Apple brengt muziek naar Japan

8 reacties

Vandaag staat Japan in het zonnetje. Allereerst is de iTunes Music Store nu ook geopend in Japan. Nummers kosten in Japan tussen de 150 en 200 Yen (€1,10 tot €1,45). In de Japanse store is ook de muziek te koop van lokale helden als Chara, Crazy Ken Band en Chie Ayado. Om de opening van de iTunes Music Store in Japan te vieren zullen er optredens plaatsvinden in de Apple Stores van Japan.

Over Apple Stores gesproken. Apple opent zaterdag de vierde Apple Store in Japan. ‘Apple Store Shibuya’ is naast de prachtige Ginza Store de tweede winkel in Tokyo en heeft twee verdiepingen met daarin de gebruikelijke afdelingen als de Genius Bar, een kinderafdeling, etc. Komend weekend zullen Def Tech en Zazen Boys optreden in de nieuwe winkel om het geheel een feestelijk tintje te geven.

Tot slot maakte Apple vandaag bekend dat de Japanse automerken Nissan, Mazda en Daihatsu hun modellen in 2006 ook gaan voorzien van de iPod integratie. Eerder kon dit al bij de nieuwe modellen van BMW, Mini, Smart en Alfa Romeo.

Apple Store Shibuya
iTunes in Japan.

Goed nieuws voor alle fans van de The Rolling Stones, Sam Cooke en The Animals. Vanaf vandaag is de muziek van deze artiesten (die vallen onder het Abkco label) te downloaden in de iTunes Music Store.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Goed nieuws voor de Japanners natuurlijk, al vraag ik me wel af waarom er niet een vaste prijs per nummer is afgesproken, zoals in alle andere iTunes stores.
  Die iPod-auto integratie gaat ook de goede kant op. Het is mij nog steeds een raadsel waarom er nog steeds geen fabrikant met een budget zelf-inbouw iPod-autoradio is gekomen.

 • Profielfoto
  WildCard

  Kan ik eindelijk LEGAAL (nog meer) JP muziek DL:P

 • Profielfoto
  Ducboy59

  Handig een link naar de Store te Shibuya!
  Eens kijken, wat staat daar voor a.s. zaterdag op het programma …..

 • Profielfoto
  JWB

  Prijzige nummers!

 • Profielfoto
  patricko

  “alle fans van de The Rolling Stones, Sam Cooke en The Animals.”

  alle 4 die fans?

 • Profielfoto
  kristo

  Ook zo’n lange rijen wachtenden als bij de opening van Ginza store? Remember het videofilmpje? :p

 • Profielfoto
  Nisei

  @WildCard: Was het maar waar. Je hebt als Nederlander natuurlijk weer geen toegang tot de Japan store en bent volledig afhankelijk van wat ze hier aanbieden.

 • Profielfoto
  WildCard

  @Nisei: Beetje jammer dat je wel mag kijken en luisteren maar nix mag kopen op de andere stores:(