Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 oktober 2005

Live op MacOSX.nl: Apple Persbijeenkomst 19 oktober 2005

Een week nadat Apple’s CEO Steve Jobs op een speciaal evenement de nieuwe iMac, iPod en iTunes heeft onthuld, zal vanavond opnieuw een bijeenkomst gehouden worden waarop Apple’s nieuwste Pro innovaties worden gelanceerd. Om 12 uur ’s middags plaatselijke tijd (18 uur hier) zal Steve het podium betreden van een kleine zaal in het Jacob K. Javits Convention Center in New York City.
Er zijn uitnodigingen gestuurd naar een selecte groep journalisten waarop de lens van een camera is afgebeeld. Dit in combinatie met het feit dat de bijeenkomst wordt geörganiseerd aan de vooravond van de PhotoPlus Expo 2005 (ook in New York) doet vermoeden dat de onthullingen met fotografie te maken zullen hebben. Verder wordt alom verwacht dat de Power Mac en vooral de PowerBook een langverdiende upgrade zullen krijgen.
Zoals je van ons mag verwachten, zal MacOSX.nl live verslag doen van deze persbijeenkomst. Vanaf 18 uur zijn hier updates te vinden van het laatste nieuws uit New York.

UPDATES!

18.45
Het evenement is voorbij. De round-up: nieuwe Power Macs nieuwe PowerBooks, nieuwe pro foto software.

18.40
Stacks is een functie die foto pro’s in staat stelt om groepen te maken van shots gebaseerd op de tijd tussen de shutter clicks. Er kan full screen gewerkt worden, over meerdere schermen en de omgeving kan gecustomized worden. Het programma is o.a. compatible met .Mac.

18.33
Rob Scoeben verschijnt op het podium. Hij is VP van Applications Marketing. Hij geeft een demonstratie van Aperture. Het porgramma stelt je in staat om foto’s te bewerken zonder van het RAW formaat af te hoeven stappen.

12:36 AM EDT: The multi-image viewer lets you check images side-by-side, up to 10 or 12 on a side, at magnifications up to 800%. Aperture also sports essential tools like red-eye reduction, cropping, straightening, and more. It features non-destructive workflow and versioning tools.

18.30
Er is een eerste foto online.

18.27
Nieuwe Pro foto software: ‘Aperture’. Een post-productie programma. Het idee is om het fotograferen in RAW net zo makkelijk te maken als schieten in JPEG.

18.22
Nieuwe Cinema Displays. Geen iSight ingebouwd. 23 inch kost nu 1299 dollar.

18.21
Nieuwe Power Mac: L2 cache is nu 1 MB, dual-core, met dual velocity engines.
De nieuwe Power Mac G5 Quad ondersteunt 16 GB of DDR2 SDRAM, en kan 1 TB aan opslag aan.
Vier nieuwe nVidia kaarten om uit te kiezen waaronder de Quadro FX 4500. Alle vier ondersteunen 30″ Apple Cinema Display

18.15
2 nieuwe PowerBooks: 15 en 17 inch.
15 inch met een resolutie van 1440 x 900 model
17 inch model met ee resolutie van 1680 x 1050 pixel

DE BIJEENKOMST WORDT NIET GELEID DOOR STEVE JOBS

17.30
Zowel de Nederlandse als de Amerikaanse online Apple Store zijn offline.

Reageer op artikel:
Live op MacOSX.nl: Apple Persbijeenkomst 19 oktober 2005
Sluiten