iLife ’06

Door: ifeelfine - 37 reacties

Zojuist heeft Steve Jobs tijdens zijn keynote speech in San Francisco een nieuwe versie van iLife aangekondigd en geheel in de traditie heet deze versie ook naar het jaar waarin ze verschijnt: iLife ’06.

iLife ’06 bevat naast de vijf bestaande applicaties -iMovie HD, iDVD, iTunes, iPhoto en GarageBand- ook een nieuwe applicatie, namelijk iWeb.

iMovie HD wordt uitgerust met geanimeerde thema’s voor films en realtime effecten, ook voor de titels. iMovie heeft nieuwe audio tools gekregen. en je kunt voortaan meerdere projecten tegelijkertijd openen. Met de nieuwe versie van iMovie is het mogelijk om video podcasts te maken en ook kun je films direct naar een iPod video exporteren.

iDVD heeft de widescreen menu’s gekregen waar vele gebruikers al een tijd op wachtten en de mogelijkheid om een Magic DVD te maken is toegevoegd. Je kunt nu door middel van foto’s en video’s slepen heel makkelijk de inhoud van de DVD samenstellen en met één druk op de knop wordt je DVD gebrand. De slideshows in iDVD zijn enorm verbeterd en vanaf iLife ’06 ondersteunt iDVD ook third party DVD-branders.

iPhoto is flink verbeterd. Deze foto-applicatie kan nu 250.000 foto’s aan en is een stuk sneller. Ook biedt iPhoto nu full-screen editing. Met één muisklik kun je tegenwoordig een heleboel: foto’s in sepia of zwart/wit veranderen, geheel nieuwe kaarten, kalenders en fotoboeken maken en bestellen.
De kwaliteit van de covers van zowel de soft- als de hardcover fotoboeken is verbeterd en er kunnen nu ook kalenders met foto’s worden samengesteld en besteld.

Photocasting is een nieuwe mogelijkheid die met iPhoto wordt gecreëerd. Je kunt nu albums uitkiezen, die direct naar je .mac-account worden geupload waar anderen zich erop kunnen abonneren. Zodra je dat album aanpast, krijgen de abonnees een email met de veranderingen en een directe link naar de RSS-feed met je album. Om je foto’s kunnen publiseren moet je .mac member zijn, maar je abonneren kan zonder account.

GarageBand heeft er met Podcast Studio de mogelijkheid bij gekregen om zelf podcasts te kunnen maken. Ook worden er 200 royalty free geluidseffecten en 100 jingles meegeleverd. Via iChat kunnen interviews worden opgenomen die in de podcast geïmporteerd kunnen worden. Je eigen artwork kan ook makkelijk worden bijgevoegd. De podcasts kunnen worden opgedeeld in chapters en iedere chapter kan van artwork worden voorzien. Ook is er een nieuw Jampack voor GarageBand uitgekomen: World Music.

Dan nu de nieuwe applicatie in iLife ’06: iWeb. iWeb is de media browser van iLife ’06 waarmee foto’s, zelfgemaakte films, zelfgemaakte muziek en blogs gedeeld kunnen worden. Iedere browser kan iWebpagina’s normaal en netjes vertonen. iWeb werkt met drag-and-drop-gebieden in de pagina, alignment guides en is geïntegreerd met de muziekbibliotheek van iTunes. Met één muisklik kan er naar de .mac-account ge-upload worden.

iLife ’06 heeft hetzelfde uiterlijk als iTunes 6 en Mail. Alle applicaties hebben de brushed metal look achter zich gelaten en hebben nu dezelfde grafische gebruikersomgeving.

iLife ’06 is vanaf vandaag verkrijgbaar. De prijs is een standaardprijs: €79

Apple Store NL

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  PietjePuk

  I’ll buy it:D

 • Profielfoto
  a la Mac

  Prima. Ik ben vooral benieuw naar de snelheid van iPhoto 6 (Apple zegt dat iPhoto volledig herschreven is, hopelijk niet in Carbon zoals iTunes :)).

  P.S. Het is GarageBand, mét grote B ;).

 • Profielfoto
  maccnl

  Wow, jij kan snel typen!

  Ben wel benieuwd naar dat iWeb.

 • Profielfoto
  jan_pb

  heb net dik drie weken een nieuwe imac met ilife 5 zal er nog een update progamma komen voor deze mensen

 • Profielfoto
  iDoc

  jan_pb, ik zit in het zelfde schuitje en vrees dat we het op onze buik kunnen schrijven, maar goed we hadden er rekening mee kunnen houden natuurlijk gezien het feit dat deze keynote niet helemaal uit de lucht is komen vallen

 • Profielfoto
  MACniffecent

  jullie hadden wat meer geduld moeten hebben en
  hebben pech denk ik……:p

 • Profielfoto
  PietjePuk

  @MACniffecent: Wie had nu kunnen denken dat iemand een nieuwe iMac uitbrengt en die dan een dikke maand maar laat meegaan tot de volgende update?…

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  ik denk dat er wel een update programma komt voor recente kopers was vorige update ook

 • Profielfoto
  jan_pb

  ik had nooit verwacht dat er een nieuwe imac zou komen.
  ik ben we blij met de imac die ik heb maar het is altijd een domper dat er nu al een nieuwe is.
  zeker voor het ilife paket wat er nu bij zit

 • Profielfoto
  ronald

  Heel mooi.

  Maar, moeten we nu ieder jaar minimaal 1 keer Ilife opnieuw aanschaffen? Waarom is er geen upgrade policy?.
  Ondertussen vanaf begin al paar keer Ilife moeten aanschaffen. Eerst Keynote, daarna zat dit in Ilife en daar ook al 2e versie van. En nu dus 3e versie!
  Zo wordt het gebruik van sommige Apple programma’s dus wel erg duur.
  Wil je nu weer bijblijven omdat je Keynote gebruikt dan kan je dus voor de zoveelste keer Ilife gaan aanschaffen tegen volle prijs.

  Toch zo langzamerhand een strategie die Apple wel geld oplevert maar weinig aan haar bestaande klanten denkt.

  Blij dat er wel nog 10.4.4 uitkomt voordat we het zoveelste os kunnen aanschaffen.

 • Profielfoto
  iAgree

  Kun je dan nu met iweb eindelijk zelf je web pagina opbouwen op je.mac dus niet meer specifiek de vormgeving van .mac nodig?? UIk moet maar snel de demo bekijken als de stream te bekijken is;-) .
  En een upgrade policy voor een pakket dat 79 eutjes kost lijkt me een beetje overdreven , zeker als je ziet wat je er voor krijgt.

 • Profielfoto
  Jor1

  Je HOEFT geen nieuwe iLife te kopen. De vorige versie is ook nog steeds PRIMA (voor zijn geld)

 • Profielfoto
  iTommer

  iTunes update in software update

 • Profielfoto
  Buzz

  Ronald: Keynote zit in iWork, niet in iLife.

  iAgree: Je kon altijd al je eigen HTML naar .Mac uploaden. iWeb is er volgens mij juist om gebruikers dat HTML-codeerwerk uit handen te nemen.

  Ik twijfel nu over de aanschaf van iLife ’06, of wachten en misschien in de loop van het jaar een nieuwe Intel Mac. De verbeterde .Mac mogelijkheden zijn voor mij wel aanlokkelijk.

 • Profielfoto
  Ronald_B

  Weet iemand of het met iWeb ook mogelijk is een site te maken en deze te uploaden naar je eigen homepageruimte op bv de server van je provider? of werkt iWeb alleen met .Mac?

 • Profielfoto
  ronald

  Buzz-D : Je hebt gelijk, zit in Iworks. Met Pages.
  Maar heb dat dus ook al geloof ik 2 keer aangeschaft.
  Ik denk dat ik eerst maar eens wacht om te lezen wat er nu aan Keynotes is verbeterd.
  Themes kan je overaal aanschaffen, dus daar hoeft het niet voor.

