iMac G5 reparatieprogramma

21 reacties

Apple heeft aangekondigd dat het een reparatie-programma is begonnen voor de eerste generatie iMac G5. Eigenaars van een eerste generatie iMac G5 (1,6Ghz of 1,8GHz) die is gekocht tussen september 2004 en juni 2005 die problemen hebben met de video of voeding kunnen deze tot twee jaar na aanschaf door Apple gratis laten repareren (dus tot één jaar na afloop van de reguliere garantie).

Het gaat specifiek om iMacs die last hebben van vervormde of geheel geen beeldweergave of die geen stroom geven. Daarbij moet de iMac een serienummer in één van de volgende series hebben:
– W8435xxxxxx – W8522xxxxxx
– QP435xxxxxx – QP522xxxxxx
– CK435xxxxxx – CK522xxxxxx
– YD435xxxxxx – YD522xxxxxx

Als jouw eerste generatie iMac G5 zo’n serienummer heeft en de bovengenoemde problemen vertoont dan kun je voor reparatie contact opnemen met je locale Apple dealer of met de Apple supportdesk (telefoonnummer 0900 7777 703).

Opvallend is dat de reparatie-programma niet gaat over problemen met harde ruisgeluiden uit de iMac ventilator of voeding. Dergelijke problemen werden zeer veel gemeld bij de eerste generatie iMac G5, maar zijn nooit officieel door Apple erkend als structureel probleem. Wel zijn de binnen de garantieperiode gemelde gevallen van ventilatorproblemendoor Apple gerepareerd, veelal door vervanging van de complete mid-plane.

iMac G5 Repair Extension Program for Video and Power Issues
Discussie over het reparatieprogramma in ons forum

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem

  Heb dit probleem al enkele maanden geleden gehad, ze hebben gewoon een nieuw mid-plane opgestuurd, moest het er wel zelf inzetten maar dat was zo gepiept. Is weer topservice van ons geliefde bedrijf:p

 • Profielfoto
  Anoniem

  dan wel het probleem van het beeldscherm dat helemaal vervormd was en soms zelfs geen beeld meer gaf :)

 • Profielfoto
  gerror

  Volgens mij heb je sowiezo 2 jaar garantie. Europese regels.

 • Profielfoto
  I-think

  Joepie, voor het eerst dat ik dus NIET bij zo’n serie zit, de afgelopen jaren was ik zo’n beetje altijd de spreekwoordelijke lul, maar nu hebben we gewaacht met de aankoop en bij mij zit het nu flex!

 • Profielfoto
  Stof

  @gerror: Ik weet niet hoe het zit met Europese garantieregels, maar Apple stelt in elk geval dat ze maar één jaar garantie geven: http://promo.euro.apple.com/promo/apple_store_help/nl/consumer/salespolicies.html#Anchor-10-44867

 • Profielfoto
  Orson

  Ik heb een iMac G5 van de serie W8505xxxxxx. Zit er niet bij zo tezien :p

 • Profielfoto
  tijn22

  @Orson: Zit er wel bij, misschien heb je geen probleem, ze bedoelen van-tot W8505 is lager dan W8522 dus helaas;)

 • Profielfoto
  rubio

  Ja Orson, jou iMac valt ook in de prijzen tussen de nummers W8505 – W8522 , gefeliciteerd! :D

 • Profielfoto
  Orson

  :O Oei oei ik dacht dat het enkel die waren en niet tussen :sealed: Damn, maar jah zolang ik geen problemen heb is er niets aan de hand ;) En dat is tot nu toe niet het geval :)

 • Profielfoto
  gerror

  @Stof: Sinds 2003 gelden er europese regels van 2 jaar. Had onlangs ook een kapotte wasmachine na 1 jaar en drie maanden. Op het aankoopbewijs stond 1 jaar. Een telefoontje naar de fabrikant en dezelfde dag nog kwam er een monteur.
  Bovendien moet elke fabrikant een produkt leveren dat werkt. Als zij daar niet aan kunnen voldoen hebben ZIJ een probleem, niet de koper.

