MacAttack
MacAttack Nieuws 8 september 2005

Gratis albums in iTunes?

De Belgische artiesten beginnen hun weg te vinden naar de iTMS en draaien ook meteen het prijsmodel van iTunes ondersteboven. Nog geen week na de iTunes release van de 7 Days, 7 weeks – EP, naar aanleiding van het nieuwe album Pocket Revolution, van zijn groep dEUS, geeft Mauro Pawlowski aanstaande zaterdag, zijn eigen catalogus van onuitgegeven werk gratis weg via iTunes. Vermits de iTMS geen gratis albums in zijn prijsmodel heeft opgenomen, heeft Mauro een omweg gemaakt via een nieuwe serie podcasts van The Wack Attack Barrack, genaamd ‘The Bootleg Bar’.

The WAB is een podcast project dat opgezet werd door Kelvin Smits (Cinerex) en mezelf om muziek met het etiket ‘Made in Antwerp’ een breder platform te geven. Het wereldwijde succes van die podcasts is de Belgische muziek scene en media duidelijk niet ontgaan want de programmatie ligt nu al vast tot in 2006. Toppers als Admiral Freebee, Cartel Deluxe, Guy Nueten e.a. delen al duidelijk hetzelfde enthousiasme en de pers heeft ons de laatste dagen zelfs niet veel rust gegund.

Krijgen we hier mee Steve Jobs op zijn knieën om ook gratis albums aan te bieden via de iTMS? We betwijfelen het ten zeerste, maar een opgestoken vinger richting platenfirma’s is hier al wel mee gezet.

Abonneer op de podcast

Reageer op artikel:
Gratis albums in iTunes?
Sluiten