iParty: koppel je iPod draadloos aan je stereo

Door: macpro - 22 reacties

Marmitek komt deze maand uit met een nieuw accessoire voor de iPod mini en de iPod nano: de iParty. Met de iParty kun je de iPod draadloos koppelen aan je stereo installatie.

In plaats van een docking station krijg je bij de iParty een ontvanger die je aan de stereo installatie kunt koppelen met standaard tulpkabels.
De iPod wordt gekoppeld aan een zender, om zo de muziek draadloos naar de ontvanger te sturen. Op deze manier kun je de iPod gewoon bij je houden, zodat je zelf de controle houd over de muziek die je wilt draaien. De iPod verandert daarmee in een afstandsbediening met een bereik van ongeveer 15 meter.

Over de stroomvoorziening is door Marmitek goed nagedacht. Om de accu van de iPod niet te belasten heeft de zender een eigen oplaadbare batterij. In de ontvanger is een batterij lader gebouwd, die zorgt voor het opladen van deze batterij. In het pakket zitten 2 oplaadbare batterijen, dus de kans dat de zender zonder stroom komt te zitten is vrij klein.

De iParty gebruikt de 864 MHz frequentie om het geluidssignaal te verzenden. Deze frequentie wordt ook voor andere audio apparaten gebruikt, zoals draadloze hoofdtelefoons. In tegenstelling tot bijvoorbeeld FM zenders is deze oplossing dus wel legaal en toegestaan.

Voor niet iPod bezitters biedt de iParty ook uitkomst. Via een verloopkabel kun je een standaard MP3 speler op de zender aansluiten en draadloos maken. Maar wat natuurlijk nog veel mooier is: je kunt in plaats van een MP3 speler je Mac met de zender verbinden. Die heeft immers ook een koptelefoon aansluiting.
De iParty kost €59,95 en vormt daarmee een goedkoop alternatief voor de Airport Express. Vooral de filmkijkers zullen hier blij mee zijn, omdat beeld in combinatie met geluid via de Airport Express niet synchroon loopt. Via de iParty is dat wel het geval.

Marmitek iParty

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Now this is very nice ^^.

 • Profielfoto
  vikking

  Daar gaat apple niet blij mee zijn (de i voor de naam van het product remember):D

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zie nergens een link of een bron voor dit bericht.

  Bij deze dus:
  http://www.marmitek.com/nl/catalogus/product.php?product=303

  Hoe komen jullie er bij dat het geluid van een film gestreamd met een iParty wel synchroon loopt?

 • Profielfoto
  DJ

  en dat ie ook op de nano past…

 • Profielfoto
  macpro

  @KarelWilem: Geluid gaat dit keer wel synchroon lopen omdat het om een audio signaal gaat dat rechtstreeks wordt verzonden. Geluid dat via de Airport Express gaat moet eerst over een TCP/IP netwerk worden verzonden. Daar zit de vertraging in.

  (Link had ik inderdaad vergeten. Is toegevoegd.)

  @DJ: dat staat in de folder. Volg de link van KarelWillem maar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Heb je wel het risico dat je naar een film zit te kijken en je opeens knetterhard via je home cinema set de mail hoort binnenkomen of je vriend die zich meldt via iChat of Skype.

 • Profielfoto
  LEXY

  Ben wel benieuwd naar de geluidskwaliteit.. Want over het algemeen klinken draadloze koptelefoons veel te muf en gecomprimeerd.

 • Profielfoto
  els

  Hij is wel lelijk.

  Erg lelijk.

 • Profielfoto
  Nihilist

  @ Els

  Dat klopt; ik heb de Mini ook nooit mooi gevonden.

 • Profielfoto
  Martijn

  :)
  Volgens mij bedoelt ze dat niet, nihilist

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik han inderdaad nog een beetje over dat FM-gedoe heen gelezen. Voor mij staat geluid en FM toch een beetje synoniem aan mindere kwaliteit. Maar eerst horen en zien en dan een oordeel vellen.

 • Profielfoto
  macpro

  Ik heb draadloze luidsprekers die gebruik maken van Sennheiser techniek om het geluid te verzenden. De kwaliteit daarvan is goed en het geluid klinkt uitstekend. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van die 864 MHz band.
  Alleen komt er af en toe een flinke portie ruis door het geluid. De oorzaak daarvan heb ik nog niet kunnen vinden.

 • Profielfoto
  iMaclown

  de oorzaak hiervan is waarschijnlijk dat het systeem true diversity mist. een technisch protocol dat sennheizer wel gebruikt in zijn proffessionele zender/ontvanger systemen.
  Waarschijnlijk staan jouw speakers/voeding/zender in de buurt van een muur met gewapend beton >> kooi van faraday >> tot zover gaat mijn kennis erover

 • Profielfoto
  AppleFlap

  @Nihilist: dat bedoeld ze idd niet… en de Mini is een van de mooiste iPods..:o;)

  En Els bedoeld niet de Mini maar de iParty.
  En die is inderdaad erg lelijk als jet mij vraagt;)

 • Profielfoto
  iRik

  Mischien dat mensen van macosx.nl, dit ook wel intressant vinden? http://macwereld.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=960&Itemid=162

 • Profielfoto
  ThinkApple

  @iRik

  dat is inderdaad een mooi dingetje… helaas zal de prijs pijn doen vrees ik… als je dat nu voor 100 euro kon kopen….

 • Profielfoto
  ThinkApple

  @iRik

  dat is inderdaad een mooi dingetje… helaas zal de prijs pijn doen vrees ik… als je dat nu voor 100 euro kon kopen….

 • Profielfoto
  danielpunt

  ThinkApple:
  lees eens goed:
  De iParty kost €59,95 en vormt daarmee een goedkoop alternatief voor de Airport Express.

  valt best mee, ik zie alleen nergens de versie voor de Nano ???

 • Profielfoto
  macpro

  @muffin.: ThinkApple reageert op iRik en iRik heeft het over een ander product, nl. de iSee. En die kost inderdaad iets meer dan €100. De site geeft een prijs van $249 (zie de FAQ).

 • Profielfoto
  RTM85

  Op zich was er al de TuneStage van Belkin. Het zelfde idee, via BlueTooth. Prijs? €159,- dus wat dat betreft een geduchte concurrent!

  Echter, alternatief voor AirPort Express? Pff, ik heb liever een Express dat ik dan ook nog kan internetten en printen dan dat ik mn iPod aan zo’n ding moet hangen…

 • Profielfoto
  wontolla

  Gelukkig NieuwJaar
  Jammer dat dat ding alleen voor de mini is. Ik heb nog een 3e generatie 30 G iPod. Die valt dus buiten de boot, terwijl het me zo leuk leek. Komt daar wel een aanpassing voor, Pro?

 • Profielfoto
  macpro

  Je zou via het verloopkabeltje ook de 3e generatie iPod moeten kunnen gebruiken. Alleen ziet het dan wat minder uit, omdat je de iParty niet op de iPod kunt klikken.
  Of er ook een exemplaar voor de gewone iPod komt weet ik niet.
  Maar je kunt natuurlijk altijd eens contact opnemen met Marmitek.

  @Boje: alternatief voor de Airport Express is inderdaad een beetje overdreven, want de Airport Express biedt natuurlijk veel meer dan alleen maar draadloos geluid. Maar als je alleen maar draadloos geluid wilt, dan is de iParty zeker het overwegen waard.