 • Profielfoto
  Mezzanine

  het zal tijd worden…..dit probleem speelt al sinds december 2004…mac is al 3 keeer voor reparatie geweest (*afkloppen)

 • Profielfoto
  McWilliam

  Je hebt als PARTICULIER minimaal 2 jaar garantie en dat weet Apple. Er staat immers: “INDIEN U CONSUMENT BENT, HEEFT DEZE GARANTIE SLECHTS EEN AANVULLENDE WERKING. DEZE GARANTIE SLUIT DE RECHTEN DIE U OP BASIS VAN DE WET HEEFT NIET UIT.”
  zie ook: http://europa.eu.int/scadplus/leg/nl/lvb/l32022.htm
  en
  http://www.dealerinfo.nl/2002/203/wet.htm
  en het factsheet “Consumentenkoop en garantie” op http://www.justitie.nl/publicaties/brochures_en_factsheets/factsheets/

 • Profielfoto
  MFoucault

  Nu snap ik Nederlanders toch niet echt: eerst de Nederlandse grondwet met grote meerderheid afschieten, tot ze Europa nodig hebben en zich dan allemaal op een Europese richtlijn beroepen.

  Wat betreft de garantie: Europese richtlijn is niet van dwingend recht en daar kan dus contractueel van afgeweken worden. En wat doet Apple in zijn algemene verkoopsvoorwaarden? Juist!

 • Profielfoto
  McWilliam

  Mfoucault, read again !

  “De Europese richtlijn “betreffende bepaalde aspecten van de verkoop van en de garanties voor consumptiegoederen” (1999/44/EG) beoogt een gemeenschappelijk minimumniveau van consumentenbescherming te scheppen, ongeacht de plaats van aankoop van de goederen binnen de Europese Unie.
  Met de wet “verkoop en garanties voor consumptiegoederen” (wetsvoorstel 27 809) is deze richtlijn uitgevoerd in Nederlandse wetgeving. De wet betreft een aanpassing van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. De wet is op 1 mei 2003 in werking getreden.”

 • Profielfoto
  MFoucault

  Wat dan nog? Niet doordat een richtlijn wet is geworden dat het plots van dwingend recht zou zijn. Er dient een onderscheid te worden gemaakt tussen wetten die de openbare orde raken (de essentiële waarden van een maatschappij) en die dat dat niet doen. Deze laatste kan contractueel van afgeweken worden, aangezien een contract de partijen tot wet strekt. Garantie raakt de openbare orde niet!

 • Profielfoto
  McWilliam

  yeah right MFoucault, Burgerlijk Wetboek.

  Ik wist niet dat het BW alleen betrekking heeft op de openbare orde. Bedankt voor de info.
  Misschien kun je dit: http://www.burgerlijk-wetboek.nl/index.htm dan even laten aanpassen.

  :D

 • Profielfoto
  Uxmal

  Mmm, ben niet helemaal op de hoogte meer van het consumentenrecht, maar in de richtlijn staat wel dit: ” Contractuele bedingen of afspraken die zijn overeengekomen met de verkoper en die afwijken van de uit deze richtlijn voortvloeiende rechten of die rechten, direct of indirect, beperken, binden de consument niet.” Oftewel, wel dwingend recht dus. Gewoon twee jaar garantie. Kan niet van worden afgeweken dan lijkt mij zo. :sealed: (moet je natuurlijk wel consument zijn)

 • Profielfoto
  Macsucks2much

  Ja een reperatie is wel nodig met zulke slechte maccies.. die snel stuk gan trouwens =p..
  kooop gewoon een fastoenlijke pc!!! met een nvidia
  g-force 7800 naja je kan ook nog wel 2 jaar w8ten
  voordat de 3.8 ghz processor voor de mac verkijgbaar
  is lol!

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Krijg je een vervangende? En hoe lang ben je hem dan kwijt?

 • Profielfoto
  Brims

  W84452AHPP8 :( maar hopen dat er niets gebeurd hier!
  Ik werk al die tijd prima met deze machine en ik hoor hem niet!

 • Profielfoto
  mbaert

  W85083PJPNZ valt er dan dus ook precies in….
  In het begin even problemen gehad, maar met een reset was het probleem verholpen. Tot nu toe de prettigste MAC waar ik mee mocht werken. Nu is vandaag thuis wel al vanalles stuk gegaan (wasmachine, fiets, tl-balk), afkloppen dus maar. :sealed: