Castor
Castor Nieuws 25 januari 2006

Disney koopt Pixar

Animatiebedrijf Pixar, Steve Jobs’ àndere successtory, wordt overgenomen door het wereldberoemde entertainmentbedrijf Disney. Disney zal voor Pixar 7.4 miljard Dollar op tafel moeten leggen. Zoals de meesten van jullie weten waren beide bedrijven partners in de totstandkoming van succesfilms als Toy Story, A bug’s life, Finding Nemo en, meest recent, The Incredibles.

De overname zal de positie van Disney in de hedendaagse entertainment wereld moeten versterken. Apple CEO Steve Jobs zal plaatsnemen in de board of directors. Volgens diverse berichten zou dit mogelijk tot conflicten vanwege belangenverstrengeling kunnen leiden door zijn positie bij Apple. Het blijft even spannend hoe men hier mee omgaat, al lijkt het er vooralsnog op dat Steve even de directiekamer zal moeten verlaten als het om deals van Disney met Apple gaat.

Reageer op artikel:
Disney koopt Pixar
Sluiten