Sony neemt voormalig Apple-executive in dienst

Door: svreeburg - 27 reacties

Tim Schaaff is benoemd tot senior vice president software ontwikkeling bij Sony. Zo meldt MacNN op zijn website. In deze nieuw gecreëerde functie zal Tim Schaaff direct rapporteren aan Keiji Kimura, de technologie strateeg van Sony. Tim Schaaff kwam in 1991 in dienst bij Apple en heeft diverse functies bekleed in Cupertino. Hij was onder andere ‘Vice president of Interactive Media’ en gaf hij leiding aan de ontwikkeling van het QuickTime platform.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  a la Mac

  QuickTime is met een hoofdletter Q én een hoofdletter T ;-).

 • Profielfoto
  thijsbrg

  @ à la mac: lekker belangrijk

  Is het ook bekend waarom hij van Sony naar Apple gaat?
  Apple wordt alleen maar groter en Sony alleen maar kleiner!

 • Profielfoto
  bieker

  a la Mac: wat een goede bijdrage! Zeker een 10 op school voor Nederlands.

 • Profielfoto
  sjap

  @thijsbrg: heb je het stuk überhaupt wel gelezen? Waar staat dat er iemand van Sony naar Apple gaat?

  @martijngrootens: ik denk dat de redactie jouw openlijke solliciatie naar het eindredacteurschap best op prijs zal kunnen stellen!

 • Profielfoto
  huinkroese

  @martijn: En zoiezo schrijven we al jaren als sowieso. Maargoed, het groot dictee is al geweest, dus laat het mierenn**ken ophouden.

 • Profielfoto
  Larz

  Wat een overloper:p

 • Profielfoto
  iRik
  “thijsbrg”

  Is het ook bekend waarom hij van Sony naar Apple gaat?

  je bedoelt van Apple naar Sony ???

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Kunnen alle mensen met commentaar dat NIET inhoudelijk is, dit PB’en naar de schrijver of een andere redacteur? Zo kan op deze plek over de inhoud gepraat worden.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Volgens MacNN is er spake van een “former Apple executive”. Dan kan hij uit dienst zijn gegaan danwel een andere functie binnen Apple hebben genomen (of gekregen). Ik schat dat een former executive in dienst is geweest (in dit geval van Apple)

 • Profielfoto
  a la Mac

  Het is toch geen grote moeite om 1 (!) letter te veranderen? Ik lees het artikel niet tot die fout eruit is.

 • Profielfoto
  Peach

  Kippensoep! (edit)

 • Profielfoto
  Turbanus

  Wat een sukkel zeg….;)

 • Profielfoto
  a la Mac

  Ik wil wel (eind)redacteur worden, maar ik word niet gevraagd dus dan doe ik niks.

 • Profielfoto
  Peach

  Eén ding is me toch niet duidelijk. In de titel staat dat het een voormalig werknemer was. Hebben ze hem dan ‘afgepakt’ of was hij er al weg? Als hij er al weg was, lijkt me dit een banaal berichtje. Het is toch de bedoeling dat onslagen werknemers een nieuwe job vinden? Ok hij werkt nu voor Sony, maar geef toe, hoeveel IT-specialisten worden er dan uiteindelijk bvb bakker? Niet veel lijkt me. Het is toch logisch dat hij bij een groot bedrijf zoals Sony aan software gaat werken. ’t Is gewoon z’n specialiteit.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zo kan hij Sony nog ’s even wat bijbrengen, want van een trendsetter in de consumentenelectronica is Sony langzamerhand een trendvolger geworden.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Enige tijd geleden was het omgekeerde waar, dacht ik zo: ingenieurs die aan de Sony Vaio hebben gewerkt, werden door Apple in huis gehaald om aan de PowerBooks/iBooks met Intel-processoren te werken.
  Inderdaad niet meer dat logisch dat dit soort dingen gebeuren.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @Peach: Sinds wanneer studeer je op school en geef je les op MacOSX.nl?
  @à la Mac: Oh ja, met jouw opbouwende kritiek en “ik lees het niet totdat de hoofdletters herstelt zijn” ben je zeker een potentiële eindredacteur! Chapeau!

 • Profielfoto
  a la Mac

  @ Adriaan Mol

  :sealed:

 • Profielfoto
  sjap

  @ lucasraggers: wie bent u?

 • Profielfoto
  Peach

  Ik geef toch geen les, ik geef gewoon mijn mening! Mijn eerste kritiek heb ik na enkele minuten aangepast naar ‘kippensoep’. Nu probeer ik vriendelijk te zijn en nu breek je me direct af. Ik geef trouwens toch geen kritiek naar het bericht!
  Natuurlijk kan je het zo interpreteren. Als je alles negatief wil opnemen, dan kan je alles negatief opnemen. Als je dat lang genoeg doet, dan kun je zo zeker wel mensen ‘wegpesten’. Ergens voel ik wel aan dat dit de bedoeling is.
  Om extra duidelijk te maken dat het me spijt dat ik gisteren hier m’n kritiek luidop verkondigde, heb ik mijn nieuwe opmerkingen direct gemaild (of ge-e-maild), nog zonder resultaat.
  Trouwens is dat nu zo veel gevraagd om na enkele persoonlijke opmerkingen, jullie excuses aan te bieden. Er bestaat nergens een plaats voor opmerkingen. Wanneer iemand een opmerking wil maken, wordt die persoon direct afgedaan als ‘het vuil van de straat’. De site wordt gemaakt door vrijwilligers en dus is elke fout gerechtvaardigd. Wel sorry, maar zo werkt de wereld niet. Als morgen een persoon van het Rode Kruis tijdens een veldtocht een fout maakt en mijn been moet daardoor worden afgezet, dan ga ik boos zijn op die persoon. Er is toch niets verkeerd met mensen op fouten wijzen. Je kan er maar uit leren.
  Natuurlijk maak ik ook fouten. Ik reageer gewoon niet zo ‘onbeschoft’ als iemand er mij op wijst. Zeker niet als dat van iemand komt, die wel weet waarover hij spreekt.
  Maar, ach ja, wie ben ik? Ik ben toch maar gewoon een student, nietwaar?

 • Profielfoto
  svan

  Even off-topic, maar posten gaat momenteel niet eens meer, daarom hier wat ik op het forum wilde posten:

  Gezien het feit dat we hardwarematig op het moment niks meer nodig hebben en onze hosting gesponsord word hebben we op dit momentent geen kosten meer aan de site.

  :?

  Want het gaat niet helemaal lekker de laatste tijd. Gisteren wel even, maar nu is het weer niks; nu weer met het bijhouden van het forum via de voorpagina. Ik geloof dat hier al een draadje over was, maar hey, guess what; de zoekfunctie wil ook niet meer!

  Wat is er aan de hand, en belangrijker nog, hoe gaan we het oplossen? gewoon net als 3FM een bom duiten ophalen zodat alle problemen opgelost zijn, of zijn er hier ook nog andere obstakels die daarvoor uit de weg gehaald moeten worden?

  Begrijp me goed, no offence, maar deze prachtige site lijkt een beetje kopje-onder te gaan.

  Help MacOSX.nl de winter door!

 • Profielfoto
  I-think

  Die vent zal wel bij de Sonicstage software gaan werken, want wat is dat een bagger software programma!

 • Profielfoto
  koen

  @Peach: Ik meen me te herinneren ergens gelezen te hebben dat hij al een tijdje weg was bij Apple.

 • Profielfoto
  MeesterPietje

  Er is nog een Hoge Piet die weggaat bij Apple, kom even niet meer op zijn naam. Stond in een tijdschrift.
  Daar werd gesuggereerd dat hij weg ging wegens meningsverschillen ?!
  Heeft iemand hier meer over gelezen.

 • Profielfoto
  MeesterPietje

  Jon Rubinstein, die was het …

 • Profielfoto
  Andre

  @ iedereen :

  Officieel is het : QuickTime™

  Hat zeker geen 10 voor Nderlands

 • Profielfoto
  douglas

  vind het een beetje een zeikhoofd iedere keer als ik macosx opstart :angry: