ifeelfine
ifeelfine Reviews 21 oktober 2005

Photo Booth voor u getest

Speciaal voor de MacOSX.nl lezers getest: Photo Booth! Dit stukje software wordt gratis geleverd met elke nieuwe iMac G5. Het programma wordt vooralsnog niet los verkocht of weggegeven door Apple.

Zoals hieronder zal blijken werkt het echter wel op andere Mac’s met iSight. Gelukkig maar, want Photo Booth is te leuk om te laten liggen voor niet-nieuwe-iMaccers die meer uit hun iSight willen halen!

Photo Booth is een pasfotohokje in Mac-formaat. Dus een simpel uitziende applicatie met een nette interface. Het gebruik maakt zichzelf duidelijk en er kan weinig mis aan gaan. Zoals je op de screenshots hieronder kunt zien, zit er in het midden de afdrukknop met daaronder de verzameling foto’s die je al gemaakt hebt. Je kunt ervoor kiezen om gewone foto’s te nemen, maar je kunt ook een effect aan je foto meegeven. Deze effecten zijn in twee soorten opgedeeld. De eerste soort is een verandering van de kleuren, de tweede soort is een verandering van de gebruikte lens.

Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen de verschillende effecten, klik je op het cameraknopje in het midden om een foto te maken.

Dan verschijnt er een aftelstrook in het midden, die aangeeft hoeveel tijd je nog hebt om je haar goed te doen en lief te lachen.

Hierna wordt je beeldscherm spierwit om als flitser te dienen. Uw reporter heeft Photo Booth nog niet in het schemerdonker kunnen uitproberen, dus of dit goed functioneert wanneer er minder licht beschikbaar is, is nog onduidelijk.

Photo Booth is een geweldig speeltje voor tussendoor. Je maakt er leuke foto’s mee om mee te sturen met een e-mail, of om als gebruikersplaatje te dienen. Ook kerstfoto’s met de hele familie kunnen nu opgeleukt worden.

Ik kan slechts één miniem nadeeltje noemen: wanneer Photo Booth tezamen met iChat wordt gebruikt, denkt het programma af en toe dat de iSight al gebruikt wordt door iChat en wil het dus niet starten of het blijft hangen. Gelukkig is dit snel te verhelpen door óf iChat even af te sluiten óf de iSight aan en uit te zetten, hoewel de laatste oplossing wel meerdere malen moet worden toegepast omdat Photo Booth telkens weer denkt dat iChat de iSight inpikt. Een jaloers typetje dus.

Photo Booth is getest op een 20″ iMac G5 met 2GHz, 1 GB DDR SDRAM en 128 MB VRAM. Niet de nieuwste iMac dus!

Hoe dan ook, ondergetekende gaat nu sparen voor een eigen iSight, want Photo Booth is verslavend!

Reageer op artikel:
Photo Booth voor u getest
Sluiten