Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 22 augustus 2005

iBooks vervangen lesboeken

Boeken zul je niet veel tegenkomen op de Empire High School in Arizona. Op deze school hebben alle 340 studenten een Apple iBook gekregen. De school gelooft dat studenten op deze manier gemotiveerder hun studie doorlopen.

Veel uitgeverijen van schoolboeken bieden al digitale versies aan van hun boeken. Dit maakt de overstap naar computers een stuk haalbaarder. Studenten krijgen hun lesstof via het draadloze netwerk.

Studenten kunnen hun huiswerk online inleveren. Een webprogramma kan zien of werk is overgenomen van mede-studenten waardoor fraude zo goed als uitgesloten is. Ook beschikt de school over een filtersysteem waarbij het downloaden beperkt kan worden.

“In het begin was het moeilijk omdat je je spullen in virtuele folders moest plaatsen, maar na een paar dagen ben je er al wel aan gewend,” zegt Julian, student op deze school.

De school heeft boeken niet helemaal in de ban gedaan. De bibliotheek is er nog steeds en studenten worden er regelmatig op pad gestuurd. “We proberen boeken niet te elimineren,” zegt inspecteur Calvin, “we houden van boeken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iBooks vervangen lesboeken
Sluiten