Sachin
Sachin Geruchten 10 augustus 2005

Mac OS X op een PC? (update)

Update: Op verschillende nieuwssites en forums verschijnen er berichten dat de x86 versie van Mac OS X effectief draait op gewone computers. Blijkbaar is men erin geslaagd om de beveiligingen van de development kit te omzeilen. Meer informatie hierover valt te lezen bij onze collega’s van Hardmac en in het forum van Concrete Surf.

Orgineel bericht: De x86 versie van Mac OS X 10.4 die meegeleverd is met de developer Mac’s zou behalve op een gewone Pentium 4 computer ook werken met AMD 64 processors. Hoewel we nog niet zeker zijn of deze verhalen correct zijn hebben sommigen al video’s gepubliceerd op Internet.

Hier kan je een filmpje bekijken waar Tiger werkt op een Intel Pentium 4 2,8GHz. Er is ook een video verschenen van Mac OS X 10.4.1 op een PC met AMD Athlon 64 processor. Zo te zien loopt alles erg vlot. Het is moeilijk om te zeggen of dit een echte of vervalste video is. Wie wil kan het fimpje hier bekijken.

Mac gebruikers hebben nog geen reden om ongerust te worden. Het is niet omdat de developer versie van Mac OS X werkt op een gewone computer dat de definitieve versie met ingebouwde beveiligingen ook zal werken op een PC.

Beide AVI filmpjes kan je niet bekijken met QuickTime. Je kan de video’s downloaden door hier en hier te klikken met de rechtermuistoets en te kiezen voor “Download gekoppeld bestand”.

Informatie hierover is beschikbaar op de OSx86 Project website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac OS X op een PC? (update)
Sluiten