.Mac nu met 1 GB opslagruimte

Door: macpro - 27 reacties

Op de dag dat de Apple Expo in Parijs gaat beginnen geeft Apple al het eerste nieuwtje vrij: de .Mac gebruikers hebben sinds vannacht 1 Gigabyte opslagruimte beschikbaar. Family-pack gebruikers krijgen zelfs 2 GB. Ruim voldoende voor je e-mail en je .Mac homepage.

Maar er is meer nieuws op .Mac gebied. Je kunt groepen aanmaken van .Mac gebruikers. Die groep krijgt een eigen homepage waarop de leden hun verhalen kwijt kunnen. Net zoals je je eigen .Mac homepage maakt in de browser kun je dat hier ook doen voor de group homepage. Zo plaats je snel foto’s, filmpjes en andere documenten in de groep. Gebruik de groep voor je familie leden, je school project, of …

Het mooie aan de groeps functie is dat PC gebruikers hier ook aan mee kunnen doen. Om toegang te krijgen dienen zij een .Mac ID aan te maken voor een proefabonnement. Nadat de proefperiode is verlopen blijven ze toch toegang houden tot de .Mac groepen. De FAQ van .Mac groups geeft hierover uitgebreide informatie.

Een kleine aanpassing is de taalkeuze voor de .Mac website. Voorheen kon je alleen Engels en Japans kiezen, maar vanaf nu zijn Frans en Duits aan het talenpalet toegevoegd. Nou maar hopen dat Nederlands ook een keer erbij komt.

Om te zorgen dat je alle bytes van je iDisk goed kunt vullen is Backup 3 aan de software toegevoegd. Enkele van de nieuwe features in Backup 3 zijn:

 • One-step iLife backup: kant en klare backup plannen zodat je snel je belangrijke data kunt backuppen.
 • Flexibele backup plannen: de bestaande backup plannen kun je naar eigen wensen aanpassen, zodat je zeker weet dat jouw belangrijke data mee gaat in de backup.
 • Meerdere backup locaties: je kunt aangeven dat een backup plan naar meerdere locaties moet schrijven. Bijvoorbeeld de ene week je iDisk, de andere week je externe harde schijf. Of dagelijks de wijzigingen naar de iDisk en wekelijks een volledige backup naar DVD.
 • Incrementele backups: Alleen de gewijzigde bestanden worden bewaard, zodat de backup sneller verloopt en minder backup media worden gebruikt.

Om Backup 3 te kunnen gebruiken is minimaal Mac OS X 10.3.9 of Mac OS X 10.4.2 nodig. Gebruikers zonder een .Mac account kunnen Backup 3 ook gebruiken, maar zij kunnen dan maximaal 100 MB per backup opslaan.

.Mac website
.Mac Group FAQ
Forum topic: .mac

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  solocomp

  Ook erg leuk dat er op de Nederlandse .Mac pagina geen inlog button meer is te vinden :(

 • Profielfoto
  Dia de los Muertos

  Is er al een MacOSX.nl group aangemaakt bij .mac???

 • Profielfoto
  Uxmal

  Goed!!!! :D

 • Profielfoto
  KoV

  Ik heb nog steeds maar 250 Mb.. Heeft iemand anders wel 1Gb?

  Edit: Even je storage preferences aanpassen en dan werkt het prima!

 • Profielfoto
  Macteach

  Idem, nog steeds 250 Mb…

 • Profielfoto
  interFACE

  had ik ook. naar mac.com gegaan en bij account gekeken bij storage settings, daarna werd het bijgewerkt.

 • Profielfoto
  mbrant

  Geweldig 1Gb!
  Maar:
  Kan iemand mij zeggen hoe ik veilig mijn storage prefs kan aanpassen?
  De vorige keer kreeg ik een ‘oudere versie’ van mijn idisk op mijn desktop en zag dus mijn back-up en andere daar opgeslagen documenten niet meer terug.
  Ook als ik op een andere computer mijn idisk wil benaderen, krijg ik altijd de een heel oude versie, die waarschijnlijk ergens is geback-upd (t) op die HD.

  Vóórdat ik nu bij een dergelijke move weer in de problemen kom, graag een hulpje hierbij.
  Dank alvast

 • Profielfoto
  suicide
 • Profielfoto
  DApple

  ff offtopic: is zo’n account gratis?

 • Profielfoto
  Paul

  Net te laat… wilde .mac aanvragen maar vond 250 MB te weinig dus heb ik elders server-plaats ‘gehuurd’….:(

 • Profielfoto
  RoberT

  Nee lang niet gratis, €99,00 per jaar

 • Profielfoto
  bombilla

  net op tijd (of eigenlijk ook te laat) Tis maar net hoe je het bekijkt in mijn geval… grrr!

  Ik wilde mijn .Mac laten verlopen, heb inmiddels bij Macuser.nl ruimte ‘gehuurd’. Maar ik ben bang dat ik nu toch door deze uitbreiding naar 1 GB voor dezelfde prijs… er toch maar weer mee door ga. Mede door het behoud van mijn .mac e-mail adres.

  goed… ???

 • Profielfoto
  aperitivo

  ik ben altijd tevreden geweest over .mac en nu helemaal (overigens geven ze elk jaar een kadootje om deze tijd, vorig jaar van 100 -> 250 MB). Het enige dat me nog stoort is als je op een PC op address book klikt, hij wil synchroniseren met de PC, wat uiteraard niet kan. Ik hoop dat ze dat kleine foutje nog oplossen want zo kan je niet bji je adres gegevens als je niet thuis achter je eigen mac zit.

 • Profielfoto
  error

  TninkSecret:

  “Missing from today’s .Mac update are the “exclusive .Mac widgets” that Apple briefly promised customers in early August. The widgets, sources inside Apple have told Think Secret, were being developed by an intern primarily on his own time with Apple never really throwing its weight behind the project.”

 • Profielfoto
  allard

  Volgens mij hebben ze de ruimtevoor iedereen bij mij wegehaald. Er staat niets op en toch geeft de finder aan dat er maar 24 mb beschikbaar is!?

  Als de finder tenminste niet vast loopt. Ik moet zeggen dat het bij mij niet echt soepel loopt dat .MAC

 • Profielfoto
  a la Mac

  Ik zou pas blij zijn als er een gratis versie van .Mac komt, weliswaar met slechts een klein deel van de functies uit de volwassen versie.

 • Profielfoto
  TandMac

  Zijn jullie er wel zeker van dat deze gratis is..?
  En geen 45 euro extra kost..?

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Te duur, voor wat het is……

 • Profielfoto
  marchel

  ik heb vorige maand betaald om naar 1 gig te gaan

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Op zich wel allemaal leuk maar ik vind dat het toch wel wat té veel kost.
  … en ik ben de enige niet.

 • Profielfoto
  KoV

  Duur is het wel, maar wel erg makkelijk als je meerdere computers op verschillende plaatsen gebruikt. Je contacts, bookmarks, iCal en Keychain worden automatisch gesynchroniseerd, en als je iedere dag een automatische backup van je werk laat maken naar je iDisk, maakt het niet uit waar je de dag erna gaat werken.
  Ik ben iig erg blij dat dit bestaat!

 • Profielfoto
  OMT-fan

  hier nog steeds 250Mb……..

 • Profielfoto
  lowfi

  Je moet ff wat klooien in je account settings & eventueel auto sync van je idisk uit en weer aanzetten. Dat heeft bij mij allemaal geholpen iig:)

  Ik heb trouwens niet 99 euro betaald maar heb het gedaan op de amerikaanse apple site waar toen de tijd een actie gold ofzo. Geloof dat ik 80 euro ofzo heb betaald uiteindelijk? Geen 100 euro in ieder geval.

  Tis nog steeds een berg geld maar ik vind het wel een prettig idee mocht me mac in de fik vliegen of wat dan ook:P dat ik dan nog wel al mijn mailtjes/bookmarks/etc heb.

  iDisk snelheid mag nog steeds wat omhoog;)

 • Profielfoto
  Mattnh

  Dat werd ook wel tijd.
  Misschien verleng ik mijn account als nog wel…

 • Profielfoto
  mbrant

  Eigenlijk snap ikniet waarom dit zo ingewikkeld gaat.Ik heb nu vanalles geprobeerd, maar zit nog steeds op 276 Mb.
  Ook vind ik het gevaarlijk dat de synchronisatie automatisch van iDisk naar computer gaat. Als je dat niet weet dan heb je in bijvoorbeeld iCal diverse ‘dubbele’ agenda’s En wat als je in je adresboek adressen hebt toegvoegd,die danweer ‘automatisch’ worden overschreven door de idisk gegevens. Of zie ik dit verkeerd? :p

 • Profielfoto
  mbrant

  eindelijk is het gelukt!
  Toch zou ik graag wat feedback krijgen hoe je precies moet syncen. Ik doe blijkbaar altijd iets fout, waardoor ik eenoudere versie op mijn desktop krijg. Gelukkig is er de back-up.dmg van de iDisk. Maar dat is niet handig als je steeds dat moet bijhouden, waar is dat dat syncen voor?

 • Profielfoto
  Tuvok

  Ik ben ook over naar .Mac. Ik vind het een goede oplossing.
  Jammer dat webmail niet automatisch mijn mail kan ophalen van de andere pop3 servers