MySQL beheer op Mac OS X

Door: Stof - 8 reacties

Op MacDevCenter (de mac-developerssite van Oreilly) is een artikel verschenen over het beheer van MySQL op Mac OS X. MySQL is zoals bekend het open source database platform dat wordt gebruikt op veel websites, waaronder MacOSX.nl. Voor wie graag wat wil gaan doen met MySQL – of het al deed zonder succes – een heel aardige inleiding.

[textquote]MySQL is a popular database management system with which most web developers are familiar. You can’t swing a cat on the internet without hitting a website running it on the back end. In fact there’s an acronym stemming from the ubiquitous open source combo of Linux, Apache, MySQL, and PHP (or Perl or Python): LAMP, which you can find out all about over at O’Reilly’s ONLamp.com. While there’s quite a bit of lively debate about its relative merits compared to other systems, there’s no denying MySQL is widespread.

There are myriad ways to control and manipulate information on a MySQL server — some are stand-alone GUI apps, some are web-based, and of course the venerable (and powerful) command-line option is always available. Robert Daeley shows some of the most useful tools.[/textquote]
MacDevCenter: Managing MySQL on Mac OS X

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Jor1

  twee zielen Ă©Ă©n gedachte… precies wat ik nodig had. Bedankt!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ik ga het stap voor stap volgen. Supertip!

 • Profielfoto
  Richard5

  Gaat mij weer wat typewerk besparen…

 • Profielfoto
  sensei

  Voor de mensen die geĂ¯nteresseerd zijn in MySQL ontwikkeling op de Macintosh kan ik MAMP van webEdition aanraden. MAMP (Macintosh Apache MySQL PHP). Het is een open source pakket dat deze server omgeving, met een simpele installer lokaal installeert en met een grafische interface kun je een aantal zaken instellen (bijv. php4 of php5). Daarnaast zit er nog een dashboard widget bij om de services te starten of te stoppen.
  Alles wordt in 1 map bewaard dus het heeft geen enkele invloed op andere installaties van php, apache en MySQL. Dit alles is niet bedoeld voor kritische serveromgevingen maar voor het lokaal ontwikkelen voor PHP en MySQL. Meer info vindt je op http://www.mamp.info.

  Jorg

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Zoals de buurman hierboven al aangeeft: MAMP is echt prettig voor een beginner. Zelf zit ik nog niet zo lang op de Mac en wilde graag mijn PHP/MySQL ontwikkel omgeving overzetten van PC naar de Mac. Heb voor MAMP gekozen en kon binnen no-time aan de slag. Een echte aanrader!

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  MAMP is inderdaad fantastisch. Binnen 10 minuten had ik m’n eigen bestaande scriptjes lokaal draaien.

 • Profielfoto
  Tomaat

  Hmmz ik heb MySQL Administrator geĂ¯nstalleerd en het lijkt te werken. Echter wanneer ik bijvoorbeeld een User aanklik krijg ik de melding Unable to retrieve user information…

  De gebruiker waarmee ik inlog heeft alle Grants en zelfs met de gebruiker ‘root’ krijg ik geen User Information te zien.. (MySQL draait overigens niet lokaal maar op een externe Linux server..dit moet volgens mij geen verschil maken, maar schijnbaar dus wel)

  Hulp! ;p

 • Profielfoto
  kluivers

  ik weet eigenlijk niet of dit al ter sprake is gekomen maar de nieuwe innodb engine van mysql 5.0 geeft aanzienlijk veel meer functionaliteit dan de oude myisam versie. Tenminste : dit staat in de CT van deze maand.

  just to know.