 • Profielfoto
  rbroen

  Ik heb zaterdag mijn iMac G5 gekregen en ben er dolblij mee. Eerst zien hoe de benchmarks/ervaringen zijn voor de Adobe software, dan wil ik pas denken om over te gaan.

  Dat van die iLife ’06 zal ik wel goed komen, denk ik.

 • Profielfoto
  jan_pb

  he rbroen
  ik heb de imac een dikke 3 weken en kan je zeggen hij is super dus veel geluk met je aankoop en ja over ilife 6 dat is jammer.
  maar wat je al zelf zegt dat komt wel goed met ilife 6.

 • Profielfoto
  patrick68

  Ik heb net de iTunes update geinstalleerd. En er is iets gebeurd waar ik niet op zit te wachten: onder het venster van de bibliotheek en de afspeellijsten staat nu een venster met de topverkopen uit de Musicstore. En ik kan nergens vinden hoe ik dat uit kan zetten…

  Lijkt verdomd veel op Windowstactieken :sealed:

 • Profielfoto
  iRik

  Wel jammer dat je dus steeds voor elke nieuwe iLife versie opnieuw moet dokken… (mja, Apple staat bekend om duur:P )

 • Profielfoto
  iFredo

  iTunes 6 staat in de SWupdate!

 • Profielfoto
  Frans T

  Nergens te vinden hoe je de ‘ministore’ uit kunt zetten in iTunes 6.0.2????

  Heel simpel; ga in iTunes naar menu ‘Wijzig’ en daarin vervolgens naar ‘Verberg Ministore’.

  ‘Nergens te vinden’ lijkt mij wat overdreven..

 • Profielfoto
  astra

  @Ronald: wat betreft OS X 10.4 updates verwacht ik er nog wel een paar na 10.4.4 , zeker als je kijkt naar het aantal interim updates van de vorige versies:

  10.1.5
  10.2.8
  10.3.9

  Wat betreft het melk-koeien van iLife en iWork heb ik ook wel gemengde gevoelens: bestaande gebruikers worden niet beloond. Bij OS X zijn de major releaes 1,5-2 jaar, kan ik het me nog voorstellen om geen update aan te bieden en de prijs iets lager te houden dan bijv. Windows. Maar elk jaar 2×80 euro voor de iApps die wat iLife betreft ook al bij nieuwe systemen meegeleverd worden en te downloaden (iTunes) zijn…

  Slimme marketing/verkoop: te veel kleine verbeteringen om links te laten liggen, te weinig grote vernieuwingen om het een onmiddellijke must have te maken waardoor iederen naar de (online) shop rent.

 • Profielfoto
  patrick68

  @ Frans T:

  Ik veronderstelde het uit te kunnen zetten onder Voorkeuren, maar ik ben blij met je tip!

 • Profielfoto
  Geanonimiseerde gebruiker

  Er is weliswaar geen update programma maar het aanschaffen van een volledig nieuwe iLife is nog altijd veel goedkoper dan een update programma van bijvoorbeeld Office. Dat is dus tweemaal goedkoper: bij initieele aanschaf en bij update naar nieuwe versie!

 • Profielfoto
  Jem555

  iDVD in breedbeeld! Veel mooie dingen in iMovie (volgens mij moet ik nu echt overstappen op Tiger, maar vraag me wel af of mijn 2 jaar jonge eMac het allemaal nog wel trekt). Goed in GarageBand is de mogelijkheid je film te zien en een soundtrack te maken. iPhoto had die speedbump wel echt nodig. En op Apple.com staat bij iWeb dat .Mac ‘recommended’ is, dus zou je ook op je eigen website van je eigen provider kunnen publiceren. Ziet er allemaal geweldig uit.

