addyboy
addyboy Nieuws 27 augustus 2005
Leestijd: 1 minuut

Freescale zal tot aan 2008 PowerPC-chips leveren

In de EETimes staat een artikel over dat Apple een leveringovereenkomst heeft met Freescale, het semi-conducterbedrijf dat een jaar geleden nog Motorola Semi-Conductor heette. Apple is al lange tijd trouw geweest aan Motorola voor de productie van hun CPU’s. Van de 68k in de eerste Macintosh (en de Lisa) tot aan de PowerPC G4 in de huidige iBooks en Powerbooks. Maar voor de productie van hun nieuwste generatie computers (de G5) zijn ze overgestapt op IBM. In Juni kwamen de berichten van de switch naar Intel binnen, en zal Apple dus weer switchen.

In de aankondiging van Apple over de switch zei Apple dat ze aan het eind van 2007 alle Macintoshproducten geheel overgeschakeld zouden zijn naar de x86-structuur. De overeenkomst met Freescale zou dus kunnen betekenen dat het bedrijf ergens op wil terugvallen, of dat de overgang misschien minder soepel zou kunnen verlopen dan verwacht. Apple is namelijk niet verplicht om microprocessoren af te nemen van het bedrijf behalve het werk dat al in aanmaak is, aldus volgens de overeenkomst. Apple wil dus goed voorbereid zijn op deze switch. We zullen zien wat de toekomst ons brengt en we zullen zien wat voor mooie producten Apple met de x86-chips zal maken.

Forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Freescale zal tot aan 2008 PowerPC-chips leveren
Sluiten