macpro
macpro Accessoires 6 januari 2006

iParty: koppel je iPod draadloos aan je stereo

Marmitek komt deze maand uit met een nieuw accessoire voor de iPod mini en de iPod nano: de iParty. Met de iParty kun je de iPod draadloos koppelen aan je stereo installatie.

In plaats van een docking station krijg je bij de iParty een ontvanger die je aan de stereo installatie kunt koppelen met standaard tulpkabels.
De iPod wordt gekoppeld aan een zender, om zo de muziek draadloos naar de ontvanger te sturen. Op deze manier kun je de iPod gewoon bij je houden, zodat je zelf de controle houd over de muziek die je wilt draaien. De iPod verandert daarmee in een afstandsbediening met een bereik van ongeveer 15 meter.

Over de stroomvoorziening is door Marmitek goed nagedacht. Om de accu van de iPod niet te belasten heeft de zender een eigen oplaadbare batterij. In de ontvanger is een batterij lader gebouwd, die zorgt voor het opladen van deze batterij. In het pakket zitten 2 oplaadbare batterijen, dus de kans dat de zender zonder stroom komt te zitten is vrij klein.

De iParty gebruikt de 864 MHz frequentie om het geluidssignaal te verzenden. Deze frequentie wordt ook voor andere audio apparaten gebruikt, zoals draadloze hoofdtelefoons. In tegenstelling tot bijvoorbeeld FM zenders is deze oplossing dus wel legaal en toegestaan.

Voor niet iPod bezitters biedt de iParty ook uitkomst. Via een verloopkabel kun je een standaard MP3 speler op de zender aansluiten en draadloos maken. Maar wat natuurlijk nog veel mooier is: je kunt in plaats van een MP3 speler je Mac met de zender verbinden. Die heeft immers ook een koptelefoon aansluiting.
De iParty kost €59,95 en vormt daarmee een goedkoop alternatief voor de Airport Express. Vooral de filmkijkers zullen hier blij mee zijn, omdat beeld in combinatie met geluid via de Airport Express niet synchroon loopt. Via de iParty is dat wel het geval.

Marmitek iParty

Reageer op artikel:
iParty: koppel je iPod draadloos aan je stereo
Sluiten