Stof
Stof Nieuws 26 januari 2006

Hardnekkige audio-bug in Powerbook G4

Darius heeft het, Bojan heeft het, Jonathan heeft het, Nicholas heeft het en zelfs Adam Curry heeft het! Wat hebben ze dan? Een PowerBook G4 met een nogal irritant audioprobleem.

Steeds meer eigenaars van een recente PowerBook G4 melden dat op hun Mac regelmatig de audio ‘blijft hangen’. Inmiddels wordt het duidelijk dat het niet om incidentele gevallen gaat. Zo was de bug in de ‘Daily Source Code’ podcast van Adam Curry meermalen te horen en is het probleem inmiddels door Apple erkend in een Kbase artikel.

De oorzaak van het probleem is nog niet volledig duidelijk, maar het blijkt zich voor te doen als een gebruiker meerdere audio applicaties tegelijk open heeft. De bug treft volgens Apple de 15″ en 17″ modellen met een double layer Super Drive. Een echt oplossing heeft Apple helaas nog niet. Het enige wat tot nu toe wordt geboden is een nogal flauwe work-around, namelijk om niet meer dan één audio applicatie tegelijk open te hebben. Het is eenvoudig te raden dat dat voor audio-professionals en andere fanatieke audiogebruikers niet echt een optie is.

Door het structurele karakter van het probleem en het tot nu toe ontbreken van een oplossing is door een gedupeerde PowerBook eigenaar de website Powerbookdefect.info gestart. Daarop wordt aandacht gevraagd voor het probleem en wordt Apple opgeroepen iets aan het probleem te doen. Ook wordt een lijst bijgehouden van PowerBook eigenaars die gemeld hebben last te hebben van de bug (tot nu toe 417) en vind je er een video waarin het probleem wordt getoond.

Heb je ook last van de bug, dan kun je je naam aan de lijst toevoegen op de gelinkte website. Maar laat het ook even hier weten, want bij MacOSX.nl zijn we toch wel benieuwd hoe hardnekkig deze audio-bug nou werkelijk is.

Reageer op artikel:
Hardnekkige audio-bug in Powerbook G4
Sluiten