XyonN
XyonN Nieuws 29 januari 2006
Leestijd: 2 minuten

iTunes delen over “config-loze” VPN

Toen Apple iTunes 4 introduceerde was één van de nieuwe features het delen van je muziek met andere iTunes gebruikers via internet. Kort na de release ontstond er gemor onder de platenmaatschappijen, omdat ze het delen van muziek via internet toch wel een beetje ‘eng’ vonden. Als reactie daarop kwam Apple met iTunes 4.1 waarmee je alleen nog maar via een lokaal netwerk je muziek kon delen. Maar inmiddels is er software beschikbaar die het delen van iTunes muziek via internet wel weer mogelijk maakt.

Het is vandaag namelijk gelukt om met een configuratie-loze VPN verbinding van Hamachi en het programma Network Beacon de iTunes bibliotheek te delen met een ander over het internet. Sterker nog, het afspelen ging volledig zonder haperen of enige kwaliteitsverlies.

Nu kon je je muziek ook al delen over internet door alleen Network Beacon te gebruiken, maar dit was voornamelijk wat lastiger in te stellen vanwege poorten, firewalls etcetera. Met Hamachi is het mogelijk om een vrijwel configuratie-vrije VPN verbinding op te stellen die snel, simpel en veilig is. Lees verder voor instructies.

Na een uurtje ploeteren met Jeroenimo om het werkende te krijgen konden wij elkaars muziek luisteren, zonder dat het gekopieerd hoefde te worden. De gedeelde muziek is ook niet te kopiëren naar je iPod of harde schijf. iTunes laat dit niet toe. iChat- en iPhoto Bonjour behoren ook tot de mogelijkheid, alleen wilde iChat nog niet lukken en iPhoto hebben we niet geprobeerd. Hieronder een korte handleiding, welke geschreven is door Jeroenimo.

Het werkt zo, download Network Beacon en Hamachi.
Start Hamachi op en log in op je netwerk (héle simpele tutorial is hier te vinden)
Nu Network Beacon aantrappen en maak een nieuwe beacon aan , die vul je zo in

op ipvanjeanderH.C. zet je het ipadres van de andere die op je hamachi netwerk is ingelogd

Typ:

in de terminal geeft je een lijst van de IP adressen uit het hamachi netwerk en de nicknames

in principe kan de andere nu jouw iTunes zien (opletten dat je delen aan zet in iTunes natuurlijk)

Je kan je beacon exporteren en aan een ander geven, zodat hij meteen de goede settings heeft om jouw bibliotheek in te lezen.

We hebben geprobeerd om iChat Bonjour ook aan de praat te krijgen alleen wilde dat niet op zich is dat natuurlijk minder belangrijk. iPhoto zou in principe ook moeten werken maar dat wil je volgens mij niet tenzij je over een HELE vette internetverbinding beschikt.

Voor een discussie, vragen of antwoorden: Forum draad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iTunes delen over “config-loze” VPN
Sluiten