Sachin
Sachin Nieuws 14 januari 2006

Inside the iMac Core Duo

Op de website van Kodawarisan kan je een kijkje nemen binnen in de nieuwe iMac Intel Core Duo.

Uit de foto’s blijkt dat de Intel Core Duo op het moederbord bevestigd is door middel van een socket. Hierdoor is het in de toekomst mogelijk om de CPU te vervangen tenzij Apple dit niet toelaat door middel van hardware of software.

Zoals we gewoon zijn van Apple is de grafische kaart terug bevestigd op het moederbord. Het blijft dus onmogelijk om deze kaart te upgraden. Dit is minder teleurstellend vermits Apple er gelukkig voor gekozen heeft de iMac standaard te voorzien van voldoende grafische rekenkracht.

In 2004 hebben zowel Nvidia als ATI een PCI-Express 16x interface ontwikkeld voor draagbare computers. Hierdoor kunnen computerbouwers gebruik maken van een grafische kaart volgens de Nvidia MXM specificaties of aan de hand van ATI AXIOM specificaties. Blijkbaar heeft Apple beide technologieën verworpen zodat upgraden van de grafische kaart onmogelijk blijft.

Reageer op artikel:
Inside the iMac Core Duo
Sluiten