Sachin
Sachin Nieuws 28 augustus 2005

CodeWeavers CrossOver Office voor Intel Macs

In een persbericht heeft CodeWeavers hun roadmap voor 2006 bekend gemaakt. Hierin staat dat het bedrijf CrossOver Office beschikbaar zal maken voor Intel Mac’s.

Net zoals Wine maakt de software van CodeWeavers het mogelijk om Windows programma’s te draaien op Unix en Linux besturingssystemen. CrossOver Office is wel commerciële software waarvoor betaald moet worden.

[textquote]Despite the fact that both CrossOver Office and Apple’s MacOS are built atop Unix, CrossOver Office has been restricted to Linux because CrossOver Office requires Intel CPUs for optimal operation. With the move by Apple to the Intel chips in 2006, CodeWeavers will be providing a version of CrossOver Office for Macintosh users as well as extending its porting services to the Macintosh for Windows software developers.[/textquote]
Met de huidige CrossOver Office 5.0 heeft CodeWeavers al de eerste stap gezet voor de ondersteuning van de DirectX API onder Unix en Linux. In de volgende versie zal men de implementatie van DirectX nog verbeteren waardoor meer Windows games compatibel worden met CrossOver Office.

Als CrossOver Office beschikbaar komt in 2006 voor Intel Mac’s zal het dus mogelijk zijn om zowel Windows software als games te draaien op je Mac. Omdat niet alle software even goed werkt met CrossOver Office kan je alvast hier een kijkje nemen hoever ze al staan.

Zowel Wine als CrossOver Office zijn geen emulators. Dit wil zeggen dat de Windows programma’s grotendeels native draaien. Dit kan natuurlijk alleen op een x86 Intel/AMD processor want de opcodes zijn x86 assembly. Hierdoor kunnen Windows programma’s snel werken onder Intel Mac’s.

In combinatie met software van derden zal Mac OS X op Intel Mac’s het meest compatibel systeem worden. Welk ander besturingssysteem biedt de mogelijkheden om zowel Mac, Unix, Linux en Windows programma’s te draaien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CodeWeavers CrossOver Office voor Intel Macs
Sluiten