Doom 3 demo beschikbaar

Door: Sachin - 29 reacties

Maanden na de release van Doom 3 stelt Aspyr een demo ter beschikking voor Apple gebruikers. Deze first-person shooter van id Software bevat de eerste missie met 3 levels.

Wie het spel wil downloaden kan terecht op MacGameFiles.com. Het bestand is 463.5 MB groot en kan je zowel via BitTorrent als via een gewone download binnen halen.

De demo van Doom 3 vereist Mac OS X 10.3.8 of later, een 1,5GHz processor (G4 of G5), 512MB geheugen, 2GB aan harde schijf ruimte en een krachtige grafische kaart met minstens 64MB aan videogeheugen (ATI Radeon 9600 of beter; Nvidia GeForce FX 5200 of beter).

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  atelier argos

  463,5 MB DEMO!! Kan je bijna geen demo meer noemen, moeten heel wat zijn dan! :)

 • Profielfoto
  danielpunt

  Zo, ben erg benieuwd, mn Powerbook voldoet net aan die systeem eisen.

 • Profielfoto
  Mattnh

  Sapperdeflap.
  Tijd voor een rondje knallen:D

 • Profielfoto
  remcodb2

  Helaas komen mn specs nog niet eens in de buurt dus helaas.

 • Profielfoto
  XyonN

  tja, Mac Mini gebruikers kunnen dit wel weer vergeten.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Doe geen moeite, het spel is de moeite van het downloaden niet waard :)

  (Ik heb de officiele versie, maar ben d’r halverwege mee gestopt)

 • Profielfoto
  Brak Mak Morn

  En voor de liefhebber is er ook een demo uit van “X2-the threat”. Elite-achtige space-sim, 155 Mb.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Als het op games aan komt is zelfs een PSP beter dan een dual G5. Het enige dat goed speelde op een Mac was Dark Castle en Tetris. Voor al het andere is een PS two de oplossing. Alleen al het aanbodā€¦

 • Profielfoto
  So Klear

  Het is eigenlijk een schande dat een LapTop waar ik 4 maanden geleden 1500 euro voor betaald heb dit spel amper aan kan :S Dat moet toch echt beter Apple!!!!

 • Profielfoto
  Jesper

  @ Perfect Dark,
  Een PC koop je om mee te werken, een game console om mee te gamen:)

 • Profielfoto
  rbroen

  Ik denk niet dat het aan Apple ligt… de spellen worden gewoon niet geschreven voor de Mac en zijn dus niet geoptimaliseerd voor ons systeem. Ook ik heb dit jaar gewoon een PS2 gekocht om te gamen… het was dat of een Wintel machine.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Gijrraggers:
  Dat is niet helemaal waar hoor… ik speel hier WoW, en dat draait als een tierelier. Er zijn genoeg spellen die prima draaien op de Mac; het zijn er alleen niet voldoende, lol! Ik zou graag spellen zoals Everquest 2 op de Mac zien, en Dungeons & Dragons… maar dat gaat nog wel even duren denk ik.

  Perfect Dark Zero;
  Dat ligt niet aan Apple hoor… Aspyr heeft gewoon een slechte port gemaakt. Op de PC loopt dit spel vele malen beter namelijk.

 • Profielfoto
  Nisei

  De conclusie dat het niet aan Apple ligt maar aan de port omdat het op een PC wel goed loopt klopt natuurlijk niet. Waarom ligt het dan aan de port? OSX heeft gewoon geen goeie ingebouwde game ondersteuning, waarschijnlijk een bewuste keus.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Omdat games op een PC anders opgebouwd zijn dan op een Mac, dus als de game-ontwikkelaars een PC game willen porten, dan moeten ze de hele boel omzetten. Doen ze dat niet goed, dan draati het ook niet goed.

  Kijk maar naar Warcraftgames… die lopen op beide computers even goed.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  @ Jesper
  < @ Perfect Dark, Een PC koop je om mee te werken, een game console om mee te gamen >

  Uhmmmm, het overgrote deel van PC gebruikers koopt um echt niet om mee te werken, maar alleen om te gamen en om in een 400 euro’s Aldi PC vol te stouwen met aan 1500 euro’s aan weer een snellere videokaart, HD enz enz enz;)

 • Profielfoto
  ego

  Zou ook graag eens spelen, maar met zo een specs kan ik eigenlijk niets meer spelen…
  Dan maar leuke macstuff doen e

 • Profielfoto
  So Klear

  @Jesper
  (Een PC koop je om mee te werken, een game console om mee te gamen)

  Ik wordt een beetje moe van dei slappe smoes. het is gewoon een feit dat voor de prijs die je gemiddeld voor een Mac betaalt je voor hetzelfde geld een PC hebt met veel beter specs. Ik heb daarom m’n iBook ook 100% gekocht vanwege Mac OS X.

