Sachin
Sachin Nieuws 19 november 2005
Leestijd: 1 minuut

Videobestanden importeren in iTunes

In iTunes is het mogelijk om QuickTime video’s toe te voegen. Jammer genoeg gaat dat niet met andere video bestanden. Via een omweg is dit echter wel mogelijk om alle videobestanden die afspeelbaar zijn in QuickTime te importeren in iTunes. Daarvoor heb je wel QuickTime Pro nodig.

Om dit te doen open je eerst het videobestand met QuickTime Pro en klik je op “Archief” en dan op “Bewaar als”. Hier kies je voor “Bewaar film met verwijzing”. Nu kan je de verwijzing van de film ergens bewaren op je harde schijf.

Als je dit bestand sleept naar iTunes zal het programma de film opnemen in de bibliotheek. Je kan de verwijzing terugvinden in iTunes door te klikken op “Bibliotheek” of op “Video’s”. Onder de map “Video’s” zal je het bestand terugvinden met het QuickTime logo. Het is dus niet mogelijk om een voorvertoning van het videobestand te zien. iTunes zal het videobestand wel afspelen als je dubbelklikt op het icoon.

Wie de DivX en Flip4Mac software installeert kan dan zelfs DivX en Windows Media video afspelen met iTunes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.