah. Dat hoesje begin ik maar niet eens over…

  De Mac Mini is wel interesant, ik heb geen idee wat dat gedoe van die kaart inhoud, dus eigenlijk is hij gewoon goed. Ik heb nog het 1.5ghz model en die doet ook bijna alles wat ik wil dus ik verwacht een hoop van deze nieuwe.
  Toch hadden ze misschien wel beter kunnen wachten tot 1 april en dan een mindblowing presentatie moeten doen.

 • Profielfoto
  Jor1

  Het maakt iig weer duidelijk dat we die uitnodigingen niet meer zo precies hoeven uit te pluizen.

 • Profielfoto
  Petje

  Ik vind het 1 van de meest lelijke dingen die Apple ooit heft ontworpen.
  Het lijkt wel zo uit de kijkshop catalogus te zijn geplukt, die Speaker.
  Helaas……mis-geschoten.
  Mac mini is ietsje beter maar net niet af…
  Ik mis als dit het nieuwe mediacenter moet worden een ingebouwde tuner voor tv opname en een directe tv uitgang.
  Jammer dat er geen i-pod dock is ingebouwd, maar dat zal wel alles te maken hebben met telkens andere ipod modellen die om de paar weken/maanden telkens uitkomen.
  Ik hoop dat apple eens een besluit neemt en “iets” universeel houd zodat je niet telkens bij elke nieuwe ipod ook al je acc. kunt vernieuwen.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Die leren hoesjes dan. http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore?productLearnMore=MA398 100 euro! Dat is wel een hele exclusieve leren hoesje. Ipod socks zijn zo’n 30 euro en er zitten ook nog eens 5 in. Hm…de hifi box is ook niet 5.1. voor de geinteresseerden ;). Verder zien de producten er wel weer mooi uit! Jammer van de prijzen alleen.

 • Profielfoto
  Dralion76

  De “boombox” ondersteund, mits hulpstukken, bijna alle huidige iPod-modellen, akkoord.
  Maar nu denk ik even toekomstgericht aan de verwachte nieuwe iPod-video…

  Volgens mij zou die helemaal niet passen in de iPod Hi-fi, dus mag je hard beginnen twijfelen of de “nieuwe” VideoPod überhaubt wel ontwikkeld wordt…

  Tis maar een gedacht hee

 • Profielfoto
  Dralion76

  een nieuwe mac voor 500 euro kan je wel vergeten nu, en dat was het oorspronkelijke uitgangsprincipe…

  de mac wordt weer wat exclusiever, jammer, het ging net de goeie kant op.

  blijkbaar denken veel aandeelhouders er net zo over:
  koers gisteren gezakt met 4 punten.

 • Profielfoto
  Nisei

  Met de switch naar intel zouden de prijzen toch naar beneden kunnen?
  En wat gebeurt er nu? De goedkoopste Mini gaat €150 in prijs OMHOOG.
  De drempel is een flink stuk verhoogt en wordt voor potentiële switchers denk ik net even te hoog.

 • Profielfoto
  Viva

  De cyclus bij introductie:

  de verwachtingen worden door het gehype vooraf steeds groter
  resultaat: bij introductie reageert de meute in afschuw, vooral over de prijs
  vervolgens duiken de windoos trollen er bovenop om wat zout in de wond te wrijven
  een enkeling gaat wat beter lezen en nadenken en post vervolgens een objectief verhaal
  paar dagen later is de meute overstag en koopt het produkt

  tot de volgende ‘rumor’ verschijnt…

  ;-)

 • Profielfoto
  Dralion76

  @Viva
  Een mac-gebruiker/fan (ruim 90% van de bezoekers van deze site) kijkt per definitie niet naar de prijs.
  Hebben we nooit gedaan, we gaan voor een ideologie!
  Maar het oorspronkelijke idee van Apple mbt de mac-mini was een betaalbaar toestel geven aan de twijfelende windoos-massa…
  Een potentieel switcher zal wat dieper in de geldbeugel moeten kijken nu, dat schrikt af.
  Bij vorige presentaties van “overhypte” produkten werd maar zelden gezeurd over prijzen en/of design. Bijna alle produkten zijn met open armen ontvangen geweest. Dus die lijn kan je niet doortrekken naar de massa toe.

