Eerste Mighty Mouse review

17 reacties

Arstechnica is als eerste op de proppen gekomen met een review van Apple’s nieuwe Mighty Mouse. De nieuwe vierknopsmuis is onderworpen aan de altijd kritische blik van Ars en daarbij is uiteraard vooral op het gebruik van de extra klikmogelijkheden gelet. Met name de scroll ball valt daarbij in de smaak. Over het geheel is de reviewer blij met de extra mogelijkheden, maar vooral ook met de constatering dat de muis ook goed aansluit bij de liefhebbers van de klassies éénknopsmuis:

[textquote]You would never know, even accidentally, that it wasn’t a one-button mouse unless, well, you knew. If you click both buttons at the same time or just press on the mouse shell altogether, it acts as a left-click. If you click on the right side, you get a contextual menu. Only after loading the software and intentionally clicking on the right side does the contextual menu pop up, and that’s assuming that you’ve changed the Mouse preferences from the default setting to allow the right-click button to do something other than left-click. This allows for a great deal of versatility for one mouse—still allowing one-button users to use it in exactly the same way as before without being much the wiser, and multi-button users to be able to use it in a more productive fashion. This, above all else, is what I believe to be the most significant revelation regarding the Mighty Mouse.[/textquote]

Arstechnica: Review
Arstechnica: ingewanden van de Mighty Mouse
Forum: TheBT heeft in het forum een paar mooie foto’s geplaatst van zijn Mighty Mouse.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  hydro

  :p Ik ga um zelf ook eens aan een grondige test onderwerpen, als het goed is wordt ie morgen bij me bezorgt :d

 • Profielfoto
  fistkikker

  linkje?

 • Profielfoto
  svan

  Ja, maar wie gaat er in hemelsnaam een muis van €60 kopen waar vijf knoppen op zitten, terwijl ie er maar één gaat gebruiken… Dat is net als een Porsche kopen en blij zijn dat je net als in een 2CV ook alleen de eerste vier versnellingen kunt gebruiken :p

 • Profielfoto
  TandMac

  @ Hydro,
  Rare jongens die Apple gebruikers, dan kopen ze een muis van 60 Euro,
  en dan schroeven ze gelijk het hele beestje uit mekaar..

  ???
  Zouden ze dat ook met hun nieuwe auto doen..?

 • Profielfoto
  hydro

  haha, denk het niet. Overigens is het knap stom, want meestal kun je een Apple muis niet meer in elkaar zetten (na zover ik weet).

 • Profielfoto
  fetcher

  Ik kan niet wachten! hij zou vandaag al binnen kunnen komen…

 • Profielfoto
  kubrick2001

  Wordt dit nu de standaard apple muis als je een nieuwe mac koopt ?

 • Profielfoto
  JWB

  Ik snap dat ook niet: al die Apple-producten worden direct gesloopt!

 • Profielfoto
  TheBT

  Heb net enkele fototjes geupload naar het foto album:D

 • Profielfoto
  Macteach

  Helaas… je kunt niet een willekeurige toetsaanslag aan een knop toekennen! Bv F1 aan de ‘middelste’ knop. Ik heb hier net de muis, geen ingebouwde ‘geluiden’ o.i.d. het ‘scroll-geluid’ is het geluid van de bekende G5 ‘chirp’ die onder 10.4 weer de kop opsteekt (in 10.3.4 was dst gelukkig verdwenen, nu moet je weer via CHUD tools de nap functie uitzetten).

  beter dan de standaard muis, maar zeker geen topper. Veel Microsoft en Logitech muizen zijn beter.
  Misschien dat USB Overdrive de muis ook gaat ondersteunen en dat we dan wat meer mogelijkheden hebben dan het Preference panel van Apple voor deze muis.

  kortom: val tegen in gebruik…

 • Profielfoto
  ozzie X

  Vind het eigenlijk wel een hele prettige muis. Ik zat niet te wachten op een muis met teveel mogelijkheden en deze heeft zijn opties wat mij betreft prima voor elkaar. Met name het scrollen is heel aangenaam.

  Kortom: tot zover prima muis

 • Profielfoto
  JvR90

  hun waren niet de eerste hoor! hier alle reviews:
  http://www.engadget.com/entry/1234000450052910/

 • Profielfoto
  Timotheus

  @kubrick2001: nee, het schijnt van niet. Bij Mailamac heeft men mij vanmiddag verzekerd dat deze muis, althans in de directe toekomst, alleen als optional verkrijgbaar zal zijn.

 • Profielfoto
  wtimmer

  Ik heb er meteen twee besteld. Vandaag zijn ze binnen gekomen. Het is een fantastische muis. Heel licht en de knoppen werken uitstekend. Ik gebruik ‘m ook op m’n Windows laptop.
  In mijn ogen is het de beste muis die er bestaat.

  Wim

 • Profielfoto
  eljee

  Geweldig muisje, het scroll knopje is heerlijk. Het terug bladeren door de webpagina’s die je net bezocht hebt gaat super snel en handig.