Lucas Raggers
Lucas Raggers OMT Specials 23 december 2005

Kerstspecial: Apollo, MacAttack en XyonN

In de nieuwsarme periode tussen kerst en keynote laten we medewerkers van MacOSX.nl aan het woord. Wat vonden zij van het afgelopen jaar, wat verraste hen, wat verwachten zij van het nieuwe jaar? Deze keer de moderators Apollo en MacAttack en redacteur XyonN. Denk met hen mee en laat weten wat jouw Mac momenten van het afgelopen jaar zijn.

Om te beginnen een vraag om erin te komen. Wat voor Mac heb je eigenlijk? (maximaal drie noemen)
– Apollo: Ik heb er wel meer dan 3 in huis. Eén daarvan (oranje iMac G3 400 DV) is van mijn teerbeminde. Zelf ben ik de eigenaar van drie laptops: een PowerBook 540 (met CPU upgrade), een iBook G3 SE 466 en mijn grote trots en werkpaard, een 15″ PowerBook G4 1,67.
– MacAttack: iMac G5 20″ 2Ghz en een Powerbook 12″ 1.5 Ghz
– XyonN: Eén Mac Mini en één iMac G3 oranje.

Het opzienbarendste Apple nieuws was wel de aankondiging dat Apple IBM zal verlaten en over zal stappen op Intel. Maar wat vind jij het belangrijkste nieuwsfeit van het jaar?
– Apollo: De tsunami in Azië. Ik heb daar familie wonen en heb een aantal plekken in de getroffen gebieden een aantal jaar geleden bezocht. Afgelopen week weer beelden gezien van de ramp en de gevolgen ervan. Ik kan er moeilijk naar kijken, word er heel verdrietig van.
– MacAttack: The Wack Attack Barrack die een iTMS deal met Apple sluit 🙂
– XyonN: Het allerbelangrijkste vond ik toch wel over het verloop van tropische storm Katrina. Mijn mening is dat de leider van dát land (en ik noem geen namen) daar niet in die functie hoort. Ik heb te doen met de mensen van die staat. Ze zijn nog jaren bezig met de wederopbouw.

Wat is de grootste vondst van het afgelopen jaar? Welk stukje software heeft je verrast?
– Apollo: Filegazer. Wat een geweldig handig programmaatje is dat zeg. Het is een filebrowser / launcher maar dan van een wonderschone eenvoud.
– MacAttack: Podcasting! iTunes heeft met podcasting content weer een nieuwe dimensie gegeven.
– XyonN: De grootste vondst is voor mij de iPod Nano. Tja, verrassende software. Ik denk iTunes 6. Niet vanwege de functionaliteit, maar omdat hij zó verrekte kort na het uitkomen van versie 5 is uitgegeven.

HEDEN

Als jij één dag in de schoenen van Steve Jobs zou staan, wat is het eerste wat je doet?
– Apollo: Z’n stock options op mijn naam zetten. En even rondneuzen op de Research & Development afdeling om te zien wat ons de komende tijd staat te wachten.
– MacAttack: Nintendo opkopen en de revolution mee in het mediacenter integreren.
– XyonN: Een e-mail naar Steve Balmer en Bill Gates sturen: “I’m winning…”.

Welk nummer speelt er als jij nu ‘Shuffle Songs’ in iTunes/op je iPod doet? (weergave vraag: Shuffle Song?)
– Apollo: Eastwest van Kruder and Dorfmeister. De makers van Sofa Surfers, het opstartmuziekje dat je krijgt na de installatie van Panther.
– MacAttack: Breathe Me (Mylo Remix) van Sia
– XyonN: Gimme the prize van Queen

Van welk forumlid zou jij nog wel eens een kerstkaart willen ontvangen?
– Apollo: Heb er een gehad van eMa(r)c. Maar ik zou er nog wel een van Amsterdam willen hebben … kijken of ze een zachte kant heeft. Nee, om te kijken hoe zacht haar zachte kant is.
– MacAttack: Ik wil van iedereen een kerstkaart ontvangen
– XyonN: Marloez, omdat ze zo lief is.

TOEKOMST

Op 10 januari bestijgt Steve Jobs het podium van het Moscone Centre in San Francisco voor zijn jaarlijkse keynote tijdens de MacWorld Expo. Wat verwacht jij van deze keynote?
– Apollo: San Francisco is altijd wel goed voor een hoop nieuwe dingen. Een sneak peak van van 10.5 lijkt me waarschijnlijk en ik zou ook niet opkijken van een vroege introductie van allerhande Intel-Macs. Als de geruchten waar zijn en er komt een Mac mini MediaCenter, dan word ik ook heel gelukkig.
– MacAttack: Ik denk dat onze ogen gaan uitpuilen. 2006 wordt het jaar voor Apple. Om zich echt te profileren zal Apple zich nog meer op de consumer richten, wat zal resulteren in veel producten met een Apple logo op.
– XyonN: De beruchte Intel Mac Mini en iBooks, die vervroegt uitkomen. Héél veel nieuwe software voor het Intel platform en ik hoop een nieuwe digitale camera ala QuickTake.

Wat moet Apple volgend jaar anders doen? Hoezo dat?
– Apollo: Apple Europe zou zich wat harder mogen maken voor de groeiende user base aan deze kant van de oceaan. We komen er hier vaak tamelijk bekaaid vanaf.
– MacAttack: Games! Games! Apple moet zich meer met games bezig houden. Apple staat op bijna alle vlakken voor op de concurrentie behalve met games.
– XyonN: Apple zou zich toegankelijker moeten maken voor de consument. Ik bedoel dan dat ze meer Apple Stores moeten bouwen, desnoods in de trend van A-Mac of iets dergelijks. Als zij, zoals ieder gezond bedrijf, explosief willen groeien, moeten ze bekender en vertrouwder worden bij de “niet Apple gebruikers”. Alle vooroordelen op grote wijze weg halen. Van mij hoeven ze niet zo groot te worden, maar dat willen ze zelf wel.

Het is december 2006. Wat voor jaar hebben we achter de rug?
– Apollo: Mooi jaar. Ik kan niet anders zeggen. Ik ben gezond, heb lieve vrouw en kinders en ben deels voor mezelf begonnen. Eerste freelance klus in gelijk voor een creatief (Think Different) bedrijfje waar ze én allemaal op een Mac werken én waar op elk kantoor zo’n beetje z’n eigen espressomachine heeft.
– MacAttack: Een fantastisch jaar met veel nieuwe Mac producten, een lege portefeuille en jaloerse buren.
– XyonN: In het algemeen? Turbulent. Wat Apple betreft? Spraakmakend. Iedereen wist stilletjes dat Apple de overstap naar Intel in theorie kon maken, maar dacht dat ze dat toch nooit deden. Ook ik moest het bericht even 2 keer lezen toen ik het zag, maar was er direct blij mee. Ik wist dat Intel een sneller platform is, mits je er het juiste OS op zet.

Eerder verschenen kerstspecials:
Adriaan en Jenneke

Reageer op artikel:
Kerstspecial: Apollo, MacAttack en XyonN
Sluiten