Sachin
Sachin Nieuws 1 juli 2005

Mac OS X krijgt klappen

Vorige maand is er op AnandTech een artikel verschenen over de prestaties van de G5 versus x86 processors en Mac OS X versus Linux. Het uittesten van de systemen is gebeurt aan de “Technical University of Kortrijk” (PIH) in België. Studenten van de richting Multimedia en Communicatietechnologie hebben een bijzondere primeur gescoord met de ontdekking dat er enorme prestatieproblemen zijn in Mac OS X in een server omgeving waarbij MySQL tot 10x sneller loopt op een Xeon en Opteron processor met Linux besturingssysteem.

Dit probleem is voor het eerst met keiharde cijfers bewezen. Apple stuurde daarom 3 technische mensen naar het labo. Hoewel dit nieuws in eerste instantie niet positief is voor Apple kan het bedrijf uit Cupertino hier veel uit leren voor de toekomst. Dat Mac OS X voor veel taken nu al het ideale besturingssysteem is moeten we onze lezers niet uitleggen. Het is dan ook goed dat Apple de problemen onderzoekt en ongetwijfeld werk zal maken aan snelheidsoptimalisaties.

Nu kan je denken dat de overstap van Apple naar Pentium processors een oplossing is maar ook Intel komt er niet uit zonder kleerscheuren. In dit artikel op AnanTech bleken Intel’s 64-bit CPUs te vertragen in 64-bit mode. Deze problemen zijn ook opgemeten in het labo aan de PIH.

Het bericht op de website van de PIH kan je hier lezen.

Reageer op artikel:
Mac OS X krijgt klappen
Sluiten