Motorola stopt met iTunes-support

Door: ifeelfine - 27 reacties

De nieuwe Motorola ROKR E2 heeft geen ondersteuning meer voor de diensten van de iTunes Music Store. In plaats daarvan wil Motorola de radioservice iRadio gaan aanbieden.

Voor deze radiodiensten kan de gebruiker zich abonneren per radiostation, waarvoor naar alle verwachting $7 per maand per abonnement betaald zal moeten worden. De stations zullen geen reclames draaien, en de keuze in stations is ruim; er zullen zo’n 435 reclamevrije stations via iRadio aangeboden worden.

De keuze om de ondersteuning voor de iTMS te schrappen kwam niet geheel uit de lucht vallen. De ROKR was namelijk niet de succesvolle iPhone waar velen op gehoopt hadden. In plaats daarvan werden er te weinig telefoons verkocht. De oorzaken hiervan kunnen op verschillende plaatsen gezocht worden. Wellicht waren de verwachtingen voor deze telefoon te hoog gespannen. Veel mensen hoopten op een soort iPod-phone, met de looks en feeling van een iPod. Deze verwachting werd onmiddellijk de grond ingeboord toen de telefoon gepresenteerd werd. De ROKR zag er niet uit als een iPod – hoewel de telefoon wel wit is – en ook de besturing is die van een gewone mobiele telefoon. Verder waren de reviews van de telefoon uitermate scherp. De telefoon zou er te gewoontjes uit zien, de camerafeatures waren te magertjes en de aansluiting op de computer was te langzaam (USB 1.1 in plaats van het snellere USB 2.0). Ook kwamen er klachten over het downloaden van de nummers.

Motorola zal naar alle waarschijnlijkheid iRadio presenteren op de Consumer Electronics Show die deze week plaatsvindt in Las Vegas. Het is niet bekend met welke aanbieders van mobiele telefonie Motorola in zee is gegaan met deze deal; wel is bekend dat het er meerdere zullen zijn. Hoewel Motorola de support voor iTMS voor de ROKR schrapt, heeft de RAZR V3i deze ondersteuning nog wel.

bronnen: Mac Rumors
MacNN
Spymac

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Neowave

  zooooooooooooo dat was een succes!:p

 • Profielfoto
  MacBeer

  Ben ik wel benieuwd of Apple heeft gezegd dat ze niet meer op de ROKR willen of dat Motorola iTunes heeft gedumpt.

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Nu al joke van 2006:p

 • Profielfoto
  chonazz

  Kan natuurlijk ook zijn dat apple met een eigen concept komt op 10 januari… En dat ze motorola daar niet meer voor nodig hebben, of dat motorola dat gezichtsverlies niet wil lopen…

 • Profielfoto
  Rickje

  Kon zowieso al weten dat het een flop werd, die motorola ROKR. Zo een ding kost mij echt wate teveel, en daar denken wel meer mensen zo over.:)

 • Profielfoto
  XyonN

  Ik meen me te herinneren dat Apple iets van een jaar geleden een paptent aanvroeg voor een tablet-achtig iets. Als daar nou eens een soort van Pocket PC iets uitkomt waarmee je ook kan bellen, zoals de iPaq? Dat zou niet eens zo gek zijn. Ze hebben er nou eenmaal een patent voor gevraagd en ontvangen…

 • Profielfoto
  Casper

  En terecht! Apple met Motorolla, pff. Zou bijna een Dell kopen…

 • Profielfoto
  Tolzzz

  Wanneer komt Apple nou eindelijkeens met een iPhone? Zou toch zo makkelijk zijn, iTunes, iCal en adresboek in 1 coole telefoon. Al kost het het ding 500 euro (bij wijze van spreken). Hij hoeft echt geen 60GB te zijn. Ik ben de eerste die er een koopt.

 • Profielfoto
  DJ

  iMac – Powermac
  iBook – Powerbook
  iPod – …

  tijd voor een Powerpod met telefoon ingebouwd…

 • Profielfoto
  solutions

  Seven days, Seven more days.

  iPhone is coming

  Whaoeeeeee

 • Profielfoto
  MacBeer

  Als ik iedereen zo hoor schreeuwen om een iPhone dan zou ik haast wensen dat Steve met een iMorse apparaat komt, puur om de boel te fokken. Heerlijk!!! Niet dat ik niet zo’n iPhone zou willen.

 • Profielfoto
  XyonN

  Áls Apple al met een iPhone komt, zal hij in Nederland niet aanslaan. Ben het helemaal met MacBjörn eens. Veel mensen schreeuwen erom, maar zullen hem uiteindelijk niet kopen, denk ik.