 • Profielfoto
  MacBeer

  Met de introductie van de originele iMac wilde Steve Jobs van de Mac een echt gamersplatform gaan maken, of in ieder geval de Mac aantrekkelijker maken voor Gamers. Toendertijd werden er ineens veel games en ports van PC games naar de Mac geintroduceerd.

  Feit is dat DOOM niet zo lekker loopt op een high-end Mac dan op een mid-end PC…. foute boel mensen!
  Steve, lees je mee?

 • Profielfoto
  PietjePuk

  Tjah, Doom 3 is nu ook niet meteen het eerste het beste spel hƩ

 • Profielfoto
  Elger

  Is dit niet een bericht uit 2004?

 • Profielfoto
  MacBeer

  Het spel was er al Elger, de Demo nog niet… die is dus net uitgekomen

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Ik denk dat Steve wel meeleest, dadelijk met de Intel Mac’s kunnen de games _potentieel_ veel beter werken op een Mac.
  Het zal dan aan het besturingssysteem liggen, want de hardware zal grotendeels hetzelde zijn.

 • Profielfoto
  Elger

  MacBjorn; het is natuurlijk nog steeds een aanfluiting vergeleken met de pc wereld.

 • Profielfoto
  magic-with-mac

  de download is ongeloofelijk traag

 • Profielfoto
  Laagwater

  Op de Macintell instaleer je in de toekomst naast OsX ook windows. Zo kun je normaal games spelen. Apple heeft niets met games ook al suggereren ze een prima platform te zijn. Ze hebben naar mijn smaak altijd sterk onderschat dat de grote mensen markt op zijn computer ook spellen wil kunnen spelen. Alle grote merken printers maken toch ook hun drivers voor de mac. Idem voor fotocamera’s en zo zijn er vele voorbeelden te noemen. Ik heb een sterk vermoeden dat apple producenten echt wel zo ver krijgt zodra ze een product of marktsegment echt serieus neemt. Ze zijn gewoon niet geiintereseerd in games. Zo cool ze kunnen zijn met hun ideeen en produkten, zo waardeloos en ongeiintereseerd zijn ze in de gamers. Ik ben typisch zo’n consument die zijn computer creatief gebruikt voor zijn werk en daarnaast het heerlijk vind om toffe games te spelen. Ik verbaas me al jaren over de slappe goedkope k*t kaarten die apple trouw in z’n nieuwste producten blijft stoppen. Ze durfen dit soort kaarten zelfs vast te bakken. Arrogant, geen ander woord heb ik daarvoor. Het heeft met visie te maken en op dit gebied heeft apple geen visie. Volgens mij nooit gehad ook.

  Hoe durven ze!:
  http://www.apple.com/nl/emac/graphics.html
  http://www.apple.com/nl/macmini/graphics.html

  :angry:

 • Profielfoto
  Rhapsody

  @laagwater

  Nooit dat ik Windoze op een Mac installeer als 2de OS, vind Virtual PC al erg, laat staan Windoze direct op mijn Mac.
  Maak je niet druk, in de toekomst met intel PowerMacs kun je dezelfde grafische kaarten kopen als een Windoze gebruiker mits de fabrikant ook drivers voor de Mac maakt.
  De Developer kit bezit al een moederbord met 16x PCI express bus met een Silicon Image Orion ADD2 kaart.
  Zodra het blijkt dat de bruutste PC grafische kaarten ook in een Intel Mac werken zou ik die zeker in mijn Mac doen.
  Het is waar dat Apple (op zijn best) redelijke grafische kaarten doet, in een Mac mini hoort op z’n minst een ATI Radeon 9600 met 64MB RAM.
  Maar wie weet, als Apple een Mighty mouse kan uitbrengen die 2 knoppen functionaliteit heeft, dan is een betere grafische kaart als standaard ook mogelijk.;)

 • Profielfoto
  Elger

  Hm
  Hij crasht hier elke keer:)

 • Profielfoto
  Whieee

  mja het wordt tijd dat DANWEL de Intel Macs komen, DANWEL er betere ports komen van games. Doom3 draait zelfs op een PowerMac G5 2×2.5GHz met 1.5GB RAM en een GeForce 6800Ultra met 256MB GDDR3 niet lekker op 1024×768 High detail. Ter vergelijking: Ik heb hier ook nog een PC staan waar die instellingen wel lekker werken. Specs: AthlonXP 1800+@2600+, 1GB RAM, GeForceFX 5900XT met 128MB DDR.

  Ik heb mijn PowerBook niet om te gamen, maar ik vind het op zich wel schandalig dat mijn PowerBook in sommige games minder presteert dan mijn Centrino laptop van de universiteit met een Intel 855 chipje en minder RAM.

 • Profielfoto
  yvinhei

  Lekker kutspel zeg… Draait voor geen meter en het duurt me veel te lang (20 minuten) voor ik uberhaupt aan het schieten ben. En dat noemen ze een schietspel… :sealed: