ifeelfine
ifeelfine Geruchten 30 november 2005

Codename Kaleidoscope: Mac mini als media centre

De nieuwe Mac mini die tijdens de Macworld conferentie in San Francisco (januari 2006) wordt gepresenteerd, zal gericht zijn op de media centre-markt. Er komt een Intel processor in, en de kleine Mac zal worden uitgebreid met onder andere Front Row 2.0 en een op TiVo lijkende optie om digitaal video op te nemen.

De Mac mini wordt, volgens Think Secret, één van de eerste Intel Macs die volgend jaar gepresenteerd zullen worden. Als dit klopt, zal de Mac mini zes maanden eerder dan verwacht ten tonele verschijnen.

De uitbreidingen Front Row 2.0 en digital video recording schijnen aangevuld te worden met een build-in iPod dock, hoewel dit gerucht nog niet bevestigd kon worden.

De mogelijkheid om video digitaal op te nemen zou ook een build-in optie kunnen zijn, maar zou ook als uitbreidingsmogelijkheid naast het standaardmodel aangeboden kunnen worden. Op die manier biedt Apple dan onderscheid tussen het standaardmodel voor gewoon Macgebruik en het uitgebreide model voor het gebruik als media centre.

Wanneer de mogelijkheid om digitaal video op te nemen bij de Mac mini zou worden meegeleverd, zou het zo kunnen zijn dat er in plaats van een 2,5 inch harde schijf, voortaan een standaard 3,5 inch harde schijf ingebouwd gaat worden. Dit is ten eerste veel voordeliger en daarnaast past er gewoon veel meer op een 3,5 inch harde schijf. Een harde schijf met meer capaciteit is nodig om voldoende ruimte te bieden voor de digitaal opgenomen videobeelden. Dit zou wel betekenen dat de Mac mini voortaan ietsje minder ‘mini’ is en een tikkeltje groter uit gaat vallen dan het huidige model.

Met een betaalbare Mac met deze opties, lijkt Apple de media centre-markt het komende jaar te willen bestormen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Codename Kaleidoscope: Mac mini als media centre
Sluiten