iPod nano wordt verscheept

Door: svreeburg - 13 reacties

Apple is begonnen met het verschepen van de iPod nano. Althans, dat melden verschillende gebruikers die de nieuwste iPod-telg hebben aangeschaft via de Apple Store en een bevestiging hebben gekregen. Onverstoord staat er op de website dat de nieuwste iPod binnen 1 tot 3 werkdagen wordt geleverd. Kijk je in de Nederlandse Apple-Store dan staat er: ‘Meestal verzendklaar, 5 werkdagen.’ Wij vragen ons sterk af of ze dat wel waar kunnen maken.

MacOSX.nl belde met Mac Support in Amsterdam en daar konden ze ons geen enkele indicatie geven. We hebben Machouse Amsterdam ook nog geprobeerd maar daar werd, zoals zo vaak, na meerdere malen helaas de telefoon niet opgenomen.

Apple is gestopt met het leveren van de iPod mini. Een grote gok, vertelde Steve Jobs onlangs aan de New York Times. Wie koste wat het kost nog een mini wil hebben, moet zijn heil zoeken in de Amerikaanse refurbished versies. Daar worden namelijk nog zilver, blauw en roze ipod mini’s aangeboden voor respectievelijk 180 dollar. Al weten we zeker dat er nog veel mini’s te verkrijgen zijn in de diverse Apple Centers.

Ondertussen wordt er druk gereviewed.

MacWorld
Als je de meeste gigabytes per euro wilt, dan heb je aan de iPod nano een slechte. Maar rationeel denken is niet eenvoudig “because there just isn’t a cooler iPod on the planet.”

Walt Mossberg
Mossberg is een zwaargewicht als het om reviews gaat. Niet zelden gebruikt Steve Jobs quotes van Mossberg. Vindt Mossberg het goed, dan heb je in ieder geval geen slecht product. “All I can say is: It sure is small and it sure is cool.”

PCMag
“Apple drops a Nano Bomb.”

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  HSL

  ik keek vandaag even bij applecentre centraal, daar hadden ze er nog geen een staan:( ik wilde hem wel eens in het echt zien) .

 • Profielfoto
  Peach

  /advocaat van de duivel: waar zit de nieuwswaarde in dit artikel. Tijdens de laatste persconferentie van Jobs zei hij toch al dat ze direcht met de levering zouden starten.

  grtz

  ps: (echt niet kwetsend bedoelt, maar) dit artikel is op zich echt niet mooi geschreven. Verkeerd gebruik van bepaalde woorden, ‘dooreen’ halen van de tijden (verleden en tegenwoordige .. ), etc ..

  Maar op zich is het niet mooi dat ik dat zeg

  *edit* touché Solutions, dit was idd een grote flater

 • Profielfoto
  solutions

  Whoeaaa, ‘doorheen halen van de tijden’. God damn, wat mooi geschreven.

 • Profielfoto
  foobar

  jammer dat die mini’s er helemaal uit liggen:

  ze haddden toch wel meer Giga’s

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Tussen 512 – 1Gig – 2Gig en 4Gig vallen de gaten nog mee, maar van 4Gig naar 20Gig en dan naar 60Gig??
  Veel te grote ruimte tussen:(

 • Profielfoto
  michi_rishi

  Vanochten om 09.20 stond er iemand voor de deur met een pakketje van Apple. Helaas was ik net naar mijn werk….
  Maandag doen ze nog een poging.

  (konden ze het nou niet gewoon bij mijn lieve buren afgeven? Grrrrrr)

 • Profielfoto
  Jan van Arkel

  heb mijn zwarte nanootje binnen… kek ding! jammer dat firewire niet werkt. de nano past op zich wel in een oud dock (beetje wiebelig) maar dan komt er een melding dat firewire niet werkt.

 • Profielfoto
  Haddock

  Heb de Nano binnen een uur na de presentatie besteld en nog niets binnen. Ik moet daarbij wel vermelden dat ik ook een laser-inscriptie heb besteld, wellicht vertraagd dat de boel een beetje…

 • Profielfoto
  DJP

  @mvdlande

  Logisch dat ze het niet aan je buren afgeven,anders gaat het:

  U wilt checken of het pakje van uw buurman wel goed is en maakt het open.
  U vraagt zich waar de buurman die mooie ipod voor zal gebruiken
  Uw vrienden komen allemaal langs om van uw mooie ipod te genieten
  Een paar dagen later vraagt uw buurman of u misschien voor een pakje getekend heeft, en u vraagt zich af, heb ik getekend voor een pakje?
  It’s not that hard to imagion. (einde samsung-apple reclame);)

 • Profielfoto
  error
 • Profielfoto
  Remon

  Nou Jan laat ons eens wat foto’s zien ben benieuwd.

 • Profielfoto
  boesboes

  http://www.macline.be heeft nog mini’s

 • Profielfoto
  Zeekomkommer

  Nu hier en daar de reviews uitkomen is mij ook duidelijk geworden dat het apparaatje dus geen firewire ondersteunt en ook geen video uitgang heeft.
  Dit vind ik allebei toch erg jammer. Mijn iMac G4 heeft namelijk geen USB 2.0 en die is toch echt niet zo oud en nog lang niet aan vervanging toe. En de optie om foto’s op je ipod nano te zetten is wat mij betreft ook redelijk nutteloos als je hem niet op een tv kan aansluiten. Je kan toch niet werkelijk je mooie foto’s aan iemand anders laten zien van een schermpje zo groot als een postzegel. Wat mij betreft is de nano dus een achteruitgang vergeleken met de mini. Die was goedkoper, bood evenveel opslag en ondersteunde zowel firewire als usb. En het feit dat je nu je menuutjes in kleur kan zien biedt ook nul functionaliteit.