Freescale zal tot aan 2008 PowerPC-chips leveren

Door: addyboy - 9 reacties

In de EETimes staat een artikel over dat Apple een leveringovereenkomst heeft met Freescale, het semi-conducterbedrijf dat een jaar geleden nog Motorola Semi-Conductor heette. Apple is al lange tijd trouw geweest aan Motorola voor de productie van hun CPU’s. Van de 68k in de eerste Macintosh (en de Lisa) tot aan de PowerPC G4 in de huidige iBooks en Powerbooks. Maar voor de productie van hun nieuwste generatie computers (de G5) zijn ze overgestapt op IBM. In Juni kwamen de berichten van de switch naar Intel binnen, en zal Apple dus weer switchen.

In de aankondiging van Apple over de switch zei Apple dat ze aan het eind van 2007 alle Macintoshproducten geheel overgeschakeld zouden zijn naar de x86-structuur. De overeenkomst met Freescale zou dus kunnen betekenen dat het bedrijf ergens op wil terugvallen, of dat de overgang misschien minder soepel zou kunnen verlopen dan verwacht. Apple is namelijk niet verplicht om microprocessoren af te nemen van het bedrijf behalve het werk dat al in aanmaak is, aldus volgens de overeenkomst. Apple wil dus goed voorbereid zijn op deze switch. We zullen zien wat de toekomst ons brengt en we zullen zien wat voor mooie producten Apple met de x86-chips zal maken.

Forum

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  japser909

  En ehhh… winxp licentie erbij ?:p ohnee natuurlijk nie draadjes zat dat dat niet gaat, nee da kan nie, mag ook niet, stel je voor zeg :sealed:

  Hink-Stap-Sprong

 • Profielfoto
  Esquare

  @japser909: Knappe jongen die winxp op een Freescale CPU kan laten draaien…:D

  Eind 2007 en ‘tot 2008′ lijkt me trouwens zo’n beetje hetzelfde. ???
  Bovendien zal Apple ook na die tijd nog PPC chips nodig hebben t.b.v. reparatiedoeleinden.

 • Profielfoto
  RaceEend

  Is dat niet simpelweg vanwege de garantietermijnen van de huidige producten? Als er over een paar jaar nog iets van het huidige materiaal kapot gaat, moet het wel vervangen kunnen worden.

 • Profielfoto
  kenmasters

  Ja, dit is idd gewoon garantie omdat de garantieduur van PPC producten tot +/- 2008 loopt. Je denk toch niet dat ze in 2008 nog G4 Macs gaan verkopen of wel? En ook de switch naar Intel kunnen ze niet terug draaien als die niet lekker uitpakt.

 • Profielfoto
  HSL

  Esquare en RaceEend hebben het bij het rechte eind..:)

  denk ik:)

 • Profielfoto
  addyboy

  sorry… ik bedoelde tot aan 2008

 • Profielfoto
  XyonN

  Volgens mij is het x86 ipv x68

 • Profielfoto
  japser909

  @XyonN alles is nog wenne he ? ;)

 • Profielfoto
  addyboy

  sorry :sealed: