iWork ’06

Door: ifeelfine - 11 reacties

Ook vanavond aangekondigd door Steve Jobs: iWork ’06. Hoewel velen dachten dat er een applicatie aan toegevoegd zou worden, heeft Apple een spreadsheetfunctie in zowel Pages 2 als Keynote 3 geïmplementeerd. Natuurlijk zijn er ook andere functies van de programma’s ge-update.

Het aantal templates van Pages is vergroot met 27 nieuwe templates, naar een totaal van 66. Voor Keynote zijn er high definition themes bijgekomen, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Ook zijn de transities verbeterd en opgepoetst, net zoals de animaties en de slide builds.

Je kunt nu vCards direct uit je Adres Boek naar Pages slepen en daarmee een formele brief opstellen zonder dat je telkens moet terugkijken naar je gegevens. Of de formele brieven ook de layout hebben van de normale Nederlandse brief is nog maar de vraag.

Door de implementatie van de spreadsheetfunctie in beide applicaties, kun je nu in zowel Pages als Keynote drie-dimensionele grafieken maken met verschillende texturen. Ook is het mogelijk om verschillende vormen – sterren, polygonen of zelfbedachte vormen- te tekenen met behulp van Bézier curves.

Foto’s bewerken gaat nu net als in iPhoto en ook kun je gebruik maken van masks voor foto’s en images.

De mogelijkheid om stickies toe te voegen aan documenten of presentaties is ook een nieuwigheidje in iWork ’06.

Maar zal dit alles ook de €79 waard zijn die Apple ervoor vraagt? We zullen in ieder geval niet lang op de reviews hoeven wachten, iWork ’06 ligt vanaf vandaag in de winkel.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iRik

  drie-dimensionele grafieken maken met verschillende texturen is wel inginieus bedacht :D

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  Ik heb versie 05 ongebruikt in de kast liggen, vind het allemaal net niet je van het

 • Profielfoto
  svreeburg

  ik ook! de uitwisseling met word is echt niet relaxed.

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Pages heb ik minder gebruikt maar Keynote vind ik toch wel erg goed.

 • Profielfoto
  ifeelfine

  Ik gebruik het juist best vaak. Keynote gebruik ik standaard voor alle presentaties, en Pages voor mijn papers, essays en andersoortig officieel uitgeziend werk. En ik vind het ook lekker werken, zelfs de uitwisseling met Word loopt enigszins.

 • Profielfoto
  kenmasters

  Pages en Word compatitbility werkt voor mij niet goed genoeg=100% Keynote daarentegen is een geweldig programma. Versie 1 was al erg goed en 2 nog veel beter, veel beter dan Powerpoint naar mijn mening. Ik heb absoluut niks tegen MS Office, ik vind het zelfs uitstekende progamma’s. Keynote is alleen zoveel eenvoudiger als Powerpoint alleen minimaal even sterk zo niet sterker. Ook exporteren vanuit Keynote naar Powerpoint gaat uitstekend. Als Pages hetzelfde kan bieden tegenover Word ben ik om.

  Ik ben hier heel simpel en realistisch in. MS Office 2004 is een uitstekend programma, ik heb weinig kritiek op het programma terwijl ik het erg veel en vrij zwaar gebruik. Als er echter goede concurrentie is zoals Keynote prefereer ik dit maar alleen omdat het beter is of fijner werkt, niet omdat het Apple is. Keynote is het beste voor presentaties daar ben ik uit, als Apple hetzelfde kan doen met Pages inclusief de uitwisselbaarheid ga ik ook Pages gebruiken.

  Niet verkeerd bedoeld, maar Apple heeft nog een hele lange weg te gaan om MS Office te doen vergeten. Mail, Adress book, iCal wordt vaak aangehaald als alternatief voor Entourage maar deze 3 programma’s, ook al zijn ze erg goed, kunnen niet op tegen Entourage. Entourage is gewon wat professioneler en biedt voor de wat meer eisende gebruiker veel meer mogelijkheden en integratie, ook al is het wat trager. Ik prefereer Entourage boven alles op ieder platform, zelfs Outlook wat voor veel pro omgevingen standaard is.

  Wat ik echt leuk zou vinden is als Apple een Excel alternatief ala Keynote zou bieden. Dezelfde compatibiliteit als Keynote met Powerpoint heeft en net zou fijn in gebruik als Keynote. Niet dat Excel niet goed is maar beter is altijd goed.

  Conslusie: Keynote is de standaard, ik heb er al heel wat presentaties in gemaakt en die vielen uitzonderlijk goed in de smaak. Converteren naar Powerpoint of pps in Keynote opene was ook nooit een probeem. Als Apple met Pages 2 hetzelfde weet te doen met Word is het geweldig, als ze dan ook nog een goede spreadsheet app maken met dezelfde eigenschappen zitten we goed. Dan alleen Entourage nog maar ik verwacht dat 10.5 dit fixt.

 • Profielfoto
  Neowave

  Ik snap niet dat ze bij Apple verwachten dat mensen hiervoor geld gaan betalen als ze al een versie van ’05 hebben liggen. Wat een tegenvaller, had echt een Excel-achtig programma verwacht.

  Ik gebruik sinds kort Pages als tekstverwerker, als ik een paper of opdracht online moet zetten exporteer ik als .pdf. Samenwerking met Microsoft Word 2003/2004 valt tegen maar dat is te verwachten als je een compleet verschillend programma gebruikt met andere functies.

 • Profielfoto
  iMe

  Ik vind Keynote helemaal top en de presentaties zien er direct een stuk beter uit als met Powerpoint en bovendien werkt het nog erg plezierig. Voor €79,- is dat een koopje. Pages vond ik errug langzaam en gebruikte het spaarzaam. Als daar een beetje performance verbetering inzit wellicht vaker. Ga de update zeker halen.

 • Profielfoto
  heartburn

  Ik vind pages een heel fijn programma om mooie lay outs in te maken. Ik schrijf een verenigingsblad, heb laatst een aantal grote posters ontworpen: Werkt prima, behalve schaduwen, die komen in postscript printers niet over.
  Maar 79 euro voor een aantal nieuwe templates? Da’s een beetje gortig.

 • Profielfoto
  Schmrtzzz

  Wat zitten sommige mensen toch weer lekker te miepen. Ik ben zelfstandig tekstschrijver, werk sinds september met Pages, en kan niet meer zonder. Het is werkelijk een fenomenaal programma. Aan alles is gedacht. En anders dan bij dat gruwelijke MS Word, heeft niet Bill G. vooraf dwingend vastgesteld welke honderden toeters en bellen je allemaal wilt gebruiken, maar mag je dat helemaal zelf bepalen. Ook de uitwisseling met andere programma’s werkt perfect. Maar ja, misschien ben ik ook wel raar dat ik van een tekstverwerker verwacht dat hij vooral goed kan tekstverwerken…

 • Profielfoto
  bieker

  Pages werkt bij mij ook goed alleen is de spellingscontrole langzaam. Maar dat vind ik niet een echt probleem. Ik ga zeker voor de nieuwe versie.