Sachin
Sachin Nieuws 28 augustus 2005

Wine voor Intel Mac’s

Door gebruik te maken van Wine zijn enkele ontwikkelaars erin geslaagd om een aantal Windows programma’s te laten werken op de x86 versie Mac OS X.

Wine is een openbron implementatie van Windows bovenop X Window System en Unix waarvoor men geen Microsoft code gebruikt. Dit laat de ontwikkelaars van Wine toe om het programma gratis ter beschikking te stellen aan de gemeenschap. Om Wine te gebruiken heb je een x86 gebaseerde Unix, Linux, FreeBSD of Solaris versie nodig.

Apple ondersteunt al het X Window System via X11 voor Mac OS X en met de overstap op Intel (x86) processors zal ook aan het tweede vereiste criteria voldaan worden.

Alhoewel veel Windows programma’s nog niet niet stabiel of zelfs helemaal niet werken onder Wine opent dit een brede waaier van mogelijkheden voor de toekomst. Net zoals X11 een laag is waarin je Unix programma’s kan gebruiken zal ook Wine een laag zijn maar dan voor Windows programma’s.

Op het forum van het OSx86 Project is informatie te lezen hoe aan de slag kunt met Wine op een Intel Mac. Er is ook een screenshot gepubliceerd van mIRC onder Mac OS X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wine voor Intel Mac’s
Sluiten