 • Profielfoto
  ming

  zit nu de keynote te kijken, garageband podcast!
  wow, met iLife ’06 verwacht ik wel om de dag een One more thing…
  :)

 • Profielfoto
  mrmaarten

  @Ronald_B
  iLife 06 kan naar een map op je computer exporteren die je dan vervolgens naar je eigen provider kunt uploaden.

  http://tuaw.com/2006/01/10/using-iweb-to-post-to-servers-other-than-mac/

 • Profielfoto
  mrmaarten

  BTW Ik vond de demo van iLife ‘pretty amazing’! Animated themes voor iMovie zag er super slick uit, iPhoto die sneller is (belangrijk), betere edit functie, Garage Band waarmee je heel makkelijk PodCasts kan maken (niet zo belangrijk maar hoe het werkte was wel super) en dan iWeb wat ik eigenlijk ook wel mooi en soepel eruit vind zien (de layout, de snelheid, AJAX functies).
  Super upgrade. Nu kan ik eindelijk eens zo’n kortingsbon gebruiken die bij mijn mac zat.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Geen nieuwe ipod shuffle gisteren :( ???
  maar wel de nieuwe ilife
  ik heb net mijn versie van ilife 6 besteld en betaald. Nu nog ff 3 weken wachten…….

  Vandaag ook een ipod g5 bestellen…..

 • Profielfoto
  error

  iTunes is sinds 6.0.2 is in staat om via AirTunes je deuntjes naar ‘Multiple Speakers’ te sturen. Super!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, dat is een heftig nieuwe functie. Kunnen we nu het hele huis tegelijk laten vullen met muziek, mits genoeg Airport Express’s.

 • Profielfoto
  jps

  waar staat die multiple speakers?
  vind die niet…

 • Profielfoto
  bobdebouwer

  Dus als ik goed begrijp kun je pas optimaal gebruik maken van de nieuwe iLife’06 als je ook nog ff een .Mac account aanschaft. Volgens mij werkt dat programma iWeb niet zonder .mac-account.
  Ik zou dit wel een beetje aso vinden van apple

 • Profielfoto
  Uxmal

  Heerlijk! Gelijk besteld. Ziet er prachtig uit. En natuurlijk dat FM gevalletje voor m’n Nano / 5G 60 Gb iPod. De laatste zend nog maar via 1 kant uit, dus die gaat terug voor een nieuwe. Eerst nog even m’n foto’s er af halen van m’n india reis. Ik blijf nog maar even bij m’n 12″ PowerBook en wacht verdere ontwikkelingen af. Voorlopig alleen een ethernet Lacie schijf van 250 Gb erbij voor de opslag van foto’s en muziek. ;)

 • Profielfoto
  fdrogt

  Verschil tussen publiceren op .mac en to folder (van apple.com)

  Web: Differences between publishing to .Mac and publishing to a folder
  iWeb gives you the ability to publish to your .Mac account, or to a folder for you to upload to the server of your choice. There are some differences between sites that are published automatically to .Mac and those that are published to a folder. Some examples of these differences include:

  RSS

  If you are setting up a blog or podcast with iWeb and publish to .Mac, iWeb will automatically generate the RSS feeds correctly, so the Subscribe buttons on the pages you publish will work as expected.

  If you are setting up a blog or podcast with iWeb and publish to a folder, you will need to manually enter the URL for your website in the publish window in order for your RSS files to be created properly. For more information see “My Subscribe button doesn’t work” in iWeb Help.

  Password protection

  You can set up your website so that only people who know the user name and password can visit it. This feature works only if you publish your site to .Mac. For more information see “iWeb Help: Protecting a site with a password”

  Hit Counter

  You can display a counter that keeps track of how many times a webpage has been viewed. The hit counter works only if you publish your site to .Mac. If you publish a site with a hit counter to a folder, the hit counter will not appear on the published page. For additional information, see “Counting your visitors” in iWeb Help.

  Slideshows

  iWeb Photo pages published to .Mac have special controls and other features that are not available when publishing to a folder. To take full advantage of iWeb’s slideshows, publish your photo pages to .Mac.

 • Profielfoto
  heartburn

  Ik zie nu trouwens op de Nederlandse Apple Store dat de levertijd voor iLife ’06 opgelopen is van 3 werkdagen eergisteren tot 3 weken nu. Kan ik nog even rustig nadenken voordat ik de buidel trek….
  :(