Stof
Stof Nieuws 20 augustus 2005
Leestijd: 1 minuut

iMac G5 reparatieprogramma

Apple heeft aangekondigd dat het een reparatie-programma is begonnen voor de eerste generatie iMac G5. Eigenaars van een eerste generatie iMac G5 (1,6Ghz of 1,8GHz) die is gekocht tussen september 2004 en juni 2005 die problemen hebben met de video of voeding kunnen deze tot twee jaar na aanschaf door Apple gratis laten repareren (dus tot één jaar na afloop van de reguliere garantie).

Het gaat specifiek om iMacs die last hebben van vervormde of geheel geen beeldweergave of die geen stroom geven. Daarbij moet de iMac een serienummer in één van de volgende series hebben:
– W8435xxxxxx – W8522xxxxxx
– QP435xxxxxx – QP522xxxxxx
– CK435xxxxxx – CK522xxxxxx
– YD435xxxxxx – YD522xxxxxx

Als jouw eerste generatie iMac G5 zo’n serienummer heeft en de bovengenoemde problemen vertoont dan kun je voor reparatie contact opnemen met je locale Apple dealer of met de Apple supportdesk (telefoonnummer 0900 7777 703).

Opvallend is dat de reparatie-programma niet gaat over problemen met harde ruisgeluiden uit de iMac ventilator of voeding. Dergelijke problemen werden zeer veel gemeld bij de eerste generatie iMac G5, maar zijn nooit officieel door Apple erkend als structureel probleem. Wel zijn de binnen de garantieperiode gemelde gevallen van ventilatorproblemendoor Apple gerepareerd, veelal door vervanging van de complete mid-plane.

iMac G5 Repair Extension Program for Video and Power Issues
Discussie over het reparatieprogramma in ons forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.