Opera viert 10de verjaardag

20 reacties

Opera bestaat vandaag 10 jaar en om dit te vieren deelt het softwarebedrijf gratis licenties uit. Nu kan je de webbrowser gratis registeren en hierdoor de advertenties weghalen die zich bevinden in Opera. Deze aanbieding is enkel vandaag geldig.

Als je Opera niet kent is dit het goede moment om deze webbrowser te proberen. De software is beschikbaar voor Mac, Windows, Linux Intel, Linux PowerPC, Linux Sparc, FreeBSD, QNX, OS/2 en Solaris. Opera is een moderne en goede webbrowser. Voor meer informatie over Opera kan je hier terecht.

Forumdiscussie: Opera viert haar verjaardag; gratis licentiecodes
Download Opera: Download.com of Opera.com

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Xserve

  stoer!

 • Profielfoto
  foobar

  is er hier iemand die dat gebruikt?
  (die banner kan je zoiezo wel wegkrijgen :sealed: )

 • Profielfoto
  a la Mac

  Wauw.

  Opera is nu misschien wel de béste browser.

 • Profielfoto
  Sachin

  Ja! Ik:) O.a. als IRC-client! Meestal surf ik wel met Safari.

 • Profielfoto
  Xserve

  Opera is gewoon een héél goede browser.:)

 • Profielfoto
  Hobbes

  Opera ooit eens gebruikt en was heel bagger.

  Ook gewoon het feit dat je moet betalen voor een browser is gewoon belachelijk.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Iemand moet de eerste zijn: MijnPostbank.nl doet het niet!

 • Profielfoto
  Remon

  Ligt het nou aan mij of is die site van opera traag?
  Wil kijken naar nieuwe versie vanaf de opera site
  duurt echt kei lang. Laat maar zitten kan mij die
  reclame balk nu schelen.

 • Profielfoto
  XyonN

  De site is direct overbeladen. kan het kreng niet eens downloaden!!

 • Profielfoto
  arnout

  Dat is toevallig zeg, gisteren de free-versie (met banners) gedownload…er over gedacht me te registreren en nu is Opera jarig en deelt licenties uit!

  Opera rocks!…(je moet wel eerst de browser customizen (lees: strippen), de adres bar, bookmarks bar e.d op een andere plaats zetten en overbodige bars verbergen, want anders zit je opgescheept met een soort van Netscape-look)…pagina’s laad ie vliegensvlug, de mail en news client is snel (geen trage opstart als bij een Mozilla), het hele programma is “responsive”.
  En maar 12 MB tegenover 26 MB van de zgn. “lean and fast” Firefox…ahum..Firefox snel?

 • Profielfoto
  Tuvok

  Zeker alleen maar Nederlands die daar downloaden :D

 • Profielfoto
  tennapel

  Opera is een hele belangrijke browser met name voor de mobiele markt. Ik vind het gebruiksgemak niet zo geweldig (maar dat is persoonlijk, ik kan kiezen wat ik wil), maar snel is het wel!

 • Profielfoto
  Apfel

  Gebruik Opera al jaren op de windowsbak, en is ook veiliger dan Firefox of Explorer.
  Mogelijkheden zoals tabbad browsing RSS-newsreader Mouse gestures, surfsessies opslaan en nog een aantal zaken en het komt uit Noorwegen. ;)

 • Profielfoto
  Joop Vos

  Ga ik altijd naar mijn buren om op windhoos (IE) sites te bekijken die op Safari en Firefox crashen … wat blijkt? Met deze gratis Opera op mijn iBook lopen die sites gesmeerd …:-) … many thanks to Opera!

 • Profielfoto
  Erik Joling

  @Lucas: grappig is ook dat ik in Opera een waarschuwing krijg dat de Postbank een verouderde versleutelingsmethode gebruikt, die als onveilig wordt aangemerkt. Daar heeft Safari me nooit voor gewaarschuwd.
  En daarna wordt het een zooitje en kom je inderdaad niet bij je rekeningen.
  Hmm, nog eens proberen, en dan lukt het wel. Dat wil zeggen: ik krijg mijn saldo’s te zien. Weer eens verder klikken: noppes…
  En ligt dat aan Opera of aan de Postbank? In Safari werkt het wel, dus trek je eigen conclusie…

 • Profielfoto
  XBL

  @Hobbes: Ja, hardstikke raar dat je voor iets moet betalen waar geld en tijd (==geld) in gaat zitten. Ik krijg ook altijd m’n brood gratis bij de bakker. En die mac? Oh, die haal ik gratis op bij Apple.

  Voor Safari betaal je ook en Windows gebruikers betalen ook voor Internet Explorer. Firefox is, net als vele browsers, een gesponsord Open Source project. En dan heb je nog de hobby projecten, maar ik weet niet of dat veel soeps is (en als het dat wel is, gaat dat meestal na een tijdje over in een gesponsord project).

  @Erik Joling: Ligt aan de Postbank, die moet zijn site toegankelijk maken voor elke browser die er is. Mogelijk ondersteund Opera iets niet, of mogelijk doet Safari niet volledig aan de webstandaarden (en Opera wel), who knows.

  Ik heb zelf overigens ooit een versie 6 gebruikt. Vond het niets. Heb daarna altijd Firefox gebruikt (ergens rond 0.6 begonnen) en zit nu sinds kort met Safari te pielen. En die is lekker rap:) .

  Jochem

 • Profielfoto
  Van Cot

  opera is snel, crasht nooit maar je hebt wel vaak last van vervormde pagina’s, maar met de huidige versies is opera goed opweg

 • Profielfoto
  netfox

  Ik gebruik Opera al, wat zal het zijn, 5 jaar?. En ik kan niet zonder! De combinatie mail/www/newsgroups werkt zo snel en handig! En de ‘spotlight’ functie die er ook al weer enkele jaren in zit is super! Ook vind ik het bladeren tussen pagina’s door je rechtermuisknop ingedrukt te houden, links te klikken (of andersom) te gek!

 • Profielfoto
  sgaap

  @ joop vos: ik gok dat het komt omdat opera zichzelf standaard id’t als IE, kun je ook doen met FF

  prima browser verder, al krijg ik standaard een of ander fantasy font te zien in opera welke zich niet laat wijzigen (alleen op de mac, geen problemen op linux)

 • Profielfoto
  Apollo

  Even geprobeerd … en dat is helemaal niet kinderachtig zeg!
  Opera opent site zonder problemen, waar Safari echt volslagen onbruikbaar bij is.
  Ik ben dol op Safari, ben gecharmeeerd van Camino maar Opera maakt kans om mijn #1 browser re worden.