Adobe introduceert educatief programma

19 reacties

Adobe biedt sinds vandaag een uitgebreid programma voor het onderwijs aan in de Benelux. Het programma geeft educatieve instellingen, studenten en leerkrachten toegang tot Adobe’s professionele software tegen een aantrekkelijke prijs. Het programma biedt daarnaast toegang tot online trainingen en onderwijsmaterialen die het gebruik van Adobe’s populaire producten toegankelijker maken.

Het nieuwe programma geeft een korting tot 75 procent op Adobe Creative Suite Premium, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Adobe Premiere Elements, Adobe Video Collection Standard en Adobe Acrobat. Zo kost Adobe Creative Suite 2 voor het onderwijs 497,42 euro, terwijl de normale prijs hiervan 1535,49 euro is. Meer prijzen zijn te vinden in de prijslijst.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  XyonN

  Goeie actie, van Adobe!

 • Profielfoto
  Buzz

  Heel veel onderwijsinstellingen hadden natuurlijk in het verleden al campuslicenties op deze software, waarbij de korting vergelijkbaar was. Blijkbaar hebben ze bij Adobe besloten om de onderwijskortingen nu centraal te regelen.
  Wel jammer dat het enige programma dat ik wel zou kunnen gebruiken, Adobe Illustrator, niet los van de Creative Suite verkrijgbaar is.

 • Profielfoto
  Gaafy

  Nog steeds wel erg duur! Bij surfspot kost office 13 euro. Photoshop kost 250 euro!

 • Profielfoto
  danielpunt

  Het is niet duur, wel veel geld:)

 • Profielfoto
  profclimber

  Ik heb hem al besteld ik zit nog steeds met de eerste versie van CS. Die langzame hand letterlijk zuigt. :O

 • Profielfoto
  Sachin

  Het is een stap in de goede richting maar de prijzen zijn compleet belachelijk. Een echte schande. Veel grote softwarebedrijven leveren betaalbare licenties voor het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office, Autodesk Autocad, Autodesk Mechanical Desktop, Autodesk Inventor, … Denken ze nu echt bij Adobe dat een student of een leerkracht 500 euro zal betalen? Met dergelijke prijspolitiek missen ze veel licenties. Als ik voor een betaalbare prijs een studentenlicentie kan kopen doe ik dat (zoals voor Autodesk CAD programma’s).

 • Profielfoto
  Buzz

  Vergeet niet dat in het geval van campuslicenties (zoals bijv. geregeld via Surfspot), de leverancier een contract aangaat met de onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling betaalt dus een (onbekend) bedrag aan Microsoft. De paar tientjes die de medewerker of student dan nog moet betalen voor Windows of Office is om de administratie- en distributiekosten af te dekken, en om nog enigszins te proberen te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt. De kortingen die Adobe geeft zijn dus wel degelijk aanzienlijk. Alleen is het jammer dat Adobe daarnaast niet ook nog meewerkt aan surfspot of een ander campuslicentie systeem. Het zelfde geldt trouwens ook voor Apple software.

 • Profielfoto
  dimelot

  Jammer dat het International English-versie is.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Bij mij op school … (Grafisch Lyceum Amsterdam) draaien ze nog Adobe Creative Suite 1 … een overstap naar 2 is natuurlijk op deze manier wel voordelig!

 • Profielfoto
  scab

  ik kan op de site niet (zo snel) terug vinden of het de echte CS versie betreft of dat deze bij de opstartschermen ‘educational version’ o.i.d. heeft staan. Iemand die het weet?

  Overigens kan je ook alleen via creditcard betalen…

 • Profielfoto
  ParadoX

  @diotav

  laat ik daar nu ook opzitten:)

  Op de computers waar X op draait zit CS1 maar de meeste macs hebben nog steeds os9:(

 • Profielfoto
  TomH

  @scab

  het heeft dezelfde functionaliteit en je mag het zelfs commercieel gebruiken

  http://www.adobe.nl/education/purchasing/faq.html

 • Profielfoto
  Matthi

  Bij mij op school (viso mariakerke) kan je dit pakket ook kopen.. Wel enkel in het Engels en Frans

 • Profielfoto
  scab

  ok thanx

 • Profielfoto
  bonjorno

  Op Surfspot.nl staat nog niets. tenminste ,… als IK inlog (Hanzehogeschool Groningen) Is dit anders bij andere onderwijsinstellingen? Zou toch niet moeten…?

 • Profielfoto
  Whymme

  Bonjorno, het ligt er heel erg aan welke contracten iedere onderwijsinstelling met de softwarefabrikanten / -leveranciers heeft gesloten. Het zou bijvoorbeeld best wel zo kunnen zijn dat de Hanzehogeschool Groningen afspraken heeft gemaakt met bedrijf X en de Universiteit Maastricht (waar ik werk) niet. Dan krijg jij via Surfspot een prijs voor de produkten van bedrijf X, en ik niet.

  Nu zie ik de UM niet zo gauw een deal maken met Adobe, helaas.

 • Profielfoto
  Whymme

  Verder … ik wil er op wijzen dat het programma hier goedkoper is dan in het Verenigd Koninkrijk. Daar betaal je £400 voor Creative Suite Premium, wat vertaalt naar €600. Hier kost het pakket, inclusief belastingen, €500.

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Wel, het pakket Premium is aantrekkelijkst inzake prijs kwaliteit.
  Had ik dat geweten, dan had ik Canvas X niet aangekocht…
  Brute pech, 2 dagen te laat.

 • Profielfoto
  Pixelman

  Hoe zit dat met iemand die voltijds in het onderwijs staat en daarnaast ook nog in bijberoep werkt?
  Men spreekt wel over afstuderende studenten die daarna professioneel de versie mogen gebruiken, maar niet over de Docenten.

  Pxmn.