Stof
Stof Nieuws 20 augustus 2005
Leestijd: 1 minuut

Gecombineerde Radeon 9600 voor Mac en PC

ATI heeft aangekondigd dat het een nieuwe versie van de Radeon 9600 videokaart op de markt brengt die geschikt is voor zowel Mac als PC. Deze Radeon 9600 PRO PC & Mac® Edition is een qua functionaliteit gelijk aan de al bekende Radeon 9600 pro, maar de kaart werkt zowel in een Mac als in een PC. Tot nu toe werden van videokaarten over het algemeen aparte versies verkochten, hetgeen nogal eens tot aankoopverwarring leidde. Vooral omdat de prijs van de Mac versie meestal hoger was.

[textquote]”As the world leader in discrete graphics for both the Mac® and PC platforms, ATI Technologies Inc, is introducing the Radeon® 9600 Pro PC and Mac Edition, the first graphics card to support both platforms. While maintaining all the key software features for Mac OS™ X and Windows® XP that users of ATI products for the Mac and PC have come to rely on, the Radeon 9600 Pro PC and Mac Edition offers dual-link capabilities to support ultra high-resolution flat panel monitors like the Apple® 30-inch Cinema Display.”[/textquote]
In de VS is de adviesprijs van de combi-kaart $199. Over Europese prijzen en leverbaarheid is nog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.