svreeburg
svreeburg Nieuws 9 augustus 2005

Apple krijgt geen patent

Het is Apple niet gelukt om patent te krijgen op de menustructuur van de iPod. Zo meldt AppleInsider. De aanvraag, waar overigens Apple’s vice president Jeff Robbin en Steve Jobs zelf opstaan als voornaamste ontwikkelaars, is definitief van tafel geveegd. Het grootste probleem is de aanvraag van uitvinder John Platt. Hij heeft namelijk vijf maanden eerder, in mei 2002, een aanvraag voor soort gelijke software ingediend.

Het is nog niet bekend hoe Apple op deze uitspraak zal reageren. Ook is niet bekend of John Platt een claim bij Apple in gaat dienen. Het is overigens niet gezegd dat beide systemen identiek zijn aan elkaar. Apple heeft nog drie maanden om te reageren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple krijgt geen patent
Sluiten