ifeelfine
ifeelfine Nieuws 21 november 2005
Leestijd: 1 minuut

10.4.3 voor Intel gekraakt

De hacker Maxxuss heeft Mac OS X versie 10.4.3 voor Intel gekraakt. Volgens de hacker draaien Quartz Extreme en Core Image prachtig op een Radeon 9800 Pro.

De beveiliging die Apple op de ‘Mactels’ (Macs met Intelprocessor) heeft geplaatst, maakt gebruik van de zogenaamde ‘Trusted Platform Module’, een minuscule microprocessor die een klein deeltje informatie bevat waar het besturingssysteem naar zoekt tijdens de installatie.

Maxxuss heeft de module niet gekraakt, maar heeft in plaats daarvan het besturingssysteem voor de gek gehouden, zodat het OS er vanuit gaat dat een authenticatie met behulp van de module niet nodig is voor de installatie.

Hoe Apple gaat reageren op een eventuele verspreiding van deze crack, is nog niet duidelijk.

[update] Een andere bron weet ons te melden dat 10.4.3 op dezelfde manier is gekraakt als versie 10.4.1. Dit zou erop wijzen dat dit echt het werk van de bekende hacker Maxxuss is geweest. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, is nog onduidelijk.

Bronnen: TUAW
Osx86 project

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.