 • Profielfoto
  Viva

  > Dralion76

  Okay, vaak over de prijs (of over een grafische kaart of, of…)

  Deze meneer/mevrouw heeft het trouwens nog beter beschreven:

  http://www.misterbg.org/AppleProductCycle/

  groet

 • Profielfoto
  Beathoven

  —————————-
  iPod Hi-Fi.
  Man toch,
  was de desingafdeling van Apple dan onderbemand..?

  Dit is pas lelijk!

  Ze moeten maar es rond te snuffelen op het web om te zien met wat voor sperieure desing-ideeën de mensen rondlopen.

  Dit komt niet in MIJN woonkamer!!
  Na de iMac G5 het lelijkste ding dat je nu in hun store kan vinden!!
  ———————

  Dat is dus geheel subjectief

  De Versterker en speakers zijn in 1 compact ontwerp samengevoegd. Bij speakers is het ontwerp ook wel van belang maar ik zou geen baggerspeakers willen hebben met een mooi design, zelfs niet van Apple.

  Hier heb je in ieder geval de speakers en de versterker verenigt in 1 apparaat wat ook nog eens draagbaar is. Daarnaast belooft het een goede kwaliteit aan geluidm dus dat ga ik zelf maar eens beluisteren in de Apple store.

  Ik ben niet direct van plan om er eentje te kopen maar ben toch zeker benieuwd naar hoe het klinkt.

 • Profielfoto
  error

  Slordig dat er op de iPod Hi-Fi geen (s)video-uitgang zit zoals op de Universal Dock. Stel je wil die box naast je TV en video op je iPod via de TV bekijken… maar het geluid uit de box.

  Moet je er een Dock opzetten met een AV-kabel naar je TV en een audiokabel naar de audio-ingang van de iPod Hi-Fi. Lekker handig.

  Voor die prijs mochten ze er ook wel wat extra kabels bij doen…

 • Profielfoto

  Wat een lelijk ding zeg die iPod Hi-fi. Ik had echt wel iets beters verwacht.

 • Profielfoto
  puccini

  Inderdaad, dit ziet er echt niet uit.
  Hoe bedenk je het !

 • Profielfoto
  Dralion76

  @ Viva
  Dan kan je de lijn weer doortrekken naar alle andere producenten en produkten.
  In alle takken van de industrie, en zeker in zo’n snel evoluerend milieu als de PC-business (en alle randapparatuur) heb je aanhangers en fanatiekelingen.
  Kijk maar naar die Ferrari-gekken (unSound voelt zich aangesproken) :p
  Toch niets mis mee? Zie het als een hobby.

  Wie is “misterbg” om ons fijn droomwereldje te wikken en te wegen, en te ridiculiseren?

 • Profielfoto
  JazzEye

  Wat een gezeur over lelijk, duur enz! Dan koop je het toch lekker niet? Of je ontwerpt zelf iets mooiers??
  Ben het helemaal met Viva eens!
  Ik ga in ieder geval zeker luisteren.

 • Profielfoto
  Dralion76

  Het staat je ook vrij dit allemaal niet te lezen als het gezeur je stoort ;)

 • Profielfoto
  KiDo

  kunnen we het nog ergens nakijken in de vorm van een stream?

 • Profielfoto
  chatsmit

  De ipod hifi vind ik niet eens lelijk. Het zou mij om de geluidskwaliteit gaan, ik wil hem wel een keer horen.
  Ik vind het wel een domme set om de macmini een slag duurder te maken. Ze hadden beter de standaard opties eruit kunnen halen en optioneel kunnen maken, zodat je toch voor 500 euro klaar bent met het gemaccer..

 • Profielfoto
  Paul

  Wat een lelijk ding (iPod HiFi)… pfffffff…… Daar is ws. geen ontwerper aan de pas geweest. Om die reden kan het vast wel goekoper…..

