XyonN
XyonN Geruchten 28 december 2005
Leestijd: 1 minuut

“Apple gaat nauwer samenwerken met Intel”

Apple Insider krijgt van ‘betrouwbare bronnen’ te horen dat Apple en Intel een nauwer samenwerkingsverband krijgen dan aanvankelijk gedacht. In oktober liet Intel al doorschemeren een speciaal Apple Team opgericht te hebben. Er werd alleen nooit specifiek verteld wat dat team nou eigenlijk gaat doen…

Aangezien Apple een deadline heeft beloofd voor de transitie en die ook van plan is na te komen, zetten ze alles op alles om dat te laten gebeuren. Zo ook voor de ontwikkeling voor de moederborden voor de nieuwe lijn Power Mac’s. Intel zou dit vele malen goedkoper kunnen aangezien ze alles in huis hebben om dit mogelijk te maken. Een van de andere redenen is vanwege de problemen met hackers die OSX op een ‘normale’ Intel-PC willen laten draaien.

Als Intel het moederbord zou maken, zouden ze het een stuk moelijker kunnen maken voor hackers dmv “Apple-specifieke” componenten op het moederbord te plaatsen die je in geen enkele Wintel machine zou vinden. Dit is ook één van de andere meldingen die Apple Insider in zijn bericht geeft. Intel zou mogelijk een op maat gemaakte chipset ontwikkelen die alleen maar op Intel-Mac’s zou komen.

Sommige analisten zijn bang dat Apple teveel werk uit handen geeft en vrezen dat de mooie design kasten van Apple straks tot het verleden horen. De bron van Apple Insider’s bericht zegt dat Apple dit nadrukkelijk in eigen hand gaat houden, aangezien dit hun identiteit is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
“Apple gaat nauwer samenwerken met Intel”
Sluiten