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Ah toe, doe mij zo’n phone van apple!

 • Profielfoto
  iNiels

  een iPhone.. ik twijfel. Ik wil helemaal geen telefoon met iTunes erop, daar is de iPod wel voor. Een PowerPod klinkt wel leuk, niet als telefoon maar als PDA (als je daar dan mee kan bellen is niet heel onwenselijk). Want die agenda en contact-functies op de iPod zijn nou niet zo geweldig… we wachten de keynote maar weer af.
  Ik denk niet dat Motorola iTunes heeft gedumpt, ik denk dat Apple het heeft afgeblazen. Zeg nu zelf, een MP3-speler eraf en een soort podcast-alternatief erop is nou niet bepaald een zet van jawelste. Maar ja, dat krijg je als je een telefoon verkoopt met een design waar de inmiddels aan mn zusje verpatste T610 van SE nog met kop en schouders bovenuit steekt.

 • Profielfoto
  iMakkie

  @ Casper: Bijna een Dell kopen, nu ga je toch echt te ver ben ik bang. Dat kun je hier toch niet voorstellen. Dat je het denkt oke, maar zomaar op dit forum neerschrijven!!!!

  De iPhone zou echt de uitkomst zijn. Eindelijk een mooie telefoon/iets wat erop lijkt.

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Een iPhone, en dan? Die zal nooit de capaciteit van de iPod hebben waardoor er terug mensen zijn die zullen ‘zagen’ en verder zou dat alleen maar interne concurentie betekenen voor de iPod. Heeft Apple behoefte aan zo’n ding? Ik dacht het niet.

 • Profielfoto
  Nietzman

  Erm, de ITMS word dus niet meer ondersteund. iTunes zelf blijft dus nog wel gewoon beschikbaar voor die telefoons?

  De ITMS is natuurlijk slechts een onderdeel van iTunes.

 • Profielfoto
  Strifer

  ik was al nooit stuk van motorola:)

 • Profielfoto
  TurkishDelight

  er waren toch geruchten over een Motorola RAZR V3 met iTunes…
  of kan ik die ook alweer op mijn buik schrijven…:(

 • Profielfoto
  iPod Jimmy

  Waar slaat dit op? Denk dat apple het heeft afgezegt…!

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Ik heb die ROKR met iTunes vanaf het begin al niet begrepen. Een RAZR had ongetwijfeld tot meer succes geleid.

  Maar inderdaad, het feit dat dit een week voor San Fransisco naar buiten wordt gebracht maakt dit nieuws toch enigzins verdacht…

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Een iPod met Skype erop – DAT zou nog eens innovatief zijn! Wat jullie?

  PS. Ontwikkelaars: dit idee bevat intellectuele eigendom van ondergetekende. ;)

 • Profielfoto
  Whymme

  Ik heb van de zomer een Treo gekocht (een combinatie van telefoon en Palm PDA) en zit nu niet meer op een iPhone te wachten. Ik kan niet echt bedenken wat een iPhone kan doen wat een Palm niet kan – behalve een meer gelikt design, misschien.

  Ik denk ook dat een iPhone razend duur zal zijn in Nederland – Apple zal zich in de telefoonmarkt in moeten werken, zorgen dat er leveranciers zijn die een iPhone met abonnement willen leveren. Het zal moeite kosten om die over te halen. De markt voor mobieltjes is een al bestaande markt, met sterke merken. Heel anders dan de markt voor MP3-spelers, die Apple zo ongeveer zelf gecreëerd heeft.

  Kortom, ik denk niet dat een iPhone op wat voor manier dan ook een goede marketingzet van Apple zou zijn.

 • Profielfoto
  huinkroese

  En de V3i RAZR krijgt inderdaad gewoon de functies van de ROKR, dus iTunes op je scheerapparaat!

 • Profielfoto
  Steff

  Een telefoon met MP3,,
  Waarom eigelijk als je je iPod in je andere broekzak hebt zitten?

  ???

  nee het ging niet so goed als (bijde) verwachten,

 • Profielfoto
  Berend

  Geef mij maar een PDA van Apple met alles erop en er aan!
  Dus bellen maar ook TOMTOM en de hele mikmak!
  Met OSX Mobile erop!

 • Profielfoto
  lampje

  Quote: “En terecht! Apple met Motorolla, pff. Zou bijna een Dell kopen…”

  Ja, is natuurlijk nix, Motorola! Ze leverden ook niet de oer Apple-chipset, de 68000 serie, Motorola heeft ook echt niet aan de wieg gestaan van de huidige PowerPC chips….nee, is echt een waardeloze fabriek, heeft Apple nix mee…. :sealed: