Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 12 oktober 2005

iPods voor leerlingen

In het district Carrollton-Farmers Branch in Texas heeft men voor 100 leerlingen een iPod gekocht. De iPods worden gevuld met educatieve content.

De iPods worden met name gebruikt voor het aanleren van de Engelse taal. Met name leerlingen met Engels als tweede taal hebben baat bij deze methode. “De leerlingen vinden het fantastisch”, vertelt een lerares op de basisschool, “ze zien het niet als huiswerk. Het is een goede manier om muren van het klaslokaal af te breken. Daarnaast is het inspirerend en je gebruikt de tools die kinderen zelf ook gebruiken.”

Zodra de leerlingen qua niveau vorderen, worden lessen, woordjes en oefeningen op de iPod door de docent vervangen. Één regel gaat er overigens maar moeilijk in, zegt de lerares: “Ze moeten de iPod wel terugbrengen. Andere kinderen moeten er namelijk ook gebruik van kunnen maken.”

Reageer op artikel:
iPods voor leerlingen
Sluiten