svreeburg
svreeburg Nieuws 18 juli 2005

iPodVideo?

Volgens de Wallstreet Journal is Apple in gesprek met de grote platenmaatschappijen om muziekclips te gaan aanbieden. Op dit moment zijn er al enkele clips beschikbaar, maar deze kan je alleen maar afspelen. De mogelijkheid om deze aan te schaffen en dus te bewaren is er nog niet. Echt veel zijn er ook nog niet. In de Nederlandse iTunes Music Store staan er op dit moment 48.
De ‘journal’ brengt ook het gerucht dat Apple in september de iPodVideo zal introduceren.

Apple zal daarom ook pas in september de musicvideo’s gaan aanbieden. Volgens de krant zal één clip 1 dollar en 99 cent gaan kosten. Waarschijnlijk zal Apple je korting geven op het moment dat je er ook het liedje bij koopt. Mocht Apple ook dit tot een succes brengen, dan zou dit een enorme ‘boost’ kunnen betekenen voor de filmindustrie. Apple zal dan ook complete speelfilms kunnen gaan aanbieden.
Wij vinden het onbegrijpelijk dat de filmindustrie dezelfde ‘ontwikkeling’ moet ondergaan als de muziekindustrie. De piraterij is enorm in Hollywood! Films zijn sneller op het internet te vinden dan in de bioscoop. Apple zou via iTunes speelfilms moeten aanbieden in goede kwaliteit en voor een redelijke prijs. Dan zou de verkoop van films misschien wel net zo’n succes worden als op dit moment de muziekverkoop.

Voor zover bekend was Steve Jobs altijd tegen een ‘Video-iPod’. Volgens de CEO zou niemand een complete speelfilm op z’n iPod bekijken. Dat Denken wij ook niet, maar wat als Apple een dockingstation maakt waar naast audio, ook een video-out op zou zitten? Dan wordt het weer best interessant. Je prikt je iPod in je dock, die vervolgens op je tv is aangesloten, en op die manier schiet de laatste bioscoophit over je scherm.

VODcasting
VODcasting, de video varriant op PODcasting, wordt op die manier ook zeer interessant. Je abonneert je bijvoorbeeld op het RTL nieuws. Via iTunes wordt het laatste bulletin gedownload en jij bepaalt wanneer je het nieuws ziet. Programma’s die je nu nooit kan zien, omdat ze op onmogelijke tijden worden uitgezonden, zijn opeens weer voor je beschikbaar. Apple zou op deze manier toch nog z’n eigen Media-Center lanceren, maar dan wel één die in je broekzak past.

Reageer op artikel:
iPodVideo?
Sluiten