WordPress 2 maakt bloggen nog makkelijker

Door: Lucas Raggers - 20 reacties

WordPress heeft een nieuwe versie uitgebracht van haar gratis blog software. Er is veel gesleuteld aan deze laatste versie. Zo heeft het admin-gedeelte een makeover gekregen, wordt er gebruik gemaakt van AJAX-technieken en is er een WYSIWYG editor. Helaas werkt een en ander nog steeds niet in Safari, maar in Firefox doet alles het naar behoren.

Voor WordPress zijn veel plugins beschikbaar. Eén ervan zorgt voor een facelift van het admin-gedeelte. Met de plugin van orderedlist.com krijgt dit een Tiger look, wat de opmaak en gebruiksvriendelijkheid behoorlijk ten goede komt; een aanrader.

Bekijk de volledige lijst met nieuwe features van WordPress 2.

Website: WordPress.org
Admin plugin: orderedlist.com
WordPress plugins: wp-plugins.net / WordPress Wiki

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Erikaatje

  Helaas werkt een en ander nog steeds niet in Safari, maar in Firefox doet alles het naar behoren

  dus het is nog een beta?

  verder ben ik erg te spreken over wordpress!!
  binnenkort 2 uitproberen:)

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Ik blijf lekker bij Pivot (www.pivotlog.net). Alleen PHP vereist en de layouts zijn veel makkelijker aan te passen.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  @erikaatjuh
  Het is de officiele versie, maar toch werken de opmaak knopjes nog steeds niet onder Safari. Verder valt er gewoon wel mee te werken.

 • Profielfoto
  Erikaatje

  ok :)

  die Admin plugin is trouwens wel erg vet! de normale admin vond ik altijd zo onoverzichtelijk

 • Profielfoto
  WebJ

  Ik gebruik het nu bijna een jaar. Zeer goed spul! Ben erg te spreken over de nieuwe versie!

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Bloggen zegt me niets…

 • Profielfoto
  XyonN

  Ik heb hem even in de test gegooid, maar een beetje RSS plugin is er nog niet voor geloof ik. Zou wel fijn zijn. Voor de rest toppie release!

 • Profielfoto
  XBL

  @erikaatjuh: Dat ligt niet aan WordPress, maar aan de browsers die (aldus WordPress) bepaalde standaarden niet ondersteunen. Ligt dus bij de browser.

  Ikzelf gebruik WordPress nu een tijdje, erg fijne software. Makkelijk om snel een site op te zetten met als hoofddoel een weblog en daarbij wat paginaatjes met statische informatie. Ook de plugins die beschikbaar zijn, zorgen ervoor dat bepaalde missende features gewoon beschikbaar zijn.

  Voorbeeld-site: http://www.estartitcrew.com

  Jochem

 • Profielfoto
  AppleFlap

  hhmm ik heb een blog voor mijn oom gemaakt, die draait ook op WordPress, maar nog niet 2. Misschien dat ik als alles in Safari werkt enzo hem even omzet.

  ik zie dat WordPress.org (de site) ook vernieuwd is :), ziet er goed uit

 • Profielfoto
  DannyR

  Waarom wordpress ? Is dit beter dan Google’s blogger , en waarom dan?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  @XyonN
  Standaard zit er gewoon RSS in. Voor berichten en voor comments.

 • Profielfoto
  XBL

  @DannyR: Waarom WordPress? Waarom Blogger? Waarom zelf schrijven? Waarom MovableType? Waarom waarom waarom.

  Blogger is niet de enige aanbieder van weblog spul (en zeker niet de eerste). Blogger heeft een lelijke banner bovenaan. Blogger is niet aanpasbaar onder de ‘motorkap’ (plugins etc). Blogger heeft geen mooi geïntegreerd commentaar schermpje. En bovenal draait Blogger Blogger en niet op je eigen server (met je volledige eigen beheer).

  Waarom kiest de een voor de Aldi en de ander voor de Albert Heijn?

  Jochem

 • Profielfoto
  MacX

  Mooie blogging software dat WordPress als je niet beter weet, zelf maak ik nu ongeveer een jaar gebruik van Serendipity (www.s9y.org) en vind dat in alle opzichten een beter en completer Blog CMS. Er staat een werkende demo van Serendipity op (www.opensourcecms.com) daarmee kun je zelf zien en proberen hoe het werkt.

  P.S. De problemen met Safari spelen bij vrijwel elk CMS dat gebruik maakt van JavaScript, dit is dus een probleem van Safari en niet van de hierboven genoemde blogging software.

 • Profielfoto
  diederik

  @XBL waarom? waarom? waarom? waarom? waarom? waarom? waarom? waarom mag niet iemand een vraag stellen?
  Ik kies bijvoorbeeld voor Albert Heijn omdat ze daar alle producten bij elkaar hebben die ik nodig heb voor een simpele maaltijd.

 • Profielfoto
  XBL

  @diederik: Ik beantwoord toch de vraag? Het is alleen zo’n nutteloze vraag. Zo van: “blogger is toch goed? Wie kiest nou voor iets anders dan blogger?”. Tja, dan ben je erg kortzichtig.

  En zoals jij aangeeft, koop jij producten bij AH omdat die in een bepaalde behoefte voorziet, wat de Aldi schijnbaar niet doet (of in mindere mate). Zelfde geld voor blogging software: je kiest de software dat jouw behoeften vervult; als dat blogger is, kies je voor blogger. In mijn geval is dat absoluut niet blogger, dus koos ik ergens anders voor.

  Jochem

 • Profielfoto
  goddevader

  Vind ’t nog steeds spijtig dat er geen multiple blogs mogelijk zijn, weet er iemand een cms waar dit wel mogelijk is? Heb reeds b2evolution & nucleus ook al bekeken.

  Voor de rest is wordpress wel toonaangevend:-)

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Mooie blogging software dat WordPress als je niet beter weet

  Sorry hoor, beetje kort door de bocht! Misschien weet ik wel beter, heb ik vele keuzes onderzocht, misschien vind ik dat CMS wat jij voorstelt wel niet prettig werken, en misschien heb ik dus een heel weloverwogen keuze voor WP genomen?

  Vind het leuk en prima dat je een alternatief noemt wat voor jou goed werkt, maar ga mij niet vertellen “dat ik niet beter weet” ok?

  Respect…

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  P.S. shit ik raakte ff offtopic daardoor ;). Ik vind WP 2.0 een ENORME verbetering. Maar ik blijf vinden dat ze de content nog beter van de code moeten scheiden. Ik vind het nog steeds jammer dat je diep in PHP code moet duiken als je je site wilt verbouwen. De theme structuur is een verbetering, maar nog niet genoeg (sinds 1.5). Maar sja, ik vrees dat ik beetje inherent is aan PHP. Verder niets dan lof, prima blogging software.

 • Profielfoto
  freshface

  Ben nu WP 2.0 aan het uploaden, ben benieuwd wat het geeft.
  Ben altijd al een TP fan geweest.

 • Profielfoto
  Klaasmans

  Drupal is helemaal ok! check http://www.klaasmans.nl (www.drupal.org)