ifeelfine
ifeelfine Nieuws 28 november 2005
Leestijd: 1 minuut

Apple opent Store in Rome

Apple gaat in 2006 een Apple Retail Store openen in Rome. Deze store wordt de eerste op het Europese vasteland. Op de Italiaanse Apple-site staan verschillende vacatures vermeld voor deze store. Over de locatie is nog niets concreets bekend, maar vast staat dat de Store op een locatie komt waar hij goed in het oog zal springen en waar vermoedelijk ook veel andere merken hun stores hebben zitten, net zoals in Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten.

Ondanks dat dit de eerste Apple Store op het Europese vasteland wordt, schijnt Apple van deze store geen Flagship Store te maken, zoals wel gebeurde bij de store in Londen, toen deze als eerste Store in Europa werd neergezet. De store in Rome zou een meer normale Apple Store moeten worden, de standaard 10 meter brede Store zoals je ze ook in de VS ziet.

Over de locatie is nog weinig bekend, maar volgens Think Secret, een doorgaans goed geïnformeerde bron, mogen we het pand verwachten aan de Via Condotti of aan de Via del Corso, beide zeer bekende winkelstraten in de Italiaanse metropool. Een andere locatie die wellicht beter geschikt is wegens de verkeersproblemen in de oude binnenstad van Rome, is de gloednieuwe shopping mall Parco Leonardo, vlakbij het vliegveld. Hier is volop parkeergelegenheid, wat eventuele bezoekers van een store in de binnenstad niet zullen hebben.

Zoals je van ons gewend bent, houden we je op de hoogte van het verdere verloop van zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.