 • Profielfoto
  estherzd

  Ik zou zo’n ding alleen kopen als ik hem onder mijn bank kon schuiven. Maarja met een ipod bovenop is dat niet zo handig…T’is geen stylish apparaat zoals we van apple gewend zijn. Dat geluid mag dan wel heel wat voorstellen!

 • Profielfoto
  ISS

  Apple moet de hype nieuw leven inblazen, echter men heeft niks te melden. Dus maar een presentatie over een lompe speakerset – volgende week bij de Kijkshop in de aanbieding – en een niks verrassende Intel Mini.

  Maar ja.. als je niks verwacht valt het wel mee

  De Soundsticks II van HK vind ik qua design toch veel mooier, maar ja.. smaken verschillen. En goedkoper dan de ‘luttele 369 euro’ voor de ‘HiFi-speakerbox’.

 • Profielfoto
  aapje

  als de nieuwe ibook ook zon shared kaart heeft ga ik huilen

 • Profielfoto
  Granny Smith

  Ik vind de HiFi wel mooi… (maar…)

  … de handgrepen mogen van mij weg want met bijna 7-8kg is het niet echt draagbaar :P.

  … de ipod bovenaan vind ik goed voor thuis maar voor onderweg lijkt het me te breekbaar. (Ik zie dus deze speaker als “home” speakers… enkel om thuis te gebruiken en misschien af en toe van plaats te veranderen… zoals in de zomer effe in de tuin)

  … remote vind ik niet echt nodig en beschouw ik als overbodig.

  … prijs is veel te duur (250 euro voor de HiFi zonder (!) remote vind ik nog aanvaardbaar)

  … ben wel benieuwd naar de geluidskwaliteit… volgens Steve moet het fenominaal zijn:D

 • Profielfoto
  leovanh

  HiFi boombox ?!? maar liefst 369 Euri? Wat is de meerwaarde? kan iemand mij dat uitleggen. ??? ??? zucht

 • Profielfoto
  japser909

  HI-FI = 20-20khz dit is tot 16 khz dus ken geen HI-FI zijn ;)

 • Profielfoto
  friturist

  ideaal voor bij het vakantiehuisje.

 • Profielfoto
  michelvdb

  [citaat]Deze meneer/mevrouw heeft het trouwens nog beter beschreven:

  http://www.misterbg.org/AppleProductCycle/
  [/citaat]

  LOL

  Ik vermoed dat Mr. R. D. Field weer heeft toegeslaan.:p

  http://en.wikipedia.org/wiki/Reality_distortion_field

 • Profielfoto
  BigAL

  Dit is gewoon voor de designfreaks die Apple-tunnelvisie hebben.
  Apple Intel Core Duo het is bijna een DUO prijs geworden… Het is gewoon wachten op ruim voorhanden zijnde cracks die ervoor zorgen dat een WIndows machine Mac draait… Ik doe daar wel een bontje omheen, ziet het er ook gelikt uit.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De BoomBoom box is een volstrekt nutteloos apparaat! Waarom zou je dat nou aanschaffen? Voor je iPod heb je al een computer nodig met iTunes – die staat waarschijnlijk thuis. Zet daar een uitstekende set speakers bij van Harman Kardon of JBL en je hebt voor zo’n 140 euro prachtige geluidskwaliteit. En om mee te nemen?? Zie je jezelf al zeven kilo meezeulen? En de specificaties van het ding zijn ook al niet best. Gaat tot 16.000 herz en dat is niet eens HIFI. Verder staan er helemaal geen gegevens over het uitgangsvermogen etc.
  Zonde van het geld dus. Alleen als je echt niet weet waar je je geld aan moet uitgeven en je hebt een zoon of dochter, die een iPod heeft – die zou je zo’n BoomBoom kado kunnen ook doen – maar ook dan kan je beter zo’n 140 euro set aanschaffen net als bij je computer. Veel goedkoper en waarschijnlijk dezelfde kwaliteit.
  En als je echt op reis gaat, dan neem je toch een JBL on tour.
  Goed geluid, knalt natuurlijk niet echt eruit – maar past wel in je binnenzak